De werkelijke waarde van Bitcoin voorspellen met de wet van Metcalfe

advertentie Phemex

Door de wet van Metcalfe te gebruiken, heeft de MIT geanalyseerd dat de waarde van bitcoin op dit moment aanzienlijk overgewaardeerd is en de markt weerspiegelt die van 2014. Volgens de wet was de voorspelbaarheid van een op handen zijnde crash mogelijk en kan deze worden opgemerkt.

De wet van Metcalfe: de waarde van Bitcoin bepalen, hoeveel is het waard?

In een analyse gedaan door MIT, de waarde van bitcoin is geprobeerd te bepalen met behulp van de wet van Metcalfe. Wanneer mensen proberen te beslissen hoe een geld kan worden gewaardeerd, hebben mensen verschillende opvattingen. Sommigen zouden zeggen dat de valuta waard is wat men ervoor wil betalen, terwijl anderen zouden zeggen dat de waarde ervan in de hoge productiekosten ligt. En dit is precies waarom bitcoin extreme waarderingen ervaart.

In december 2017 stonden de Bitcoin-prijzen op het hoogste punt ooit op $ 20.000, terwijl de totale marktomvang van de cryptocurrency een voorbeeldige $ 830 miljard was. Binnen een paar dagen stortte de markt echter in en zakte naar $ 280 miljard, wat een enorme inzinking was.

Dus de vraag die opkomt is: wat is bitcoin nu echt waard? De MIT-analisten wijzen erop dat de waarde van cryptocurrency eigenlijk ligt in het netwerk van mensen die ze gebruiken. Bovendien, als een bitcoin tegen zo’n hoge prijs wordt gewaardeerd, wordt het moeilijk om de veelbetekenende tekenen van de marktcrash die zeker zal komen, echt te zien en te begrijpen..

Volgens de wet van Metcalfe die stelt dat “de waarde van een netwerk evenredig is met het kwadraat van het aantal gebruikers”.

Het stelt dat het op basis van het aantal gebruikers vrij eenvoudig en gemakkelijk is om de waarde van bitcoin te vinden. Het idee van de oorspronkelijke wet gaat ervan uit dat alle knooppunten met elkaar kunnen worden verbonden. Bovendien weerspiegelt de wet dat de waarde van bitcoin is toegenomen met het aantal gebruikers.

Lees ook: Terwijl Bitcoin daalt, ontmoet de beurs zelfs de ergste val

De aanzienlijke bitcoin crasht

De wet laat ook zien wanneer bitcoin overgewaardeerd is. Er zijn vier gevallen specifiek genoemd waarbij bitcoin overgewaardeerd was en vervolgens crashte.

De eerste grote crash gebeurde in 2011 met de Mt. Gox fiasco. De in Tokio gevestigde beurs werd gehackt, wat resulteerde in een daling van ongeveer 88 procent in cryptocurrency-prijzen over een periode van drie maanden.

De volgende was de crash van 2012, die te wijten was aan de ontdekking van een Bitcoin Ponzi-schema. Toen de crash van 2014, de Mt. Gox stortte in vanwege hoge handelsvolumes, wat leidde tot een daling van 50 procent in bitcoin-prijzen in slechts twee dagen.


Nu, de meest recente crash van 2017 die werd veroorzaakt door verschillende factoren, met name het harde optreden van de Zuid-Koreaanse regering tegen crypto-uitwisselingen.

De analyse volgt de benadering waarbij een markt extreem exponentieel groeit. Dit soort groei is niet duurzaam en gebeurt slechts van korte duur. Deze crash is onvermijdelijk voor deze markt.

Bovendien is deze crash voorspelbaar omdat niet-duurzame groei alleen leidt tot een hoge volatiliteit, wat betekent dat de instabiliteit toeneemt, wat verder betekent dat zelfs een kleine gebeurtenis een crash kan veroorzaken..

De analyse geeft verder aan dat de markt zich op het moment van die crashes in een kritieke toestand bevond en als die gebeurtenissen de crash niet hadden veroorzaakt, zou dat bij elke andere gebeurtenis zeker gebeuren. Bovendien kunnen de gegevens uit het verleden worden gebruikt om de marktcrash te voorspellen en toekomstige instortingen te herkennen.

Bitcoin is nog steeds extreem overgewaardeerd, zou nog een daling kunnen zien

Volgens de De wet van Metcalfe, zelfs na de crash van 2017 is de waarde van bitcoin aanzienlijk overgewaardeerd, wat illustreert dat:

“Onze op Metcalfe gebaseerde analyse geeft aan dat de huidige ondersteuningsniveaus voor de bitcoin-markt tussen de 22 en 44 miljard USD liggen, minstens vier keer minder dan het huidige niveau.”

Dit betekent dat het nog geen stabiel terrein is, aangezien “de huidige markt lijkt op die van begin 2014, dat werd gevolgd door een jaar van zijwaartse en neerwaartse beweging.”

Dus al met al stuurt het een duidelijke boodschap om op de hoogte te zijn van de komende gebeurtenissen naar alle aangesloten partijen op de bitcoin-markt, van investeerders, speculanten tot mijnwerkers en alle anderen, aangezien een verdere prijsverlaging een mogelijkheid is..

Denk je dat volgens de wet van Metcalfe de waarde van bitcoin overgewaardeerd is, en is het nog steeds een moeilijke weg voor bitcoin? Laat me hieronder je gedachten weten!

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector