Minat China Berpusat Di Sekitar Bitcoin, Isyarat Bull Bull Next

iklan Phemex

Sepanjang minggu lalu, Bitcoin telah menyatukan sekitar $ 10.700 tahap. Menariknya, cryptocurrency terbesar di dunia telah memegang kedudukannya dengan berdaya tahan walaupun terdapat beberapa berita negatif seperti caj CFTC BitMEX yang menyebabkan penurunan 32,000 BTC dari bursa.

Walau bagaimanapun, terdapat lonjakan peserta baru yang datang ke Bitcoin yang jelas ditunjukkan oleh lonjakan alamat Bitcoin baru. Kami biasanya melihat 5-10K alamat Bitcoin baru setiap hari. Walau bagaimanapun, terdapat pelarian menarik minggu lalu dengan penembusan alamat BTC baru melebihi 22k. Sekiranya ini menunjukkan sesuatu, Bitcoin mungkin akan menjadi pentas untuk jangka masa depan.

Bitcoin-alamat-carta-GlassnodeSumber: Glassnode

Walaupun ini tentunya merupakan perkembangan yang menarik bagi komuniti Bitcoin, ada sesuatu yang lebih penting daripada apa yang menarik perhatian. Yang menarik analisis dikemukakan oleh Cole Garner menunjukkan bahawa semua alamat Bitcoin ini berasal dari CHINA. Ya, nampaknya jumlah pembelian yang sihat datang dari China yang telah menyokong harga BTC minggu lalu walaupun berita tidak begitu positif di pasaran.

Anda mungkin tertanya-tanya bahawa China telah lama melarang kripto dan mengapa tindakan ini tiba-tiba berlaku? Sebenarnya, tindakan baru-baru ini oleh pemerintah China menunjukkan bahawa ada usaha dan pemasaran pemasaran yang diselaraskan untuk menggelitik pemikiran pelabur China terhadap crypto. Ini bermaksud kerajaan China ingin mencetuskan kenaikan harga seterusnya.

Hmm ini adalah getaran propaganda yang menarik dari kedai media rasmi PKC seperti “参考 消息”, Xinhua dan CCTV2

tajuk utama “cryptoasset adalah aset berprestasi terbaik YTD” dipaparkan di semua jalan, kertas berita, media dalam talian dan TV

Sangat jarang usaha yang diselaraskan pic.twitter.com/2g6VDsV5SE

– Dovey 以德服人 Wan &# 129680;&# 129430; (@DoveyWan) 25 September 2020

Minat Tersembunyi China dalam Bitcoin

Ini adalah fakta yang diketahui bahawa China adalah rumah bagi beberapa aktiviti perlombongan Bitcoin terbesar di dunia. Oleh kerana ia mengawal perlombongan Bitcoin, ia juga memegang BTC terbesar daripada negara lain di planet ini. Garner menyatakan bahawa kepemimpinan China akan mempromosikan naratif yang sesuai dengan minat mereka dengan cara yang terbaik.

Kami juga tahu bahawa China hanya melihat satu peluang besar yang dapat menjadikannya pemimpin ekonomi global mendahului A.S. Oleh itu, jika Bitcoin dapat menolongnya untuk mendapatkan kedudukan kekuatan ekonomi, mengapa tidak? Lebih-lebih lagi, institusi kewangan global cenderung ke arah Bitcoin dengan prospek ekonomi yang tidak menentu. Oleh itu, China tidak akan rela kehilangan tempat di mana ia mempunyai kedudukan yang kuat.


Selain itu, Garner juga mengaitkan kenaikan terbaru dalam percetakan Tether USD ke kempen pemasaran China.

10 / Letupan baru-baru ini di #Sama percetakan mungkin merupakan pendahulu utama kempen pemasaran China.

China menguasai $ USDT isipadu secara global – dan #Sama menguasai kecairan onramp fiat mereka. pic.twitter.com/wPoCl7z2qZ

– Cole Garner (@ColeGarnerBTC) 5 Oktober 2020

Oleh itu, Garner mengesyaki bahawa minat beli runcit terbaru China telah membantu Bitcoin mengekalkan berita menurun minggu lalu. Walaupun pembeli runcit bukan penggerak pasaran, tawaran itu memberi isyarat jelas mengenai pergerakan besar di pasaran lembu.

Bitcoin akan mencecah $ 1 Trillion Market Cap pada tahun 2020

Ramalan harga BTC bukanlah perkara baru di pasaran. Walau bagaimanapun, terdapat paduan suara yang semakin meningkat di kalangan penganalisis untuk jangkaan Bitcoin seterusnya. Penganalisis Blockstream Adam Back baru-baru ini mengatakan bahawa Bitcoin akan mencecah $ 1 trilion dalam dua tahun akan datang pada tahun 2020. Dengan had pasaran semasa sekitar $ 200 bilion, harga BTC akan berlipat lima kali dari sini sekitar $ 50,000.

Konservatif. Saya akan katakan #bitcoin kemungkinan melihat cap pasaran $ 1 trilion dalam masa 2 tahun, mungkin lebih awal. $ 1bilion adalah kira-kira BTC $ 50k. https://t.co/LJeq53DXgM

– Adam Kembali (@ adam3us) 5 Oktober 2020

Prospek crypto terkini Bloomberg lapor juga menunjukkan bahawa harga Bitcoin akan mencecah tanda $ 100,000 pada tahun-tahun berikutnya iaitu $ 2 trilion dalam had pasaran. Penganalisis perisik Bloomberg, Mike McGlone berkata:

“Mengingat pematangan normal, kira-kira dua kali ganda jangka masa dari $ 1.000 hingga $ 10.000 akan datang sekitar tahun 2025, untuk Bitcoin berpotensi menambah nol lagi.”

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector