6500000 Bitcoins voor altijd verloren, Mt. Gox-eigenaar ontmoet zijn lot voor de rechtbank op vrijdag 15 maart

De beruchte Mt. De Gox-saga zal eindelijk eindigen in de Japanse rechtbanken op 15 maart 2019. De eigenaar van de beurs, de Fransman Mark Kerpeles, 33, wordt beschuldigd van ‘het vervalsen van digitale gegevens en het verduisteren van miljoenen dollars ($ 3 miljoen).’; Als hij schuldig wordt bevonden, wordt hij zwaar gestraft en kan hij een straf van tien jaar uitzitten. Hier is een korte samenvatting van de hele aflevering:

2014 Mt. Gox afsluiten

In februari 2014 Mt. Gox was naar verluidt gestopt met opnames en handel op zijn beurs vanwege onderhoudsproblemen. Op 28 februari 2014 vroeg het echter faillissement aan en beweerde dat de belangrijkste beurs ter wereld op dat moment was gehackt van 850000 Bitcoins..

De Bitcoin-markt kelderde al snel en investeerders verloren op dat moment ongeveer $ 425 miljoen aan Bitcoins. De zaak kwam aan het licht bij de Japanse rechtbank en Mark Karpeles, de eigenaar van de beurs, werd ter verantwoording geroepen.

In maart 2014 kondigde een openbare release op de website aan dat ze 200000 Bitcoin hadden hersteld uit de koude opslagportefeuilles van Mt. Gox Exchange. De fondsen werden door de Japanse autoriteiten in ‘trust’ gehouden voor kredietbescherming.

Case Proceedings 2015: 650000 Bitcoins voor altijd verloren?

Na de onthulling van de 200.000 Bitcoins liep het onderzoek op een doodlopende weg door een gebrek aan KYC- en ALM-conformiteit op dat moment.

Mark Karlepes werd later in augustus 2015 in Japan gearresteerd. Kerpeles zou de uitwisselingsgegevens jarenlang hebben gemanipuleerd tijdens de uitvoering van de beurs, waarbij bijna $ 3 miljoen werd verduisterd. Hij diende een jaar gevangenisstraf tot juli 2016, voordat hij op borgtocht werd vrijgelaten.

Dit is een heel klein bedrag met betrekking tot de waarde van 6500000 Bitcoins die nog steeds als vermist zijn opgegeven op de beurs. Niettemin, als hij schuldig wordt bevonden, zou hij zwaar worden bestraft.

Satoshi Mihira, hoofdadvocaat bij advocatenkantoor Mizuho Chuo, zei: “Als het een hacker van buitenaf was die de valuta heeft gestolen, is dat een probleem. Maar als hij zelfs maar een deel van het geld zou stelen, zou dat verduistering zijn. “

Hoeveel hebben de investeerders eigenlijk verloren??

De procedure tegen Mark Karpeles zou wat geld kunnen toevoegen aan het totale kredietbedrag, maar de illegale eigenaar van 6500000 Bitcoins van Mt. Gox doemt nog steeds op.

Toch is niet alles verloren voor zijn investeerders. In juni 2018, toen de prijs van Bitcoin $ 6200 bedroeg, had de districtsrechtbank van Tokio een kredietterugbetalingsprogramma gestart dat bekend staat als civiele rehabilitatie. Aan zijn ex-klanten en debiteuren werd een bedrag van 170.000 Bitcoins en zijn hard fork Bitcoin Cash (BCH) ter waarde van ongeveer $ 1,2 miljard teruggegeven. Het gecrediteerde bedrag is nog steeds bijna drie keer het bedrag dat naar verluidt tijdens de overval verloren is gegaan.

“Enorme activa… zullen worden teruggegeven aan schuldeisers van Mt. Gox, ”Shin Fukuoka, een vooraanstaand advocaat en partner bij het Japanse Nishimura & Asahi advocatenkantoor, schreef hij ook in een verklaring. “Dit is de overwinning van de schuldeisers.”


Eerste schuldeisersvergadering sinds de civiele rehabilitatie vandaag afgerond voor #MtGox – de volgende is op 20 maart 2019. Onthoud dat de deadline voor het indienen van claims voor civiele rehabilitatie op 22 oktober 2018 is, dus als je een claim hebt tegen MtGox, vergeet dan niet om op tijd in te dienen!

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 26 september 2018

Claims van aanklagers tegen Kerpeles

De aanklagers tegen hebben vervuld voor een gevangenisstraf van 10 jaar en vergoedingen aan schuldeisers uit zijn persoonlijke bezittingen. Volgens de officier van justitie hebben ze rapporten van extravagante uitgaven en investeringen door Mark Karpeles die erop kunnen wijzen dat de fondsen ongegrond waren.

Ze hebben aanzienlijke investeringen gedaan in een 3D-printsoftwarebedrijf dat niets met de uitwisseling te maken had. Bovendien een hemelbed ter waarde van $ 54.000, duizenden dollars aan buitenlandse reizen voor zijn afstandelijke vrouw en duizenden dollars uitgegeven aan een luxe leven (naar verluidt $ 120.000 per jaar).

Karpeles ‘verdediging

De eigenaar van de betwiste uitwisseling is sinds zijn vrijlating actief op sociale media. Hoewel hij is beschuldigd van fraude, en de investeerders en ‘Twitterati’ Karpeles kwaad hebben gedaan; Hij blijft een niet-schuldig standpunt handhaven.

“De meeste mensen zullen niet geloven wat ik zeg. De enige oplossing die ik heb, is om de echte boosdoeners te vinden, ”vertelde hij aan verslaggevers na de hoorzitting.”

 

Als je een argument verliest, wat is dan een betere manier om te winnen dan door de persoon zelf aan te vallen in plaats van het argument. Daar is gelukkig een woord voor: argumentum ad hominem. Zoek het op.https://t.co/jA1Zp4Atrh

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 10 februari 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map