India: Satu lagi Pertukaran Crypto Koinex Mengumumkan Penutupan; Inilah Sebabnya!

iklan Phemex

Semasa komuniti crypto masih membincangkan #CoinbaseDown, komuniti crypto India menyuarakan pengumuman “Shutdown” secara tiba-tiba oleh Koinex, salah satu pertukaran cryptocurrency tertua.

Koinex Mematikan

Pada 27 Jun 2019, pertukaran kripto Koinex India melancarkan pengumuman baru, yang memberi hak “pengumuman penutupan Koinex – Penamatan perkhidmatan pertukaran”, dengan alasan memetik kelewatan peraturan & tekanan perbankan ke atas akaun bank pekerja. Koinex berjaya menjadi salah satu pertukaran yang dipercayai dalam jangka masa yang singkat setelah dilancarkan pada bulan Ogos 2017 – tetapi kebenarannya, ketakutan akan penutupan Koinex muncul di media sosial ketika mereka menghapus Token NEO, GAS dan ACT sejurus selepas pengumuman penutupan Coindelta sepanjang April 2019.

Anda boleh menemui 1000 orang yang boleh ditahan $ neo sepanjang hayat. Memalukan anda tidak mempunyai jumlah yang mencukupi.

– N Baramy (@ naseef36) 10 April 2019

Sebenarnya, selama ini, pengguna Koinex berteriak di media sosial untuk permintaan penarikan mereka yang tertunda di pertukaran Koinex. Kami telah menghubungi Nischal Shetty, Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran WazirX India dan bertanya apakah kemungkinan dan alasan asas selain larangan perbankan. Menurut larangan perbankan Mr.Shetty, tentu saja, merupakan alasan terbesar untuk semua penutupan pertukaran India sehingga sekarang, sambil menambah, dia meneruskan;

Jumlah dagangan mereka berkurang secara drastik dan itu menyukarkan pelaksanaan pertukaran kerana jumlah mendorong pendapatan. Sekiranya mereka mempunyai jumlah yang banyak sekarang, saya pasti mereka tidak akan berhenti.

Setelah itu, bursa akhirnya mengumumkan untuk menutup operasinya pada 27 Jun dan menyatakan bahawa perdagangan akan ditangguhkan pada jam 2.00 petang IST pada hari Khamis, 27 Jun 2019.

Pengumuman penutupan Koinex – Penamatan pertukaran Perkhidmatan perdagangan aset digital akan dinyahaktifkan secara kekal di semua platform kami pada pukul 2.00 PM IST pada hari Khamis, 27 Jun 2019. Semua pesanan terbuka selepas tarikh akhir ini akan dibatalkan secara automatik dan dana akan dikembalikan kepada yang sesuai dompet. Pengguna diminta untuk merancang aktiviti perdagangan mereka dengan teliti dan menutup kedudukan perdagangan mereka.

Tapi kenapa?

Sejauh ini, terdapat banyak pertukaran India yang menutup operasi perdagangan mereka di India – termasuk Zebpay, Coindelta, Coinome – dan alasan yang sangat umum yang diperincikan setiap pertukaran di blog mereka adalah – Ketidakpastian peraturan mengenai cryptocurrency di dalam negara. Seterusnya, pertukaran Koinex menulis catatan blog, sambil menambahkan alasan penutupan adalah “Penundaan berganda oleh agensi kerajaan dalam menjelaskan kerangka peraturan untuk cryptocurrency”. Selain dari aspek peraturan, Koinex juga menyebut kesulitan yang mereka hadapi dari bank dan pintu masuk pembayaran. Ia menyebut bahawa;

Kami secara konsisten menghadapi penolakan dalam perkhidmatan pembayaran dari pintu masuk pembayaran, tambah Koinex. Salah satu perkara paling sukar untuk dikendalikan adalah menjelaskan kepada ahli pasukan kami mengapa mereka mendapat panggilan dari bank mereka setiap bulan pada waktu kredit gaji.


Selanjutnya, kami meminta pengasas pertukaran lain yang ada mengenai cara mereka menguruskan gaji pekerja tetapi persoalannya masih belum dijawab sehingga masa pelaporan.

Bagaimana sekarang?

Lebih-lebih lagi, dengan menangani penggunanya, Koinex menambah bahawa dalam 5 minggu ke depan, mereka menulis;

Dalam 5 minggu ke depan, kami akan berusaha melepaskan semua deposit pengguna ke akaun bank mereka yang terdaftar setelah mengenakan bayaran kemudahan (antara INR 10 dan INR 2000, bergantung pada baki dompet INR). Dompet aset digital akan terus berfungsi, dan pengguna diminta untuk mengeluarkan semua dana dari platform sebelum jam 9.00 malam IST pada 15 Julai 2019

Pengumuman Koinex ternyata merupakan peluang berpotensi untuk pertukaran seperti WazirX yang dengan cepat menyatakan bahawa “pihaknya menyambut baik semua pengguna Koinex”. Mr.Shetty mengenai perbincangan lanjut dengan Coingape menyatakan;

Tidak perlu panik. Koinex telah memberi cukup masa untuk memindahkan aset crypto anda dan WazirX mengalu-alukan semua orang dari Koinex.

Perlu diingat bahawa pertukaran tersebut sebelumnya telah menerima dana VC yang menimbulkan pertanyaan baru mengenai mengapa tidak pertukaran mampu memiliki pejabatnya didaftarkan di luar India – Sama seperti pertukaran lain yang ada mengumumkan rancangan lanjutan mereka – jika sama sekali pengawal selia mengenakan ketat larangan.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector