Ledger Nano S Review: dingen die u moet weten voordat u bestelt

grootboek nano s

Ledger-portemonnee apparaten zijn hardwareportefeuilles die kunnen worden gebruikt om uw cryptocurrency te beveiligen. De meesten van ons zijn gegroeid in een tijdperk waarin portemonnee een klein opvouwbaar hoesje betekent, dat wordt gebruikt om contant geld en kleine plastic kaarten zoals debetkaarten, creditcards, enz.Te bewaren, maar sinds de introductie van cryptocurrency in 2009 en de enorme groei ervan, is er een ernstige vraag naar een aantal mechanismen om dit digitale geld veilig te stellen. Ledger Wallet S is uitgevonden om aan deze vraag te voldoen.

Dus de vraag die opduikt is:

Wat is Ledger Wallet S en waarom hebben we het nodig??

Ledger Nano S is een van de meest populaire hardwareportefeuilles voor crypto-opslag. De portemonnee is ontworpen om een ​​groot aantal cryptocurrencies op te slaan en heeft de hoogste beveiligingsfuncties. Ledger wordt zeer geprezen door investeerders die hun digitale activa veilig willen bewaren en worden gekocht door enthousiastelingen uit meer dan 160 landen.

koop grootboek nano s

Het bedrijf achter Ledger

Ledger, het bedrijf dat deze portemonnee heeft gemaakt, heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van beveiligingsoplossingen voor blockchain-apps en crypto’s. Het bedrijf, opgericht in 2014, heeft kantoren in zowel San Francisco als Parijs, en heeft een team van 130 ontwikkelaars in dienst.

Ledger is gespecialiseerd in het creëren van verschillende diensten en producten voor de beveiliging van cryptocurrency-activa voor zowel zakelijk als individueel gebruik. Het bedrijf heeft in vier investeringsronden meer dan $ 85 miljoen opgehaald.

Gebruikersomgeving

De gebruikersinterface voor Ledger Nano S is gemakkelijk te gebruiken en te navigeren en heeft een zeer eenvoudig proces. We zullen de opstartproces later hieronder.

Na de installatie moet u een punaise selecteren, waarna een zaad van 24 woorden wordt gegenereerd. De volledige initiële configuratie moet in minder dan 5 minuten worden uitgevoerd.

Hierna moet u door de vele beschikbare apps bladeren en de apps installeren die u nodig hebt voor uw digitale valuta. Deze apps zijn verantwoordelijk voor het verzenden of ontvangen van uw munten. De apps zijn netjes ontworpen, zodat u gemakkelijk kunt zien hoe u transacties verzendt en ontvangt, nieuwe accounts aanmaakt, de weergave-instellingen en andere functies wijzigt.

EEN Ledger Live-desktopsoftware is ook beschikbaar, dat kan worden gebruikt om Bitcoin-adressen te genereren voor fondstransacties, accountgegevens en de wisselkoers te bekijken.

De Ledger Nano S wallet heeft ingebouwde compatibiliteit met bestaande wallets, waardoor je niet alle wallets voor je munten hebt ingesteld. Bitgo, MyEtherWallet, Copay, MyCelium, Electrum, zijn enkele van de online wallets die worden ondersteund door Ledger.


Ondersteunde munten en tokens

Ledger Nano S is geweldig voor handelaren die een gediversifieerde portefeuille willen, aangezien het meer dan 1000 soorten digitale activa ondersteunt. De lijst bevat alle populaire munten en veel exotische altcoins:

Bitcoin Litecoin Zcash Tether
Ethereum Dash Dogecoin Stellair
Bitcoin Cash Monero JOTA Ethereum Classic
Rimpeling EOS Cardano ERC20-gebaseerde tokens
Litecoin NEO TRON

Ledger Nano S instellen en gebruiken

Om de installatie te starten, moet u het apparaat via een USB-kabel op uw computer aansluiten. Ledger wordt geopend en u wordt doorverwezen naar de volgende URL: https://www.ledgerwallet.com/start/ledger-nano-s

Eerst moet u een pincode voor het apparaat configureren. Door op de twee knoppen aan de zijkant te drukken, navigeer je door de instelling omhoog en omlaag, en als je ze allebei tegelijk indrukt, bevestig je de keuze.

De pincode moet uit minimaal vier cijfers bestaan. Hierna wordt een seed-zin van 24 woorden gegenereerd. Nadat u elk woord heeft opgeschreven, zal de portefeuille u vragen om er 4 te controleren door de weergegeven woorden te bevestigen.

Hierna verschijnt het bericht “Your Device Is Now Ready”.

Apps-installatie

Voor degenen die de Chrome-browser willen gebruiken, zijn er verschillende apps die op het apparaat kunnen worden geïnstalleerd om uw crypto’s te beheren. Ledger heeft zijn eigen Chrome-apps voor Bitcoin, Ethereum en Ripple.

U moet echter eerst de “Ledger Manager” -app installeren en onthouden dat Ledger Nano S tegelijkertijd vijf verschillende apps kan ondersteunen. Klik op de groene downloadknop naast de valuta om de apps te selecteren die u wilt installeren vanuit de manager.

Nadat u de Bitcoin-app heeft gedownload en geïnstalleerd, voert u deze uit en voert u de vereiste pincode in, waarna u ervoor kunt kiezen om een ​​Bitcoin-adres aan te maken als u er nog geen heeft. U kunt een Legacy- of Segwit-adres kiezen.

Ledger Nano S uitschakelen

Omdat de Ledger Nano S niet van stroom wordt voorzien door een batterij, wordt hij automatisch uitgeschakeld wanneer u hem uit uw computer of portemonnee haalt.

Ledger Nano S-beveiliging

De meest geprezen en belangrijke aspecten van Ledger zijn de beveiligingsfuncties.

Fysieke knoppen

Het apparaat is toegankelijk door op twee fysieke knoppen te drukken, actie die vereist is bij het bevestigen van een betaling. Dit betekent dat transacties niet kunnen worden bevestigd door hackers.

Pincode

De Ledger Nano S-portemonnee is beveiligd met een pincode die de gebruiker bij het instellen heeft gekozen. De pincode zorgt ervoor dat als u uw apparaat kwijtraakt, niemand toegang heeft tot uw cryptofondsen. Als iemand uw portemonnee te pakken krijgt en probeert toegang te krijgen, zal het apparaat zichzelf wissen na drie onjuiste pogingen.

Zegel tegen manipulatie

De doos wordt verzonden met fraudebestendige tape rond de verpakking. Als deze tape op enigerlei wijze lijkt te zijn gewijzigd, heeft iemand waarschijnlijk met uw apparaat geknoeid voordat het bij u aankwam.

Offline opslag

Crypto’s die zijn opgeslagen in online portefeuilles kunnen gemakkelijk worden aangevallen door hackers. Hardwareportefeuilles slaan digitale munten echter offline op, wat betekent dat ze geen enkele verbinding met internet hebben, waardoor hackers of malware ze niet kunnen bereiken..

Wachtwoordzin van 24 woorden

Er wordt een zin van 24 woorden gegenereerd en deze moet worden gebruikt als u een back-up van uw portemonnee wilt maken als u deze bent kwijtgeraakt of beschadigd.

Beveiligde Element-chip

De portemonnee heeft een geïntegreerde “smartcard-chip”, die is voorzien van een beveiligingselement. Deze zeer veilige chip doorloopt een geavanceerd evaluatie- en certificeringsproces van derden.

Dit type maatregel is bijna onmogelijk te doorbreken en kan applicaties hosten of gegevens veilig opslaan. Deze chips kosten enorm veel tijd en moeite om te worden gehackt.

koop grootboek nano s

Waar kunt u de Ledger Nano S kopen

Ledger Nano S kan worden gekocht bij de officiële Ledger-website of van geautoriseerde derde partijen die het product verkopen (Amazon).

Ledger Nano S kostprijs

Momenteel wordt de portemonnee verkocht tegen een prijs van ongeveer $ 60 US, afhankelijk van de winkelier.

Gebruikersadvies

Uit de meeste klantrecensies blijkt dat de Ledger Nano S aan al hun verwachtingen heeft voldaan. Gebruikers melden een vlotte gebruikerservaring en hebben er geen klachten over.

Voor-en nadelen

Ledger Nano S maakt gebruik van een hele reeks beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van cryptofondsen te waarborgen. Het grootste voordeel van het gebruik van Ledger-portemonnee is dat u, als u het apparaat verliest, uw saldo op een andere grootboekportefeuille kunt terugkrijgen. Het enige dat u nodig heeft, is die herstelzin van 24 woorden die u nooit aan iemand anders mag onthullen.

Een ander groot voordeel van het gebruik van de Ledger wallet is dat uw private key nooit het toestel verlaat. Het blijft altijd in het apparaat, of u nu Ledger Nano S of andere typen gebruikt, bijvoorbeeld Ledger Blue.

Het is geweldig dat de portemonnee compatibel is met een verscheidenheid aan portefeuilles en apps die tegelijkertijd op het apparaat kunnen worden uitgevoerd.

Een groot nadeel zou zijn dat er een hoger prijskaartje aan hangt en dat het niet de mogelijkheid heeft om aangepaste wachtwoordzinnen toe te voegen. Ook is de portemonnee mogelijk niet geschikt voor degenen die actief meerdere crypto-portefeuilles gebruiken en bezitten, omdat het apparaat weinig opslagruimte heeft.

Omdat je voor elke crypto een specifieke app moet downloaden, heb je niet genoeg ruimte om ze allemaal te installeren, dus je moet apps verwijderen als je een nieuwe wilt gebruiken.

Laatste gedachten

Het valt niet te ontkennen dat de Ledger Nano S een top crypto-hardware wallet is. Als u op de lange termijn crypto’s wilt aanhouden, dan is dit de portemonnee voor u.

Afbeeldingsbron: tokenclub.co

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector