The Ultimate Ledger Nano X Hardware Wallet Review

Ledger Nano X

In de afgelopen jaren zijn cryptocurrencies een behoorlijk groot probleem geworden voor veel mensen over de hele wereld. Ongeacht of u een kleine HODL-er bent of een grote crypto-investeerder, er is geen oplossing voor de behoefte aan een crypto-portemonnee om uw privésleutels te bewaren.

De crypto-portemonnee-industrie heeft een lange weg afgelegd sinds de “oude” dagen, en we worden momenteel verwend met een overvloed aan zeer goede keuzes. En hoewel de markt voor hardwareportefeuilles waarschijnlijk de meest winstgevende (en meest opwindende) is, valt geen enkele naam meer op dan Ledger, de langlopende hardwaremaker.

Tot op heden heeft het in Parijs gevestigde Ledger-bedrijf meer dan 1 miljoen Ledger hardware wallet-apparaten verkocht, waaronder de beroemde Ledger Nano S en de niche-achtige Ledger Nano Blue. Onlangs aangekondigd op de CES 2019, is de Ledger Nano X het nieuwste product van het bedrijf en is ontworpen om een ​​game-wisselaar te zijn in de crypto-hardware wallet-industrie..

Wat maakt Ledger Nano X speciaal?

Om te beginnen is het de moeite waard te vermelden dat Ledger Nano X is ontworpen om alle aspecten van de Ledger Nano S te verbeteren.Ook al lijkt het relatief veel op het oudere product (het is eigenlijk twee keer zo zwaar en iets groter), het heeft veel nieuwe technologie onder de motorkap.Ledger Nano X koop nuHet belangrijkste verschil tussen de Nano S en de nieuwe Nano X is de mobielvriendelijkheid. Het is een portemonnee met Bluetooth-functionaliteit (net als de CoolWallet S), wat betekent dat het uitgeven van uw geld van uw Nano X net zo eenvoudig is als verbinding maken met uw telefoon via Bluetooth, het installeren van de nieuwe Ledger-app (beschikbaar voor zowel iOS als Android), en een paar keer op het scherm van je telefoon tikken.

De Ledger Nano S werd een legendarische marktmededinger dankzij een mix van bruikbaarheid, veelzijdigheid en extreme veiligheid, dus de Nano X volgt alleen in zijn voetsporen. Een van de meest aantrekkelijke aspecten van dit nieuwe product is het feit dat het meer dan 100 toepassingen ondersteunt en dat u er 100 verschillende cryptocurrencies op kunt opslaan op een totaal van 1100.

Andere verschillen naast de Bluetooth-compatibiliteit zijn onder meer een veel groter geheugen voor meer apps en crypto-opslag (zoals hierboven vermeld), een scherm van hogere kwaliteit (het heeft nu 128 × 64 pixels in plaats van 128 × 32 pixels) en een krachtigere en veiligere chip..

Veiligheid

Ledger Nano X-beveiligingBeveiliging is de primaire focus, vooral als u een hardware-portemonnee wilt kopen. In tegenstelling tot wat velen misschien denken, voegt het nieuwe Bluetooth-element geen enkele vorm van veiligheidsrisico’s toe aan het product. Houd er rekening mee dat de Bluetooth-verbinding uw telefoon-app toegang geeft tot de portemonnee om een ​​transactie te voltooien (u hoeft dit dus niet handmatig te doen zoals in het geval van de Nano S via de kleine knoppen). In wezen worden de privésleutels naar uw telefoon gebracht.

Het goede nieuws is dat de Bluetooth-verbinding end-to-end gecodeerd is en dat de portemonnee nog steeds een superveilig pincodesysteem heeft. Bovendien zijn uw privésleutels in het apparaat geïsoleerd via CC EAL5 + gecertificeerde technologie (dezelfde chip wordt gebruikt om paspoorten en creditcards te beveiligen).

Maak een back-up van uw Ledger Hardware Wallet met CRYPTOTAG

De privésleutel en het zaad worden opgeslagen in de beveiligde chip. Geïsoleerde privésleutels worden nooit blootgesteld aan internet of een ander apparaat zoals een computer. Het enige dat u hoeft te doen, is het herstelzaad op een veilige plaats bewaren, zodat u toegang krijgt tot uw geld of uw portemonnee terugkrijgt als deze wordt gestolen of beschadigd. Het herstelzaad op een stuk papier of op de computer bewaren is geen goed idee. Voor het beste cryptoback-upsysteem dat beschikbaar is, kunt u kijken CRYPTOTAG die titanium gebruikt en is ontworpen om een ​​leven lang mee te gaan.

CRYPTOTAG

Hoe stel ik mijn Ledger Nano X in?


Als je ooit een Ledger Nano S hebt opgezet, is het in wezen hetzelfde, alleen is er een telefoonelement bij betrokken. Desalniettemin is het proces uiterst gebruiksvriendelijk. Het is vermeldenswaard dat de portemonnee wordt geleverd met een USB-kabel, een instructieboekje / folder, drie vellen voor het herstellen van de privésleutel en een sleutelhangerriem.

Er zijn twee manieren om de portemonnee in te stellen: je verbindt hem met een computer (zoals Nano S) of je smartphone via USB of Bluetooth. Om het op te zetten via een normale computer (compatibel met Windows 8+, MAC OS 10.8+ en Linux), downloadt u het Ledger Live-programma en volgt u de eenvoudige instructies.

Om het in te stellen via uw smartphone (compatibel met iOS 9+ en Android 5), downloadt u de Ledger-app uit de App Store of de Google Play Store en volgt u de stapsgewijze installatieprocedure. Welke optie u ook kiest, het proces is vrijwel hetzelfde: verbind uw portemonnee met een van beide apparaten, selecteer of voer uw inloggegevens en pincode in, maak een back-up van uw herstelzin of het meegeleverde herstelblad “en installeer alle gewenste apps.

Ledger Nano X ingesteld

99bitcoins.com

Hoe krijg ik er een?

De Nano X is beschikbaar als pre-order op de officiële website en kost $ 199 in de Verenigde Staten en € 119 in Europa en andere delen van de wereld..

Laatste woorden

Ledger Nano XNano X heeft ongetwijfeld de manier veranderd waarop we hardware-wallets waarnemen en ons ermee verhouden. In vergelijking met zijn concurrentie (op het moment van schrijven is de enige hardware wallet die een vergelijkbare kit aanbiedt de CoolWallet S), komt de Ledger Nano X ver bovenaan.

Het belangrijkste voordeel is het feit dat het mobiele functionaliteit biedt, waardoor u uw Ledger overal mee naartoe kunt nemen, met mobiele Bluetooth-compatibiliteit.

Het is echter ook de moeite waard eraan te denken dat het apparaat op verschillende andere gebieden verbetert. Het biedt extra opslagruimte, een groter, scherper scherm en veel meer gebruiksgemak dankzij een relatief vereenvoudigde interface. Realistisch gezien is de prijs ook niet zo slecht, omdat hij een beetje goedkoper is dan zijn belangrijkste rivaal.

Uitgelichte afbeelding: aboutbitcoin.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector