Pertukaran yang menyokong segwit2x garpu dan apa yang diharapkan untuk syiling B2X

iklan Phemex

Jadi akhirnya Bitcoin Segwit 2x ada di sini. Garpu yang dirancang pada pertengahan November dibatalkan di tengah penolakan dari pelbagai komuniti antarabangsa. Pada masa itu garpu dijadualkan untuk blok bitcoin 494,784 yang akan dilombong pada tarikh sekitar 16 November 2017. Pada masa itu Segwit 2x dilihat sebagai serangan oleh syarikat besar dan pelombong untuk merebut kawalan terhadap Bitcoin. Tetapi, semua itu sudah berlalu dan disahkan bahawa Bitcoin segwit 2x akan berlaku pada 28 Disember 2017 di blok 501451.

Peta jalan projek yang dikemas kini memerlukan 28 Disember sebagai tarikh yang ditetapkan untuk garpu, dan dalam pengumumannya baru-baru ini, Terlouw mengesahkan perkembangan ini:

“Pasukan kami akan melaksanakan garpu keras Bitcoin, yang dirancang untuk pertengahan November,”

Lonjakan bitcoin bitcoin baru-baru ini

Tahun ini telah menjadi tahun garpu untuk bitcoin dan kami telah melihat empat garpu berjaya sehingga kini iaitu Bitcoin Cash pada bulan Ogos, Bitcoin Gold pada bulan November, dan Bitcoin Diamond dan Super Bitcoin pada bulan Disember. Semua mata wang ini menawarkan penambahbaikan mereka sendiri terhadap masalah yang dibahaskan dalam Bitcoin yang ada. Sebilangan besar penyelesaian ini adalah mengenai skalabiliti, privasi dan pemusatan perlombongan.  

Dan belum lagi senarai ini tidak termasuk garpu yang akan dikhabarkan untuk Bitcoin. Beberapa di antaranya termasuk Bitcoin God (Jesus sendiri ada di sini!), Bitcoin Silver, Bitcoin Uranium, Bitcoin Cash Plus dan Lightning Bitcoin.

Salah satu garpu yang baru dibincangkan pada hari Krismas adalah Blockchain Angel Investor yang memulakan ‘versi’ Bitcoin sendiri, Dewa Bitcoin (ALLAH), dan garpu lain akan menyertai liga syiling Bitcoin bercabang.

Senarai pertukaran yang menyokong Segwit 2x

Bahagian 2 SegWit2x belum menikmati banyak publisiti dan pertukaran utama tidak mempunyai pernyataan awam di sekitarnya. Tetapi laman web B2X telah memaparkan beberapa nama pertukaran yang meyakinkan bahawa HitBTC dan Yobit.

Bilangan pertukaran yang menyokong Segwit 2x masih belum jelas kerana kebanyakan pertukaran utama seperti Bitmex masih belum memberikan sebarang penyataan rasmi yang dikemas kini. Pada masa penulisan ini laman web segwit 2x di http://b2x-segwit.io menyokong 8 pertukaran dan dompet, ini adalah:

  1. https://hitbtc.com/
  2. https://yobit.net/en/
  3. https://exrates.me/
  4. https://zumminer.com/
  5. https://localtrade.pro/
  6. https://needlecoin.org/
  7. https://www.wmtransfer.com/
  8. https://freewallet.org/

Bercakap mengenai niaga hadapan SegWit2x yang ada, Terlouw dipetik di laman web tersebut sebagai berkata:

“Pada masa yang sama, perdagangan niaga hadapan [SegWit2x] telah dilakukan di beberapa bursa untuk waktu yang lama. HitBTC ada di antara mereka. “

Cap Coinmarket sudah menyenaraikan Segwit 2x niaga hadapan dan HitBTC dan Yobit adalah pertukaran yang menyokong. Ini mungkin pilihan yang baik untuk memindahkan beberapa bitcoin anda ke bursa ini jika anda berjaya mendapatkan syiling B2X anda!

Tetapi kami menggali lebih mendalam dan mendapati pernyataan rasmi untuk bitfinex diterbitkan sebelum tarikh terakhir yang dijadualkan untuk Segwit 2x pada pertengahan November. The penyataan menyatakan dengan jelas untuk menyediakan dua versi BTC dan mengesahkan untuk menyediakan Segwit 2x sebagai B2X di bursa.

Apa yang boleh diharapkan untuk Segwit 2x (B2X)

Dalam beberapa minggu kebelakangan ini ‘Wang tunai Bitcoin‘Salah satu garpu bitcoin pertama yang muncul pada bulan Ogos telah menikmati pertumbuhan yang luar biasa dan merupakan titik tumpuan utama bagi seluruh industri crypto. Daya tarikan sekitar kenaikan harga tunai bitcoin telah menyebabkan perilaku perlombongan dan pelabur berubah yang mempengaruhi harga Bitcoin.

Pada masa ketika petunjuk pertama kemunculan semula segwit 2x pada 19 Disember ditandakan harga niaga hadapan syiling B2X mencatatkan kenaikan dari bawah $ 200 menjadi $ 600. Harga sejak itu menunjukkan kenaikan kajian dan harga Segwit 2x semasa masa depan duduk pada $ 960.

Masa depan Bitcoin cerah

Kami semua memuji usaha komuniti bitcoin untuk menjadikan bitcoin lebih baik setiap hari. Walaupun ada sebilangan penggali emas yang berusaha mengisi poket mereka dan projek-projek tertentu yang tidak dapat dilaksanakan dan tidak boleh digalakkan sama sekali.

Akhirnya terdapat beberapa laman web yang boleh anda lawati untuk mengetahui lebih lanjut mengenai garpu

http://b2x-segwit.io

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2595620

https://t.me/Segwit2_X

https://twitter.com/Segwit_2X

Beritahu kami pendapat anda mengenai bitcoin pada tahun 2018 dalam komen di bawah atau tulis kepada kami di [e-mel dilindungi]

Kandungan yang disajikan mungkin merangkumi pendapat peribadi penulis dan tertakluk pada keadaan pasaran. Lakukan penyelidikan pasaran anda sebelum melabur dalam cryptocurrency. Pengarang atau penerbitan tidak bertanggungjawab terhadap kerugian kewangan peribadi anda.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me