Crypto ruilt ‘gamification’ uit om gebruikersadoptie te bevorderen naarmate de halvering van Bitcoin nadert

advertentie Phemex

De cryptocurrency-gemeenschap kijkt reikhalzend uit naar de aanstaande Bitcoin-halvering over ongeveer 48 uur met uitwisselingen bovenaan de lijst. Onlangs verdween een van de beste cryptocurrency-handelaren op Bitfinex, bearwhale, Joe007, van het internet (waarbij zowel hun Twitter- als exchange-leaderboard werd gesloten) na een gemeld verlies van $ 15 miljoen in de laatste run van BTC richting $ 10.000. 

Naarmate de halvering nadert, is er een verwachte euforie dat meer gebruikers de ruimte zullen betreden naarmate de handelsvolumes geleidelijk toenemen. Als de nieuwe particuliere en institutionele gebruikers en handelaren aan boord van het Bitcoin-netwerk, verlangt elke beurs ernaar om hun oplossingsleverancier te zijn. Hoewel sommige crypto-uitwisselingen deze gebruikers winnen, vormt het een grote uitdaging om ze op het platform te houden. 

Een tactiek die steeds groter wordt bij beurzen, zoals benadrukt door Joe007’s roem, die het Bitfinex-klassement leidde, beurzen nemen steeds meer de ‘gamification’ van de platforms over om voorop te blijven lopen in gebruikersacceptatie. In dit artikel concentreren we ons op de oplossingen die ‘gamification’ cryptocurrency-uitwisselingen biedt die op weg zijn naar een mogelijke bullish run na de halvering.

Een optimistische kijk op adoptie na de halvering?

De crypto-industrie keert langzaam terug naar de bullish groove van 2017, aangezien analisten en ervaren handelaren een potentiële bull-run voorspellen in het komende jaar die misschien wel de all-time highs doorbreekt. Terwijl we de volgende Bitcoin- en crypto-bullrun ingaan, richten beurzen zich op het innoveren van de beste oplossingen om nieuwe gebruikers aan boord te krijgen. 

Terugkijkend op de bullish run van 2017 die BTC op een enorme stijging naar $ 19.800 zette en cryptocurrencies die ATH’s troffen, wees een specifieke reden erop dat dit de enorme groei van ICO’s en aanverwante producten was. Tijdens deze periode was er een enorme toename van investeringen in ERC-standaardtokens, terwijl de acceptatie door gebruikers over het dak omhoogschoot. De meeste van deze ICO’s boden een vorm van concurrentie die de tophandelaren stimuleerde en zo het algehele gebruik van hun token stimuleerde. 

Beurzen van hun kant gebruikten een gamification-element dat de crypto-industrie openstelde voor traditionele financiële investeerders en gemiddelde Joes, die hen verleidde om op het platform te handelen. Binance is een behoorlijk interessant geval, aangezien het een explosieve groei doormaakte tijdens de bullrun van 2017 toen het zijn leaderboard integreerde en token-specifieke competities aanbood in een poging om de gebruikersacceptatie op het platform te vergroten. Andere topuitwisselingen die een vergelijkbaar pad volgen, zijn OKEx, Aluna.Social, Huobi en zelfs Brave browser (hoewel het geen uitwisseling is)

Terwijl we weer een nieuwe bullish-periode ingaan, zullen we een vergelijkbare piek zien in de gebruikersacceptatie van cryptocurrencies, veroorzaakt door mogelijke gamification in het cryptocurrency-veld? 

“Gamification is simpelweg het gebruik van prikkels en beloningen om betrokkenheid op een platform aan te trekken en aan te moedigen.”

Gamification-oplossingen op beurzen 

Binance leidt zonder twijfel de revolutie in de crypto-ruimte met de gamification op zijn platform. In de loop der jaren heeft de uitwisseling tientallen wedstrijden op het platform voltooid die gebruikers naar het platform lokken. De beurs heeft vorige maand meer dan 72.000 USDT (~ $ 72.000) uitbetaald aan elk van zijn topfilialen in het Binance Futures-affiliatesprogramma in een poging om gebruikers op het platform te helpen.

Veel volgers maar niet veel inkomen?


U kunt een rol spelen bij het helpen opbouwen van de cryptofinancieringsruimte, vergelijkbaar met traditionele makelaars, maar meer gedecentraliseerd.

Word een affiliate. https://t.co/2RN23Cq1UH

– CZ Binance ??? (@cz_binance) 8 mei 2020

Binance leidt de cryptowereld op het gebied van gamification van zijn platform, maar wordt momenteel geconfronteerd met hevige concurrentie van gevestigde beurzen zoals OKEx en andere cryptobedrijven zoals Huobi, HedgeTrade en Aluna.Sociaal, die hun eigen leaderboard bieden en de beste handelaren dagelijks belonen. 

In een poging om de algehele acceptatiegraad van Bitcoin en de algehele handel op beurzen te stimuleren, biedt gamification een snelle en winstgevende oplossing voor beurzen in de blockchain-industrie om hun marktaandeel te vergroten..

Moeten uitwisselingen in de richting van gamification gaan?

Zoals blijkt uit het enorme groeipatroon van Binance sinds 2017, is gamification een van de belangrijkste bedrijfsstrategieën die een beginnende crypto-uitwisseling zou kunnen bieden in een poging om massale acceptatie te stimuleren. Dus wat zijn enkele van de voordelen van het gamificeren van een cryptohandelplatform??

  • Gebruikersretentie: Zoals hierboven besproken, zijn gebruikersacceptatie en gebruikersbehoud de belangrijkste redenen waarom een ​​Bitcoin / crypto-uitwisseling zich zou moeten richten op beloningssystemen en aangesloten programma’s. Beloningen die worden aangeboden aan de klanten met de beste transacties of de beste handelsklanten, zetten een spel op waardoor handelaren meer handelen. 
  • Onmiddellijke bevrediging: Industrieën over de hele wereld, waaronder luchtvaartmaatschappijen en kledingindustrieën, hebben gamification-tactieken opgezet om klanten te verleiden om bij hen te blijven kopen of meer te kopen. De gebruikers worden vervolgens beloond met loyaliteitspunten (of in crypto-uitwisselingen, tokens) die vervolgens gemakkelijk op het platform kunnen worden ingewisseld tegen handelskosten onder een hele reeks voordelen. 
  • Ervaring met handelskennis: Welnu, sommige analisten hebben ook betoogd dat gamification voor beginners meer ervaring met het handelen in cryptocurrencies kan opleveren en dat ze ook verdienen in het proces. 
  • Direct communicatiekanaal: Andere beurzen Aluna.Social is een belangrijk voorbeeld en biedt gebruikers een chatplatform om te communiceren en handelsstrategieën te delen in een poging om gebruikers te behouden. 

Gevolgtrekking 

De aanhoudende oproepen van een bullmarkt in het komende jaar na het Bitcoin-halveringsevenement bieden een geschikt moment voor uitwisselingen om de retailgebruikers in crypto te integreren. De uitwisselingen die de beste beloningssystemen en aangesloten programma’s bieden, zoals Binance, Aluna.Social, HedgeTrade en OKEx, zullen waarschijnlijk leiden tot de volgende massale golf van gebruikersacceptatie in de crypto-industrie..

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector