OKEx Review: de meest vertrouwde Digital Asset Exchange

OKex geschiedenis

Bron: wikipedia

OKEx is een cryptocurrency-exchange die fiat-naar-crypto en crypto-naar-crypto-handelsopties aanbiedt. Het platform is een tak van OKCoin.com, een beurs gevestigd in China door Star Xu. OKCoin stopte in 2017 met de handel in futures en OKEx nam het aanbieden van deze service over.

De API voor de handel in futures werd geïmplementeerd in juni 2017. De relatie tussen de twee weerspiegelt die van voormalig GDAX (nu Coinbase Pro) en Coinbase, waarbij het ene platform gericht is op retailklanten, terwijl het andere gericht is op ervaren handelaren.

Het bedrijf werd in 2014 opgericht in China, maar verhuisde net als Binance ook naar het eiland Malta.

Ruilplatform

OKEx is een van de weinige crypto-uitwisselingen die handelaren een apart desktopplatform bieden. Daarnaast biedt het OKEx-platform ondersteuning voor meerdere monitoren. Hierdoor kun je de hele layout meerdere keren dupliceren en op een andere monitor zetten.

De interface is professioneel ontworpen en biedt een verscheidenheid aan handelsopties die door ervaren handelaren zullen worden gewaardeerd, maar voor beginners kan het behoorlijk overweldigend zijn..

Het eigen systeem van OKCoin biedt grafieken die veel beter zijn dan veel andere oplossingen. Het orderboek en de tape bevinden zich aan de rechterkant van de pagina.

Crypto-handel

De belangrijkste service van elke uitwisseling zijn hun crypto-naar-crypto-opties. OKEx biedt ondersteuning voor een verscheidenheid aan tokens en munten, in vier belangrijke handelscombinaties: BTC, ETH, BCH en USDT. De “Favorieten”Kunnen gebruikers de tokens bijhouden waarin ze geïnteresseerd zijn.

Het ontwerp is wederom eenvoudig maar uitgebreid. Een vak met tabbladen biedt de mogelijkheid om aankopen en verkopen te doen, samen met de relevante prijs- en volumegegevens eronder. Aan de rechterkant van het hoofdhandelsscherm wordt een grafiek weergegeven met recente biedingen en vragen.


Bron: www.okex.com

Fiat naar Token

OKEx biedt een relatief zeldzaam C2C-handelssysteem, dat net zo functioneert als een vrij verkrijgbare handelsservice. Individuele OKEx-gebruikers kunnen onder hen handelaren uitvoeren en hun eigen prijzen bepalen in een veilige en gecontroleerde omgeving. Opnames zijn ook beschikbaar op de C2C-marktplaats, die wordt vermeld onder de hoofdkop ‘Fiat to Token’-inventaris.

Bij het openen van het Fiat naar Token scherm, wordt links een lijst met ondersteunde valuta’s weergegeven, samen met een prijsgrafiek en rechts de optie Kopen of Verkopen tegen vaste prijzen.

Boven de prijzen is er de mogelijkheid om te kiezen tussen geverifieerde handelaren of individuele handelaars.

Futures-handel

OKEx vereist dat alle potentiële futures-handelaren de eigendomsovereenkomst lezen en ermee instemmen. Dit komt door de relatieve complexiteit en het hoge risico van de markt voor bijproducten van cryptovaluta. Het gebruik van hefboomwerking kan in korte tijd resulteren in grote winsten en grote verliezen, en OKEx wil ervoor zorgen dat zijn gebruikers begrijpen waar ze bij betrokken zullen raken.

Voor de handel in futures ondersteunt OKEx acht crypto’s: BTC, LTC, ETH, ETC, BCH, XRP, EOS en BTG.

Vergoedingen

De vergoedingen bij OKEx behoren tot de laagste die op de markt te vinden zijn. Er wordt 0,03% kosten in rekening gebracht voor het openen van een nieuwe positie en voor het sluiten van een transactie wordt er niets in rekening gebracht. Vergeleken met het gemiddelde van ongeveer 0,20-0,25%, aangeboden door de meeste andere beurzen, is dit een redelijk redelijke prijs. In plaats daarvan nemen de forex-makelaars, die Bitcoin-handel aanbieden, hun kosten alleen in de spread op.

Betaalmethoden

Omdat OKEx rechtstreeks is gekoppeld aan OKCoin, kunnen gebruikers een CNY-overschrijving doen naar de eerste en handelen op de meer geavanceerde beurs. Het platform accepteert ook cryptocurrency-overdrachten in BTC, ETH en LTC.

OKEx-beveiliging

OKEx biedt een tweefactorautorisatiemechanisme dat kan worden ingesteld tijdens accountregistratie, en OKEx biedt gedetailleerde instructies voor het wijzigen van de beheerderswachtwoorden, maar er worden geen andere details over de interne beveiliging gegeven. Rekening houdend met de constante updates van de uitwisseling, waarin wordt gespecificeerd welke landen momenteel van de uitwisseling zijn verbannen, is dit nogal verrassend.

In oktober 2017 zijn enkele OKEx-accounts gehackt. De uitwisseling verklaarde dat de accounts gecompromitteerd waren omdat de slachtoffers ten prooi vielen aan phishing-pogingen, en dit was niet te wijten aan een fout in het beveiligingssysteem van OKEx.

Het platform noemt onjuist bewaarde en ingestelde wachtwoorden, pc’s die zijn geïnfecteerd met malware of gebruikers die inloggen op openbare computers, en “… andere platforms kregen beveiligingsproblemen en een gebruiker heeft hetzelfde persoonlijke wachtwoord ingesteld voor OKEx en andere platforms” als zijnde verantwoordelijk voor de inbreuken.

OKB-token

OKB is het native token van de uitwisseling en het fungeert als een stimulans op het OKB-platform terwijl het bedrijf zijn blockchain verbetert. Het token heeft een totale voorraad van 1 miljard – 70 procent van dit bedrag wordt opgesloten – en het bedrijf betaalt 50 procent van zijn servicekosten, wat resulteerde in een week elke vrijdag aan OKB-eigenaren. Het werkelijk verdeelde bedrag is gebaseerd op het OKB-volume van een gebruiker.

OKB geeft OKEx-handelaren toegang tot bepaalde privileges, zoals kortingen op servicekosten, vergelijkbaar met hoe Binance BNB gebruikt.

“OKB zal fungeren als een basistoken om wereldwijde blockchain-teams in staat te stellen deel te nemen aan de opbouw van een wereldwijde uitwisseling”, aldus het bedrijf..

Gevolgtrekking

Het OKEx-handelsplatform ondersteunt een breed scala aan functies en handelsplatforms, gericht op meer gevorderde handelaren. Beginners van het cryptovers zullen het moeilijker hebben om zich aan het platform aan te passen, maar ze zullen hoogstwaarschijnlijk iets nuttigs vinden op OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector