JP Morgan, Fidelity houdt hun crypto-interesse actief terwijl de wereld de wegversperringen van cryptovaluta moet begrijpen – mening van een expert

advertentie Phemex

“Deze analyse is een aanpassing van het werk van Mati Greenspan, Senior Market Analyst bij eToro ”

Hoofdzaken

  • JP Morgan probeert in zijn laatste rapport de Bitcoin-mijnkosten te waarderen
  • Fidelity plant een lancering in maart van Crypto Custody-services
  • Inzicht in Crypto Nascency Roadblocks

Wall Street-instellingen zetten hun belangen in crypto voort

Nu Bitcoin ETF een tijdje uit de weg is, kunnen de directe investeringsplannen van traditionele financiële instellingen ook koud zijn geworden. Maar de interesse in crypto’s blijft het vuur aanwakkeren. JP Morgan bracht onlangs het rapport uit met de titel “Blockchain en cryptocurrencies: adoptie, prestaties en uitdagingen”, waarin wordt gesproken over wegversperringen voor adoptie, de recente bearmarkt, schaalbaarheidsproblemen en andere standaarddingen. Maar het rapport krijgt een interessante wending wanneer het de mijnkosten van bitcoin probeert te berekenen.

Volgens de beoordeling van JPM heeft het mijnwerkers in categorieën onderverdeeld en beweerd dat het de goedkope mijnwerkers zijn die de prijsbodem bepalen. Ook al waren er critici van deze methode zag de JPM-beoordeling er tot op zekere hoogte goed uit.

Grafiek

Wat er gebeurt, is dat de mijnbouwkosten notoir moeilijk in te schatten zijn, maar aangenomen dat deze cijfers correct zijn, ligt bitcoin nu onder de gemiddelde mijnkosten ($ 4.060). En wat het rapport wel aangeeft, is dat als de dure mijnwerkers ervoor kiezen om te vertrekken, de goedkope mijnwerkers met elkaar zullen concurreren, wat de prijzen zou kunnen doen dalen tot $ 1.260. Nogmaals, een nauwkeurige verklaring.

Het enige waar JP Morgan geen rekening mee houdt, is een simpele kwestie van gedragseconomie. Naar eigen zeggen, en opgenomen in de bovenstaande grafiek, werkt een groot aantal mijnwerkers al een tijdje met verlies, en de hash-tarieven blijven stijgen, zelfs in landen waar elektriciteit duurder is. Daarom is er niet veel reden om aan te nemen dat als iemand in de Tsjechische Republiek tot nu toe bitcoin heeft gedolven voor $ 8.000, hij plotseling zijn rig zal verlaten als de prijs nog eens $ 1.000 of $ 2.000 daalt. Sommigen zullen zeker gedwongen worden te vertrekken, omdat niemand voor onbepaalde tijd met verlies kan opereren, maar wie het zich kan veroorloven, zal waarschijnlijk zo lang mogelijk volhouden.

Fidelity gaat vooruit met zijn cryptoplannen

Terwijl JP Morgan zijn huiswerk op het gebied van bitcoin voortzet, mikt Fidelity Investments op een lanceringsdatum in maart voor zijn Bitcoin-custody-service, volgens drie mensen met kennis van de zaak, terwijl de gigant van het beleggingsfonds verder gaat met een plan dat de angst voor handelen in cryptocurrencies. Het bedrijf had in oktober 2018 aangekondigd dat het een reeks cryptoproducten zou aanbieden die zijn ontworpen voor grote investeerders, zoals hedgefondsen.

Inzicht in crypto-roadblocks

Als men het JP Morgan-rapport doorneemt, heeft crypto nog steeds veel wegversperringen om een ​​brede acceptatie te bereiken. Men kan het niet nalaten om het eens te zijn met hun mening dat de wereld zich nog erg in de vroege dagen van de blockchain-revolutie bevindt en dat het zeker even kan duren voordat de volledige voordelen worden gerealiseerd..


Als investeerder moet men er echter nog steeds rekening mee houden dat alle crypto-activa riskant zijn. Het simpele feit is dat we te maken hebben met zeer experimentele technologie en dus kan er onderweg zeker iets mis gaan. Daarom loont het altijd om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren en ook in andere activa te handelen.

Een voorbeeld van de manier waarop de technologie fout kan gaan, werd gisteren ervaren in het NEO-netwerk toen het netwerk van NEO onbedoeld werd vertakt. Nu, zonder al te technisch te worden, lijkt het erop dat sommige mensen die de NEO-blockchain gebruiken, niet correct updaten, mogelijk vanwege slechte verbindingen, en dat het hele netwerk niet synchroon loopt. Het lijkt er in ieder geval op dat alles inmiddels is opgelost en de impact op de prijs minimaal was.

Hoewel NEO een voorbeeld was van Nascenscy, kan Ethereum een ​​beetje in de problemen komen door de vertraging van de upgrade van Constantinopel. Het lijkt erop dat de “moeilijkheidsgraad” die de upgrade zou moeten compenseren, nu is geactiveerd en de blokbeloning met 25% is gedaald. Aan de ene kant zou minder aanbod dat online komt de prijs van Ethereum kunnen verhogen, maar het lijkt erop dat de hash-snelheid momenteel daalt. Maar maak je geen zorgen, Vitalik zit momenteel samen met enkele van de beste ontwikkelaars op de campus van Stanford University die aan het probleem werken. Sessie-opnames zijn hier.

Grafiek

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map