Bitcoin-analyse: waarom zou SEC Bitcoin ETF kunnen goedkeuren? Wat is er deze keer anders?

Vorige maand bereikte een aanvraag voor Bitcoin ETF opnieuw het Amerikaanse SEC-kantoor. CBOE, VanEck en SolidX, de medeaanvragers dit keer, hadden individueel al eerder te maken gehad met afwijzing. Toch zijn de aanvragers en veel mensen die dit evenement nauwlettend in de gaten houden, van mening dat het standpunt van SEC dit keer zou kunnen veranderen. Deze applicatie was niet de eerste poging om de SEC te bereiken. Het was eerder afgewezen. Ook de aanvragers waren hier niet nieuw in.

Waarom is de vorige aanvraag afgewezen??

SEC heeft bitcoin driemaal eerder afgewezen, maar deze keer zien de dingen er gunstig uit om door te gaan

De eerste poging voor de oprichting van Bitcoin ETF werd in maart 2017 geïnitieerd door de Winklevoss-tweeling. Ze hadden voorgesteld dat het fonds met alleen Bitcoin zou handelen als een gewone aandelen onder het ticker-symbool “COIN.” De SEC nam toen een beslissing om de voorgestelde ETF te verhinderen, aangezien zij “bezorgdheid over de mogelijkheid van frauduleuze of manipulatieve handelingen en praktijken” aanhaalde. Dus waarom heeft SEC het bitcoin ETF-voorstel afgewezen??

  • In december 2017 heeft de Chicago Board Options Exchange (Cboe) een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om meerdere bitcoin-futures-ETF’s op te nemen die ook te maken hadden gehad met afwijzing.
  • In januari 2018 had de SEC plannen afgewezen van leden van twee Wall Street-handelsgroepen, Investment Company Institute en Securities Industry and Financial Markets Association om exchange-traded funds (ETF’s) op te zetten voor bitcoin en andere cryptocurrencies. Deze werden opnieuw afgewezen omdat de SEC dat er een aantal belangrijke problemen met beleggersbescherming moet worden onderzocht voordat sponsors beginnen met het aanbieden van deze fondsen aan particuliere beleggers..
  • Liquiditeit en beruchte volatiliteit van cryptocurrency-markten zouden ervoor zorgen dat retailbeleggers hun investering zouden verliezen, werden als het belangrijkste probleem gezien. De andere kwesties die werden onderzocht, waren bewaring, beveiliging van activa en mogelijke manipulatie

In maart 2018, nadat SEC nog twee ETF-pogingen had afgewezen (een daarvan is die van SolidX Management – de huidige mede-aanvrager), bereikte de president van CBOE Global Markets de SEC om de oprichting van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aan te moedigen..

“De Commissie mag het op de markt brengen van dergelijke ETP’s niet in de weg staan” 

Lees ook: Bitcoin Futures Volume Spike op CME, signalering van Wall Street-geld dat naar crypto’s verhuist

Wat maakt het Bitcoin ETF-voorstel deze keer anders?

De aanvraag van CBOE, VanEck en SolidX is opgesteld met inachtneming van alle eerder door SEC aangevoerde redenen. De detaillering waarin het document is opgesteld, is indrukwekkend.

De belangrijkste redenen lijken allemaal te zijn aangepakt.

  • Wat de bescherming van kleine beleggers betreft, is de omvang van de kaartjes van de investeringen hoog om het product buiten het bereik van zeer kleine particuliere beleggers te houden. Elk aandeel zou volgens het voorstel 25 bitcoins zijn, waardoor het te duur wordt voor een particuliere belegger
  • Voorheen waren er geen bewaarnemingsdiensten, die mevrouw Dalia Blass, de Director Division of Investment Management, US Securities en Exchange Commission had genoemd in de antwoordbrief die de oprichting van ETF in januari 2018 had afgewezen. verkrijgbaar bij Coinbase en de Swiss Stock Exchange  
  • Met betrekking tot de diefstal als gevolg van een hack, vermeldt de applicatie dat alle bitcoins van de Trust worden opgeslagen met behulp van “multi-signature cold storage wallets”. Bovendien, “Voor back-up- en noodhersteldoeleinden zal de Trust wallet-back-ups voor koude opslag onderhouden op locaties die geografisch verspreid zijn over de Verenigde Staten, inclusief in het noordoosten en het middenwesten.” Het heeft het beveiligingskenmerk in de toekomst bevestigd door een verzekering toe te voegen aan de onderliggende activa.

Het is van plan om een ​​uitgebreide verzekeringsdekking te behouden die wordt gegarandeerd door verschillende verzekeringsmaatschappijen. De verzekeringspolis heeft initiële limieten van $ 25 miljoen aan primaire dekking en $ 100 miljoen aan extra dekking, met de mogelijkheid om de dekking te vergroten afhankelijk van de waarde van de bitcoins die door de Trust worden aangehouden. Voor zover de waarde van de bitcoin-holdings van de Trust groter is dan de totale verzekeringsdekking van $ 125.000.000, heeft de sponsor regelingen getroffen voor aanvullende verzekeringsdekking met als doel de verzekeringsdekking op een één-op-één-verhouding te houden met de bitcoin-holdings van de Trust gewaardeerd in de VS. dollars zodanig dat voor elke dollar aan bitcoin die door de Trust wordt aangehouden, er een gelijk bedrag aan verzekeringsdekking is.

“Voorheen werd ook liquiditeit als een probleem gezien. Nu Bitcoin-futures zijn gelanceerd, wordt er een behoorlijk volume gegenereerd op zowel CBOE als CME. Zelfs op spotmarkten op cryptobeurzen lijkt het volume te groeien. “

Wat regelgevers denken over Bitcoin ETF?

Regelgeving lijkt deze keer ook gunstig te zijn, wat ook een belangrijke reden voor afwijzing vormde, aangezien SEC uitlegde dat de Bitcoins niet gereguleerd waren. Maar nu begon Bitcoin Futures te handelen in CBOE en CME, waardoor veel Wall Street-investeringsbanken werden aangetrokken door JP Morgan en Goldman Sachs. Ook vorige maand gaf de SEC zelf meer duidelijkheid toen het aankondigde dat Bitcoin, Ether en andere gedecentraliseerde cryptocurrencies niet als effecten zullen worden geclassificeerd..


Afgezien van deze direct behandelde punten, zijn de macro’s nu gewijzigd. De wereld is zich meer bewust geworden van wat cryptocurrencies zijn dan vorig jaar. Met prijscorrecties lijken de speculanten voorlopig te moeten rusten en ruimte te maken voor de echte investeerders en stakeholders.

De Bitcoin ETF ziet er bijna uit, aangezien veel punten in het voordeel zijn, wat voorheen niet het geval was. De beslissing kan deze keer positief zijn, tenzij SEC opnieuw enkele redenen uit het niets haalt om de ETF niet goed te keuren. Laten we afwachten.

Wordt de Bitcoin ETF volgende maand goedgekeurd? Laat ons uw mening hierover weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map