Bitcoin Private Review: wat is BTCP?

Bitcoin Private Coin

Er zijn veel crypto’s die van Bitcoin zijn gevorkt. Vandaag zullen we Bitcoin Private beoordelen en zien wat deze munt te bieden heeft, en of deze verschilt van andere Bitcoin-vorken.

Wat is DBP?

Bitcoin Private (BTCP), gelanceerd in februari 2018, is gemaakt op basis van een samenvoeging van bitcoin (BTC) met Zclassic (ZCL). De munt werd met een 1: 1-rantsoen uitgezonden naar zowel BTC- als ZCL-houders.Afbeeldingsresultaat voor Bitcoin Private

Een paar maanden na de lancering (april 2018) behoorde BTCP tot de 50 grootste cryptocurrencies ter wereld op basis van marktkapitalisatie, maar nu is het gedaald naar de 1023e positie.

Bitcoin Private is ontworpen om een ​​meer gedecentraliseerde, open-source, snelle en privéversie van Bitcoin te zijn. Het team van het project was van plan de beveiliging en markt van Bitcoin en privacymogelijkheden van Zclassic te gebruiken om een ​​verbeterde versie van Bitcoin te maken.

BTCP heeft een grotere bloktijd en blokgrootte, van respectievelijk 2,5 minuten en 2 MB. In tegenstelling tot Bitcoin, dat Proof of Work gebruikt, is BTCP gebaseerd op het Equihash-mijnalgoritme, waarmee gebruikers kunnen mijnen met GPUS en ASIC-resistent kunnen zijn..

Wie heeft Bitcoin Private gemaakt?

Bitcoin Private werd voor het eerst voorgesteld door de mede-oprichter van Zclassic, Rhett Creighton, in een Twitter-bericht. Hij wordt beschouwd als de leidende figuur achter het Bitcoin Private-project.

Het team werd later uitgebreid met Jacob Brutman, Giuseppe Stuto, Christopher Sulmone, Geoff Hopkins en Jon Layton. Hun gezamenlijke inspanning resulteerde in de BTC Private Whitepaper.

Het Bitcoin Private-team bestaat uit 20 ingenieurs.

Bitcoin Private technologie en functies

Bitcoin Private is gebaseerd op de technologie van Zclassic, die zk-snarks-technologie wordt genoemd. Deze technologie is afgeleid van het Zerocoin-protocol, dat ook wordt gebruikt door de moedermunt van Zclassic, Zcash.

Zk-snakrs verbergt het adres van handelaren op het netwerk samen met andere details van hun transactie, terwijl ze toch alle betalingen op de blockchain publiceert voor transparantie.

Bitcoin Private ondersteunt, net als Bitcoin, peer-to-peer-transacties zonder tussenkomst van een derde partij. De transacties worden allemaal geregistreerd op de blockchain nadat ze zijn geverifieerd door de netwerkknooppunten.


In vergelijking met Bitcoin heeft BTCP een grotere blokgrootte van 2 MB. Dit zou BTCP in staat moeten stellen om een ​​verbeterde transactie-afwikkelingstijd te hebben in vergelijking met andere altcoins en BTC.

De codebasis van Bitcoin private is open source, wat betekent dat je er toegang toe hebt op GitHub. De GitHub-pagina van hun project heeft slechts 272 commits, 4 releases en 5 bijdragers. Er zijn al meer dan een jaar geen grote uploads op de pagina geweest. Dit is zorgwekkend, aangezien een goed project een actieve ontwikkelaarsgemeenschap moet hebben die het ondersteunt.

Afbeeldingsresultaat voor Bitcoin Private

BTCP-muntstatistieken

Het totale aantal BTCP in omloop is 4.770.405 BTCP. Het totale aanbod is afgetopt op 22.799.951 BTCP.

De initiële prijs van de Bitcoin Private Coin toen deze debuteerde was $ 65,82, met een recordhoogte van $ 85,68. Sindsdien kende de munt in april 2018 opnieuw een grote prijsstijging. Eind mei verloor de munt meer dan de helft van zijn winst en bleef hij in de loop van de maanden meer van zijn waarde verliezen..

BTCP begon het jaar met ongeveer $ 1, en tot februari had het moeite om dit ondersteuningsniveau te behouden. De munt daalde vervolgens onder de $ 1-markering en heeft sindsdien zijn neerwaartse spiraal voortgezet.

Bitcoin Private heeft een huidige handelsprijs van $ 0,108488.

Welke uitwisselingen ondersteunen Bitcoin Private?

Sinds de munt is vrijgegeven, zijn er maar heel weinig beurzen die BTCP hebben vermeld.

De huidige plaatsen waar u DBP kunt kopen zijn:

 • CoinSwitch;
 • SatoExchange;
 • Nanex;
 • BarterDEX;
 • SIstemkoin;
 • Bitladon;
 • Graviex;
 • CryptoWolf;
 • AltCoinTrader;
 • TOPBTC;
 • SafeTrade;
 • TradeOgre.

Mijnbouw Bitcoin Private

Als je je afvraagt ​​hoe je BTCP kunt minen, dan weet je dat je alleen een GPU nodig hebt. Omdat de munt is gebaseerd op het Equihash-algoritme, betekent dit dat deze kan worden gedolven met CPU’s of GPU’s.

GPU-mining is natuurlijk veel effectiever dan CPU-mining. Maar als je nog steeds met CPU-mining wilt beginnen, houd er dan rekening mee dat er maar twee opties zijn om EquihashZERO te minen met een CPU. De eerste optie betreft MinerGate, maar zij passen een hoog percentage toe op uw mijnwinst. De andere optie is Nicehash’s nheqminer die kan worden gedownload in vooraf gecompileerde binaire bestanden voor Windows of Linux.

Het team van ontwikkelaars van het project heeft ook hun eigen officiële BTCP-mijnpool gelanceerd, maar je kunt ook BTCP minen bij andere pools, zoals Zergpool EquihashZero, ZHash.pro, btcprivate.pro en Equipool.

Bitcoin privéportefeuilles

De Bitcoin Private-munt kan in verschillende portefeuilles worden opgeslagen, waaronder een Electrum- en Full node-portemonnee voor Windows-, Linux- en Mac-gebruikers, die kunnen worden gedownload op hun officiële website.

Koude portefeuilles die kunnen worden gebruikt om Bitcoin privé op te slaan, zijn Ledger Nano S, Trezor T en Trezor One. De Trezor-modellen zijn alleen beschikbaar voor Linux-gebruikers. U kunt ook een papieren portemonnee genereren vanaf de officiële BTCP-site.

De Coinomi-portemonnee ondersteunt BTCP voor zowel iOS- als Android-mobiele gebruikers. Zelcore is een portemonnee die compatibel is met Windows, iOS, macOS, Linux en Android, en ondersteunt naast BTCP een groot aantal andere crypto’s.

Recent BTCP-nieuws

In oktober 2019 kreeg BTCP te maken met een aanval van 51 procent, ontketend door een verveelde hacker die hash-energie huurde van een cloud-mijnsite. Om een ​​aanval van 51 procent op een andere top blockchain te orkestreren, zou je een aanzienlijke hoeveelheid hash-kracht nodig hebben. Toen er nieuws uitkwam, schaadde dit de reputatie van Bitcoin Private ernstig, omdat het project beweerde de stevige beveiliging van de Bitcoin-blockchain te hebben..

Bitcoin privéEen ander recent probleem was toen het Bitcoin Private-ontwikkelaarsteam een ​​extra 2,04 miljoen BTCP sloeg tijdens de genesis-fork en dit niet openbaar maakte. Toen Coinmetrics, de onderzoeksgroep die dit ongeluk ontdekte, de informatie publiceerde, daalde de prijs van BTCP vrijwel onmiddellijk met 20 procent.

Dit type operatie staat bekend als een ‘geheime premine’, waarbij extra munten worden uitgegeven maar vervolgens worden verborgen in een ‘afgeschermde pool’.

“Driehonderdduizend eenheden van het geheime premine werden uit het afgeschermde zwembad verplaatst naar wat leek op uitwisselingen,” lees de publicatie.

Bitcoin Private (BTCP) was oorspronkelijk bedoeld om een ​​totale voorraad van 21 miljoen munten zoals Bitcoin te hebben, maar er bestaan ​​al 22,8 miljoen BTCP en er worden er nog meer gemaakt van mijnbouw.

Er werd ontdekt dat 300.000 BTCP van het verborgen terrein tussen juli en augustus op de markt werd gedumpt, wat toevallig gebeurde op exact hetzelfde moment dat de Bitcoin Private-munt crashte van $ 10 naar $ 3. De ontwikkelaars die de DBP van het verborgen terrein hebben gedumpt, verdienden een schatting van $ 1 miljoen en $ 3 miljoen, terwijl de totale marktkapitalisatie van BTCP een verlies leed van meer dan $ 100 miljoen.

Bitcoin Private Review: oordeel

De Bitcoin Private-munt presenteerde een interessant concept toen deze voor het eerst op de markt werd geïntroduceerd en deed het een paar maanden vrij goed. Maar nu zit het bij de rest van de vele niet-succesvolle Bitcoin-vorkprojecten. Het premine fiasco en het feit dat er in meer dan een jaar geen grote ontwikkeling heeft plaatsgevonden in het project zijn waarschuwingssignalen waarmee investeerders rekening moeten houden.

Uitgelichte afbeelding: btcprivate.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector