Pakistanen die naar crypto kijken om te overleven te midden van de instortende economie, kunnen de weg van Venezuela bewogen

advertentie Phemex

Terwijl Pakistan misschien de vorming van een nieuwe regering viert, die waarschijnlijk onder leiding zal staan ​​van Imran Khan, is het probleem van de afbrokkelende economie nog steeds onopgelost. Hoewel elke Pakistaan ​​zou wensen dat de viering van de politiek zich ook op zijn economie richt, gaan veel Pakistanen naar crypto’s om te overleven tegen stijgende inflatie en dalende Pakistaanse roepie, net als wat er in Venezuela is gebeurd..

De afbrokkelende economie van Pakistan zoekt uitstel

Pakistan maakt moeilijke tijden door. Zijn politieke instabiliteit dreigt ook over zijn economie. De vertrekkende regering verwacht dat de economie in het komende fiscale jaar in het snelste tempo zal groeien in meer dan een decennium, maar economen twijfelen. De groei in de op een na grootste economie van Zuid-Azië zal naar verwachting afnemen tot 5,2 procent in het jaar dat begint in juli, volgens het gemiddelde van zes economen die door Bloomberg zijn ondervraagd..

De verwachte vertraging komt wanneer de regering de plannen voor wegen en infrastructuur terugschroeft om de fiscale doelstellingen te halen – de sleutel tot het verkrijgen van financiële steun van het Internationaal Monetair Fonds.

In zijn wereldwijde vernedering heeft de internationale waakhond tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, de Financial Action Task Force (FATF), Pakistan ook op een lijst van ‘rechtsgebieden met strategische tekortkomingen’ geplaatst, ook wel de grijze lijst genoemd. De redenering van de FATF is de “structurele tekortkomingen” van Pakistan op het gebied van de bestrijding van het witwassen van geld (AML) en de bestrijding van de financiering van terrorisme (CFT). Dit is niet de eerste keer dat Pakistan op een van de FATF-lijst van niet-zo-goede jongens staat; het land was er in 2008 en van 2012 tot 2015.

Maar Pakistan valt op als de belangrijkste naam op de lijst met de grootste bevolking en de grootste economie, en niet te vergeten het grootste leger.

De Pakistaanse roepie is ook gedaald tot het dieptepunt te midden van de angst van de centrale bank van het land voor een betalingsbalanscrisis. De schijnbare devaluatie vertoont tekenen van kwetsbaarheid in de Pakistaanse economieën van bijna $ 300 miljard, aangezien afnemende buitenlandse reserves en een oplopend tekort op de lopende rekening speculatie triggeren om voor de tweede keer sinds 2013 terug te gaan naar het Internationaal Monetair Fonds voor leningen..

Omdat de Pakistaanse roepie devalueert, gaan veel Pakistanen over op cryptocurrencies om te onderhouden, iets dat door de regering is verboden. Dit werd duidelijk toen het aantal mensen dat bitcoin kochten en verkochten bereikte 57 op het platform Localbitcoins, de enige bron voor mensen om cryptocurrencies te kopen en verkopen na de eerste bitcoin-uitwisseling Urdubit-sluiting.

“Mensen wenden zich tot cryptocurrency als investering, maar langzamer dan in de westerse wereld, omdat de alfabetiseringsgraad hier lager is en het een totaal nieuw fenomeen voor hen is.,

”Zei Abu Shaheer, de oprichter van de in Pakistan gevestigde cryptocurrency Pakcoin. “Met de dalende roepie gebruiken sommigen het als alternatief betaalmiddel,”

Voegde Shaheer eraan toe.

“De meeste mensen die cryptocurrencies gebruiken, zijn een dag- of kortetermijnhandelaar die investeringsmogelijkheden in crypto vinden en dit aantal groeit.”


Lees ook: Hyperinflated Venezuela om op 20 februari PetroCryptocurrency-voorverkoop te hosten

Pakistan repliceert de trends in Venezuela

Venezuela werd een voorbeeld voor mensen die naar Bitcoin verhuisden, omdat de inflatie snel opliep. Het land verkeert de afgelopen jaren in een scherpe crisis sinds de olieprijzen in 2014 onder de $ 100 daalden tot een derde van de prijs begin 2016. De Bolivariaanse Republiek Venezuela is de thuisbasis van een van de ergste hyperinflatiecrises ter wereld ooit..

President Nicolas Maduro had de schuld gegeven aan de externe factoren en de Amerikaanse inmenging, maar de realiteit was dat de inflatie in maart 2018 omhooggeschoten is naar 8900%, volgens tradingeconomics.com. en de Venezolaanse Bolívar stort zich in de straten van Caracas waardoor de koopkracht van het officiële minimumloon daalde, waardoor de Bolivar bijna waardeloos werd.

Aangezien de economie van de Zuid-Amerikaanse landen in april het dieptepunt bereikte, bedroeg het volume van LocalBitcoins voor de week van 14 april 2018 2.789.991.957.138 Venezolaanse Bolívares. De vorige week hield een cijfer onder de twee biljoen VEF, op 1.744.669.576.098 Venezolaanse Bolívares. De volumes waren daarvoor meestal onder de 1 biljoen VEF.

Kijkend naar de situatie Erik Voorhees van Shapeshift had getweet Het volume van de bitcoinhandel van persoon tot persoon in #Venezuela bereikte vorige week een recordhoogte … helaas evenzeer een maatstaf voor BTC-acceptatie als van #bolivar-vernedering.  

Bron: coin.dance/volume/localbitcoins/VEF

Volume van de persoon-tot-persoon Bitcoin die wordt verhandeld #Venezuela bereikt recordhoogte vorige week … helaas evenzeer een maatstaf voor de acceptatie van BTC als het is #bolivar vernedering. https://t.co/mNAuT3KWb4

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 19 april 2018

Dit ontketende de antwoorden toen mensen van Venezuela naar Twitter gingen om te zeggen dat het overgeleverd is aan cryptocurrency die het overleeft. Een tweet gelezen

“Dankzij crypto en handel kan ik hier in Venezuela wonen zonder te lijden onder wat de meeste mensen dagelijks lijden. Maar het is hartverscheurend om mensen rechtstreeks uit de vuilnisbak te zien eten (hele gezinnen) en zoveel armoede te zien ”, zei hij.

Terwijl de economie van Pakistan aan het afbrokkelen is, lijkt het op dezelfde tekenen als Venezuela wat betreft de verschuiving naar cryptocurrencies. Zelfs voor de cryptogemeenschap is een land dat gedwongen wordt crypto te gebruiken geen goed teken. Ik hoop dat de nieuwe regering de economische situatie verbetert en cryptocurrencies omarmt in goede tijden en niet te midden van crises

Zal Pakistan zijn crisis kunnen oplossen of zal het net als Venezuela zinken? Laat ons uw mening hierover weten.

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector