Dr. Doom noemt Bitcoin Cash [BCH] een Shitcoin in een debat met Roger Ver

advertentie Phemex

De Amerikaanse econoom Nouriel Roubini, alias Dr Doom, verklaarde onlangs zijn minachting voor Bitcoin Cash (BCH) in een debat met de promotor van de cryptocurrency, Roger Ver. Het debat was een onderdeel van het CC Forum van dit jaar – Blockchain en AI Investment Forum in Londen, waarin Dr Doom publiekelijk aankondigde dat BCH een ‘shitcoin’ is..

 Dr Doom Vs Roger Ver – Is Crypto een winkel van waarde of niet?

Het onderwerp van het debat was “Zullen cryptocurrencies falen of slagen?” Roubini begon met het weerleggen van de mening dat cryptocurrencies in feite valuta’s zijn, omdat ze geen gezonde, stabiele waardeopslag waren en daarom niet konden worden gebruikt voor betalingen. Bitcoin en duizenden andere cryptocurrencies werden niet gebruikt voor het prijzen van goederen en diensten. Hij sprak ook over het gebrek aan schaalbaarheid van Bitcoin. Roger Ver reageerde op de punten van de Roubini door hem eraan te herinneren dat de marktkapitalisatie van cryptocurrencies in slechts 10 jaar tijd met meer dan $ 200 miljard was gegroeid. Over het punt van Roubini over het gebruik van crypto voor betalingen, haalde Ver het voorbeeld van Bitcoin Cash aan, dat, zei hij, wereldwijd meer dan 100 transacties per seconde gratis zou kunnen doen..

Roubini was echter niet overtuigd. Om zijn punt te onderbouwen dat crypto geen stabiele waardeopslag is, merkte hij op dat Bitcoin 60% onder de piek was, terwijl Roger Ver’s Bitcoin Cash dit jaar 95% onder de piek lag, en zei verder dat activa die 95% van hun waarde verloren in slechts 12 maanden was een grap. Ver had echter een analogie om te bewijzen dat zelfs fiat zijn waarde verloor. Hij haalde het voorbeeld van de Japanse Yen aan en zei dat 10.000 Yen vandaag gelijk staat aan ongeveer 90 USD. Het duurde echter niet lang of een enkele yen kon een ons zilver kopen. Tegenwoordig had het stuk papier dat ongeveer 90 dollar waard was, in het verleden een waarde van ongeveer 20.000 dollar.

Is crypto nuttig in het geval van een geopolitieke schok?

De moderator van het debat wees er vervolgens op dat het gebruik van cryptovaluta toenam in het geval van een recessie, daarbij verwijzend naar het voorbeeld van de Griekse overheidsschuldencrisis. Roubini weigerde, zoals verwacht, hetzelfde te erkennen. In plaats daarvan zei hij dat het gebruik van cryptocurrency en het aantal transacties en gebruikers was ingestort sinds het hoogste punt ooit van cryptovaluta in 2017. Ver wees er snel op dat Roubini zijn gegevens aan het “cherry-picking” was. Het crypto-gebruik was vandaag veel hoger dan het was zelfs een jaar voordat de marktkapitalisatie zijn ATH van 2017 had bereikt.

Dr. Doom noemde toen het voorbeeld van de opkomst van internet. Van 1990 tot 2000 had het miljarden gebruikers en websites verzameld, en enkele belangrijke toepassingen zoals e-mail. Maar met crypto was dat niet het geval. Bitcoin heeft officieel slechts 50 MM-gebruikers en de helft van hen is dood. Als het op DApps aankomt, zijn de meest populaire DApps Crypto Kitties, Casino Games of Ponzi-schema’s. Ver haalde opnieuw het voorbeeld aan van hoe geldbewegingen naar voren waren gekomen als de sterkste use-case van crypto – miljoenen gebruikers voeren transacties met elkaar uit zonder enige belemmering.

McAfee Oké met terroristische activiteiten die plaatsvinden via zijn uitwisseling

Op een bepaald moment tijdens het debat bracht de moderator de nieuwe gedecentraliseerde uitwisseling van John McAfee ter sprake, die geen KYC-vereisten had. Hij deelde dat McAfee in een eerdere sessie was gevraagd naar zijn mening over hoe hij zich zou voelen als een terrorist werd gepakt en dat bewezen werd dat ze zijn uitwisseling hadden gebruikt om de terroristische daad te plegen. Hierop antwoordde McAfee dat het wel goed zou komen. Ter ondersteuning van het antwoord van McAfee zei Ver dat de Amerikaanse dollar de valuta was die het meest werd gebruikt bij terroristische activiteiten, maar dat betekende niet dat de wereld zou stoppen met het gebruik van de valuta.

“Uw Shitcoin is in een jaar voor 95% ingestort” – Roubini tot Ver

Het debat verdiepte zich in het goed en kwaad van crypto, waarbij Roger Ver herhaalde dat mensen controle over hun geld zouden moeten hebben en Roubini keer op keer benadrukte dat het soort financiële anarchie waar Ver het over had nooit had bestaan ​​en nooit zou bestaan. Op een gegeven moment had Roubini een uitbarsting waarin hij had gezegd dat het 100 jaar had geduurd voordat de dollar met 95% instortte, terwijl de ‘shitcoin’ van Roger Ver in een jaar tijd in elkaar stortte. Hij zei –

“[Het] duurde een jaar voordat je shitcoin voor 95% instortte. Het is niets waard. “


Een woedende Roubini zei verder dat Ver niet in de regering geloofde, maar dat het kopen van explosieven op internet zijn idee van vrijheid was. Roubini viel Ver zelfs persoonlijk aan door erop te wijzen dat hij tijd in de gevangenis had doorgebracht. Ver gebruikte dit punt in zijn voordeel en wees erop dat Roubini het argument aan het verliezen was omdat hij was begonnen ‘de persoon aan te vallen in plaats van de argumenten hier’.

Bitcoin is niet gedecentraliseerd, maar het traditionele financiële systeem is – Roubini

Het debat verschoof naar het onderwerp centralisatie en decentralisatie. Roubini voerde aan dat het traditionele financiële systeem gedecentraliseerd was omdat het duizenden financiële instellingen en honderden banken en valuta’s had die het beheerst, terwijl Bitcoin gecentraliseerd was omdat 80% van de mijnbouw in handen was van een paar handen en 99% van de cryptocurrency-uitwisselingen. waren gecentraliseerd. Hierop zei Ver dat decentralisatie niet het belangrijkste argument was ten gunste van cryptocurrencies en dat het enige doel was om cryptocurrency censuurbestendig te maken.

Het debat werd afgesloten met vragen van het publiek, en hierin was Roger Ver, die cryptocurrencies ondersteunde vanwege de financiële vrijheid die ze de gebruikers boden, een duidelijke winnaar..

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map