Decentraland Review: Inleiding tot MANA

Decentraland recensie Bron: medium.com/decentraland

Als je de gewoonte hebt om op de hoogte te blijven van de laatste gebeurtenissen in de cryptosfeer en je hebt zelfs de minste passie voor gamen in het algemeen, dan heb je misschien wel gehoord van Decentraland, een uniek VR-platform dat bovenop de Ethereum-blockchain is gebouwd..

In onze gids laten we je kennismaken met Decentraland; we zullen bespreken wat het is, hoe het werkt, we zullen het hebben over het token van het platform (het MANA-token) en we zullen zelfs wat informatie geven over het kopen, opslaan en beheren van MANA.

Wat is Decentraland?

Zoals eerder vermeld, Decentraland is een uniek, ultramodern door Ethereum aangedreven virtual reality-platform dat de ontwikkeling en hosting van virtual reality-assets ondersteunt. Deze activa kunnen binnen de ruimte worden gekocht en de blockchain wordt gebruikt om hun virtuele eigendom te bepalen. In Decentraland kunt u percelen grond kopen en uw eigen “bedrijf” ontwikkelen. U kunt verschillende “attracties” op het land bouwen (meestal applicaties) en er geld mee verdienen.

Het project is het geesteskind van twee blockchain-experts met de namen Ari Meilich en Esteban Ordano. Het project kreeg zijn huidige vorm nadat de twee met succes ontwikkelaars een blockchain-videostreamingplatform lanceerden met de naam Streamium, en later met de voltooiing van de bronstijd.

Hoe werkt Decentraland?

Op praktisch niveau werkt Decentraland door je te laten communiceren met LAND’s, de niet-vervangbare digitale activa die je in het spel kunt kopen. Met het platform kunnen LAND-eigenaren games, applicaties, gokservices, creatieve 3D-scènes, informatieve sites maken, letterlijk alles wat je maar kunt bedenken.

Aangezien het aantal LAND is afgetopt, heeft elk perceel van LAND de volgende vooraf gedefinieerde verhouding: 33 voet bij 33 voet. Wat interessant is, is het feit dat er geen limiet is aan de hoogte van een LAND. Verschillende LAND’s creëren districten, die kunnen worden beschouwd als kleine gemeenschappen met een gedeeld thema. Omdat Decentraland een stem-dApp heeft, kan iedereen stemmen met betrekking tot verschillende districtskwesties. De hoeveelheid grond die iemand bezit, is in directe overeenstemming met het gewicht van zijn of haar stem.

Het platform wordt mogelijk gemaakt door MANA, het officiële cryptocurrency-token. Het is een ERC-20-token dat kan worden gebruikt om percelen LAND te kopen en om andere op Decentraland gebaseerde goederen en diensten te kopen.

Decentraland werkt op dezelfde manier als de meeste blockchain-projecten. Het protocol heeft drie lagen: de consensuslaag, de landinhoudslaag en een real-time laag. De eerste maakt gebruik van slimme Ethereum-contracten om het bewijs van grondbezit bij te houden en te beheren. De tweede laag maakt gebruik van een gedecentraliseerd distributiesysteem om de inhoud in de virtuele wereld weer te geven. De laatste en laatste laag is verantwoordelijk voor het bieden van peer-to-peer-verbindingen zodat gebruikers met elkaar kunnen communiceren.

MANA kopen, verhandelen en opslaan?

Gezien het feit dat Decentraland nog steeds een relatief nieuw project is, zijn de tokens niet zo populair als sommige andere cryptomunten. Het wordt echter steeds gemakkelijker om MANA aan te schaffen.

Een snelle zoekopdracht op CoinMarketCap zal aantonen dat het token van Decentraland momenteel op de 82e plaats staat qua marktkapitalisatie, wat erg goed is gezien het feit dat het wordt gebruikt om goederen en diensten in de wereld te kopen.

Gelukkig is het niet langer een moeilijke taak om wat MANA te bemachtigen, omdat het wordt ondersteund door de meest relevante crypto-uitwisselingen. Populaire namen zijn onder meer Binance, DragonEX, OKEx, Bittrex, Huobi Global, Bibox, Bitso en Coinbase Pro. Een volledige lijst met crypto-uitwisselingen die MANA ondersteunen, is te vinden op De sectie Markten van CoinMarketCap. Onverwacht zijn de meest populaire handelsparen MANA / BTC en MANA / ETH.


Het proces verschilt van uitwisseling tot uitwisseling, maar de principes zijn op de meeste van toepassing. Maak een account aan op een specifieke beurs, verifieer dat account via e-mail, stel tweefactorauthenticatie in als deze beschikbaar is, stort geld op uw account en koop vervolgens MANA.

Aangezien MANA een ERC-20-token is, is het opslaan ervan geen probleem, aangezien er tal van goede portemonnee-opties zijn. Als beveiliging is wat u zoekt, wordt het natuurlijk ten zeerste aanbevolen om voor een hardwareportefeuille te kiezen. U kunt alles kiezen, van de Ledger Nano S tot Trezor. Een andere populaire optie is MyEtherWallet, een webportemonnee met een unieke benadering van beveiliging.

Gevolgtrekking

Decentraland is op dit moment zonder twijfel een uniek project in de cryptosfeer, een project dat hoogstwaarschijnlijk de weg zal banen door een nieuwe generatie AI-gebaseerde games, alternatieve dApps en 3D / VR-ecosystemen. Het is een platform waarmee iedereen, of het nu gamers of geldgestuurde ondernemers zijn, LAND kan kopen en doen wat ze maar willen.

Het project heeft natuurlijk nog een lange weg te gaan tot het volwassen is, maar het potentieel is vrij duidelijk. MANA kan worden gebruikt om LAND op het Decentraland-platform te claimen, of het wordt gebruikt om tokens, goederen en services te kopen.

Afbeeldingsbron: medium.com/decentraland

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector