Bitcoin ETF in ‘Wait and Watch’-modus terwijl SEC er veel kritiek op ontvangt

advertentie Phemex

Terwijl de cryptogemeenschap reikhalzend wacht op ETF-goedkeuring, hebben veel orthodoxe handelaren in grondstoffen en beursfondsen hun afkeuring uitgesproken over de ETF..

Op 13 februari 2019 verzocht de Securities Exchange Commission (SEC) om opmerkingen van de handelaren over het voorstel. Hoewel sommige handelaren hun geloof in het digitale activum bevestigden, was de meerderheid nog steeds beducht voor het nut en de ‘intrinsieke waarde’.

Dina, een Amerikaans staatsburger, verklaarde in haar intentieverklaring dat: “Het is vluchtig, gemanipuleerd door weinigen en heeft geen echte use-case. Ik zie dat veel mensen zowel financieel als op andere manieren gekwetst raken doordat u dit voorstel aanvaardt. Het is naar mijn bescheiden mening dat dit voorstel wordt afgewezen. “

Het intrinsieke waardedebat van Bitcoin

Bitcoin is een peer-to-peer betalingssysteem dat is gebaseerd op een gedistribueerd consensusmechanisme op basis van de Blockchain. Bovendien is de waarde van het ‘token’ dat ermee verbonden is, vermoedelijk gekoppeld aan het netwerk en de mogelijkheid om waarde op te slaan.

In een reeks argumenten Tegen de ‘intrinsieke waarde’ merkte Sam Ahn van Hana Trading USA Inc. op dat, aangezien de hash-waarde van Bitcoin alleen waardevol is wanneer deze op de Blockchain wordt geïmplementeerd, de ‘hash’-waarde intrinsiek geen waarde heeft. Aangezien Bitcoin-waarde wordt vastgehouden door een combinatie van ‘hash-waarde’ op een bepaald netwerk, is het geen financieel actief.

De prijs van goud rechtvaardigt zijn glans in de toekomst misschien niet, maar het zal op dezelfde manier blijven bestaan. Het ‘openbare grootboek’ van Bitcoin is ook onveranderlijk. Het is echter essentieel om waardevalidatie van mijnwerkers over te dragen.

Bovendien kan volgens sommige handelaren dat op zichzelf niet de intrinsieke waarde bepalen en kan de netwerkcapaciteit in de loop van de tijd veranderen, en dat mag de karakteristieke kenmerken van het activum in kwestie niet veranderen.

Sarah stuurde een openbare brief aan de SEC: “Ik zou graag willen dat de commissie het voorgestelde ETP afkeurt. Het heeft geen waarde als financieel product, laat staan ​​als valuta. “

Manipulatie

Het volatiliteitsdebat over Bitcoin is met de tijd afgenomen. De wolken van manipulatie en FUD (Angst, Onzekerheid en Twijfel) omringen het echter voor eeuwig. De belangrijkste reden om met Bitcoin om te gaan, is momenteel gebaseerd op het rendement en niet op de transactiemogelijkheden.

Het optimisme en de overtuiging rond het succes ervan worden ook tegengewerkt door pessimisme en argumenten tegen de acceptatie ervan in de echte wereld.


Avinash Shenoy noemde de gevallen van duidelijke manipulatie van Bitcoin-prijzen vanwege de niet-regelgevende structuur en vatbaar voor manipulatie vanwege de relatief lage marktkapitalisatie.

Een van de vele manipulatietechnieken die op Bitcoins worden toegepast, omvat:

Pump and Dump-schema’s georganiseerd via berichten-apps zoals Telegram zijn

alomtegenwoordig en maak de wereldwijde manipulatie van cryptocurrencies met behulp van zowel de

gecoördineerd gebruik van bots en de snelheid waarmee nieuws zich verspreidt op sociale media

mogelijk.

Positieve intentieverklaringen 

Hoewel kritiek het thema van de brieven was, waren er ook positieve intentieverklaringen ten gunste van de ETF-goedkeuring.

In een van die brieven werd opgemerkt dat:

“Wat betreft het argument van de SEC dat nog geen ETF heeft goedgekeurd vanwege manipulatie en vooral de bescherming van investeerders waardeert, is tegenstrijdig, omdat de investeerder zonder een investeringsfonds vatbaar is om bitcoins te kopen op gedereguleerde beurzen en zijn investeringen (bitcoins) te verliezen, VanEck biedt al verzekeringen aan om mogelijke verliezen te dekken en als zodanig zal de belegger interesse tonen om in een ETF-fonds te beleggen. “

De grote vraag: Bitcoin ETF wanneer?

De ETF-goedkeuring lijkt eeuwig vast te zitten. Elke dag wordt er nieuw nieuws gepubliceerd over de gevoelens rond ETF. Een definitief besluit van de SEC is echter voor altijd in afwachting.

De SEC zal deze brieven zeker herzien en er bij hun beslissing rekening mee houden. Bovendien rechtvaardigen de stijgende populariteit en institutionele steun aan Bitcoin ook enige actie van de toezichthouder van de grootste economie ter wereld.

De ‘afwachtende’ benadering van de SEC inzake ETF-goedkeuring kan ook worden uitgebreid tot de ‘securitisatie’ van cryptocurrency.

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map