Bitcoin- en Crypto-evenementen India gemist tijdens het verbod – hier is een hoogtepunt

advertentie Phemex

Crypto-gemeenschap, niet alleen in India, maar ook over de hele wereld verheugt zich over de beslissing van het Indiase Apex Court om bankdiensten toe te staan ​​aan cryptocurrency-bedrijven.

Zoals gemeld op CoinGape in 2018, kwam de aankondiging van het verbod op 5 april 2018 als een schok voor de hele industrie. Het verbod was een willekeurig besluit van de Centrale Bank en, zoals gisteren bevestigd door het Hooggerechtshof, ongrondwettelijk.

rbi circulaire crypto-banRBI-circulaire waarin het verbod op bankdiensten voor risicokapitaalbedrijven wordt aangekondigd

Het is een lang gevecht geweest onder leiding van de Internet and Mobile Association of India (IMAI); niet alleen gesteund door eigenaren van beurzen en investeerders, maar ook door parlementsleden in het parlement.

20 maanden is een lange periode in de Bitcoin- en cryptocurrency-markten. Sindsdien is er veel veranderd. Achteraf bezien heeft de pauze qua prijs waarschijnlijk de verliezen op de altcoin-markten vermeden. Maar ook de bedrijven in het land misten de voortgang in deze fase.

Weegschaalaankondiging en mislukking

Facebook heeft samen met 27 toonaangevende FinTech-bedrijven, waaronder MasterCard, PayPal, Uber, Vodafone, eBay, enzovoort, plannen aangekondigd om een ​​‘mandje met FIAT-valuta’ te gebruiken – Libra voor virtuele betalingen.

Het was een van de leidende factoren van de crypto-bullrun begin 2019 nadat Facebook de aankondiging in juni 2019 had gedaan.

De socialemediagigant probeerde de betalingssector te domineren met behulp van een ‘stablecoin’. Het ontwerp van Libra was om een ​​nieuw actief te creëren door meerdere FIAT-valuta’s (USD, EUR, JPY) aan de mix toe te voegen om het stabiliteit te geven..

De plannen stuitten echter op veel weerstand van regeringen over de hele wereld. Faceook’s oprichter Mark Zukerberg en David Marcus, formeel met PayPal en het hoofd van de Libra Association, werden zelfs voor het Amerikaanse Senaatshuis opgeroepen om hen op de hoogte te brengen van de plannen..

Uiteindelijk hebben de regeringen in de VS, Europa, Japan enzovoort het project gemeden op grond van het feit dat de monetaire macht bij de centrale banken moet liggen, niet bij particuliere bedrijven, vooral bij Facebook..

Institutionele groei

De positieve punten die Indiërs waarschijnlijk hebben gemist, waren de institutionele veranderingen rond Bitcoin. De groei van de derivatenmarkt en de markten voor institutionele bewaarnemingen tijdens deze periode is een positieve factor geweest om rekening mee te houden.

De langverwachte Bakkt, een gereguleerde beurs die fysieke levering van Bitcoin biedt, is eindelijk ook ontstaan. LedgerX, TD Ameritrade, ErisX, Coinshares waren enkele van de andere gereguleerde bedrijven die Bitcoin en een paar andere cryptocurrencies adopteerden.

Toonaangevende custody-platforms zoals Gemini en Coinbase Custody hebben samen met Fidelity licenties en toestemming verkregen van toezichthouders in Europa en de VS. Vooral van het New York State Department of Financial Services (NYDFS), de strengste van allemaal.

Trustfondsen onder leiding van Greyscale en VanEck brachten de markten een stap dichter bij een ETF. Een goedkeuring daarvoor van de SEC is echter nog in afwachting.

Oplichting

Desalniettemin zijn de Bitcoin- en cryptocurrency-markten ook bezaaid met oplichting en exchange-hacks. Door de relatief kleine marktkapitalisatie hebben de slechte spelers een aanzienlijk effect op de markt. Tijdens het verbod verloren de markten meer dan $ 5 miljard aan hacks, oplichting en andere missers.

Volgens een onderzoeksrapport vielen alleen al in het eerste kwartaal van 2019 ongeveer $ 1,2 miljard aan cryptocurrencies in de oplichting. Het begon met de onthulling van de Bitcoins die verloren zijn gegaan in de QuadrigaCX na de verdachte dood van de eigenaar.

In India zelf leidde een vreselijk misgelopen misdaad blijkbaar tot een verlies van 6000 BTC voor altijd. Bovendien domineerde later in Q2 en Q3 2019 de PlusToken-zwendel van ongeveer $ 3 miljard de prijsactie op de markten.

Meest recent was de Fcoin-zwendel door de oprichters de meest flagrante die de aandacht van de gemeenschap trok.

Prijsvergelijking

Desalniettemin is er qua prijs niet veel veranderd met betrekking tot Bitcoin, hoewel w.r.t. prijssentimenten – veel.

De prijsklasse vanaf het moment van de aankondiging tot het daadwerkelijke verbod, toen de Indiase cryptobedrijven in wezen werd gevraagd om de winkel te sluiten, is vergelijkbaar met de huidige prijsklasse. De hoogste en laagste prijzen in die periode waren $ 10.000 en $ 5.800.

btcusd wekelijkse grafiekBTC / USD wekelijkse grafiek op Coinbase (TradingView

Echter, na het opleggen van het verbod, vermeden / misten de handelaren de bearmarkt van 2018, waar de prijzen tot dieptepunten daalden op $ 3.150.

Bovendien steeg het in het tweede kwartaal van 2019 opnieuw exponentieel en bereikte het hoogtepunt rond de $ 14.000. Het dieptepunt van de correctie van de parabool was in november 2019 op $ 6500. Sindsdien is er sprake van een opwaartse trend..

De laatste tijd lag de prijs van Bitcoin in het bereik van $ 8500- $ 9.500 testondersteuning en weerstand voor een opwaartse trend voordat deze werd gehalveerd. Bitcoin Halving is het volgende grote evenement dat op dit moment een sterke fundamentele factor is voor de markt. 

Bovendien hebben altcoins sindsdien veel waarde verloren. Bijv. Ethereum en XRP zijn tijdens de periode ongeveer 70% lager dan de hoogtepunten. Investeren in altcoins kan zeer winstgevend zijn. Het bijbehorende risico is echter nog steeds hoog tegen relatief lagere prijzen.

Als laatste, maar let op het minst, heeft Bitcoin aan betekenis gewonnen als een niet-gecorreleerde, veilige haven. Hoewel de jury daar nog niet over uit is, was de prijsactie in Bitcoin tijdens wereldwijde evenementen zoals de handelsoorlog tussen de VS en China, protesten in Hongkong, het conflict tussen de VS en Iran en nu het Coronavirus opmerkelijk..

Hoe denk je dat de 1,2 miljard inwoners van India een verandering op cryptomarkten kunnen brengen? Deel uw mening met ons. 

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me