5 redenen waarom Crypto Market aan de vooravond van een Altcoin-seizoen staat

advertentie Phemex

De cryptomarkt lijkt op het punt te staan ​​het domein van een alt-seizoen opnieuw te bezoeken. Niet alleen DeFi, maar ook andere altcoins hebben de afgelopen weken een bullish trend doorgemaakt, terwijl Bitcoin in wezen is gebleven. De scheiding tussen de bull-markten in mid-cap altcoins en de Bitcoin-prijs vormt een sterk geval van altcoin-run.

De gemiddelde winst van de top 20 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is meer dan 6%, terwijl Bitcoin wordt verhandeld in het bereik van $ 100 rond $ 9265. Bovendien lijken de handelaren mid-cap altcoins te verkiezen boven crypto’s zoals Ethereum [ETH], XRP, Bitcoin Cash [BCH] en Litecoin [LTC].

Wauw, het is echt een $ ALT szn

– Koroush AK (@KoroushAK) 8 juli 2020

DOGE Coin Mania en Social Media Volumes

Samen met de DeFi-manie is een opmerkelijk voorbeeld van de TikTok-manie van Dogecoin. Gebruikers op het sociale mediaplatform beginnen blijkbaar een trend om $ 25 ter waarde van DOGE te kopen en worden rijk naarmate de trend aanslaat en $ 1 bereikte.

Dogecoin [DOGE] is eigenlijk ontwikkeld als een sarcastische poging om het pump and dump-schema met cryptocurrencies onder de aandacht te brengen. WhalePanda, vroege Bitcoin-investeerder en analist notities,

Jackson heeft Dogecoin voor de grap gemaakt. Hij haatte het feit dat mensen er daadwerkelijk geld mee kochten, verkochten, investeerden en er geld mee verloren. Hij is min of meer tegen de vrije markt en het kapitalisme.

Lunar crush, een analysebedrijf dat zich richt op volumes op sociale media getweet,

er waren 11.356 $ doge sociale post vermeldt vandaag afkomstig van 9.730 sociale bijdragers. Dat is een recordhoogte.

Volgens hun analyse hadden Chainlink [LINK], Cardano [ADA], Dogecoin [DOGE], VeChain [VET] en ICX de beste score door prijs te combineren met prestaties op sociale media.

Bitcoin dominantiepercentage


De omvang van de dominantie van Bitcoin [BTC] breidt zich uit tot handelsvolumes en sterk verschillend in marktkapitalisatie.

bitcoin dominantie percentage cryptomarktBitcoin dominantiepercentage ten opzichte van cryptomarkten (TradingView)

De dominantie van Bitcoin is gedaald tot onder de 50 en 200-daagse EMA (Exponential Moving Average) en is onder de steun van de opwaartse trend in Bitcoin-dominantie gebroken.

Niettemin moeten traders voorzichtig zijn met de voortzetting van de verhuizing. Het rechthoekige gebied vertegenwoordigt de fractale analyse van een vergelijkbare uitbraak begin 2019. De markt kende een vrij snelle terugkeer naar Bitcoin, aangezien de winsten op altcoins begin 2019 nog groter werden. Prominente handelaar en analist, Cantering Clark (alias), getweet,

Gezien het feit dat we zien dat crypto zijn eigen versie van sectorrotatie heeft met DeFi, Midcaps en nu individuele belachelijke dingen zoals $ HOND, het zou moeilijk voor te stellen zijn #Bitcoin niet profiteren van meer positieve prijzen die vooruitgaan totdat het spel met stoelendans is afgelopen.

Vibes uit 2017?

De ICO-bubbel van 2017 was gebaseerd op de innovatieve en potentieel lucratieve houding van blockchain-technologie die FinTech en verschillende industrieën transformeerde via gedecentraliseerde crypto. De huidige stijging van altcoins lijkt geen gerecyclede altcoin-run, maar de nieuwe instroom van kapitaal via DeFi. Dit nieuwe kapitaal zal de neiging hebben om te roteren of kansen te zoeken in andere projecten. De marktkapitalisatie van DeFi-tokens is de afgelopen weken exponentieel gestegen tot $ 7,4 miljard.

Desalniettemin is dit pas de eerste fase van de opkomst en moet het, om het vorige alt-seizoen na te bootsen, nog wel even doorgaan. Mati Greenspan, financieel analist en oprichter van Quantum Economics, die hoopt op een voortzetting dat is genoteerd of het alt-seizoen hier is,

Nee. Een seizoen houdt in dat het een tijdje duurt. Dit lijkt meer op Alt-woensdag met de hoop om Alt-juli te worden.

Stijging van het aanbod van Stablecoin

De marktkapitalisatie van stablecoins maakt elke dag nieuwe hoogtepunten; momenteel op $ 11,2 miljard. In het verleden heeft de instroom van geld naar stablecoins gediend als een voorloper van crypto-bullmarkten.

usdt stablecoin-volumeCumulatief stabiel muntenvolume (Bron

Bovendien is de schaal van de stijging van de USD stablecoin-waardering meer dan twee keer zo groot als de stijging begin 2019. Dit doet, naast de verminderde volatiliteit in de Bitcoin-prijs, weer denken aan 2019.

Totale marktkapitalisatie van Altcoins

Last but not least is de marktkapitalisatie van altcoins op wekelijkse schaal boven de bearish trendlijn op lange termijn uitgebroken.

total2 marktkapitalisatieTotale marktkapitalisatie van Altcoins (TradingView

Traders zullen uitkijken naar een afsluiting en consolidatie boven de trendlijn voor de voortzetting van altcoin-runs.

Wat is volgens jou de kans op een alt-seizoen in de huidige markt? Deel uw mening met ons.  

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector