JP Morgan, Kesetiaan Menjaga Minat Crypto Mereka Aktif Sementara Dunia Perlu Memahami Sekatan Jalan Raya Crypto – Pendapat Pakar

iklan Phemex

“Analisis ini adalah penyesuaian dari karya Mati Greenspan, Senior Market Analyst di eToro ”

Sorotan Utama

  • JP Morgan cuba menilai Kos Perlombongan Bitcoin dalam laporan terbarunya
  • Fidelity merancang Pelancaran perkhidmatan Crypto Custody pada bulan Mac
  • Memahami Sekatan Jalan Raya Crypto Nascency

Institusi Wall Street meneruskan minat mereka dalam crypto

Nah dengan Bitcoin ETF sekarang tidak lagi lama lagi, rancangan pelaburan langsung institusi kewangan tradisional mungkin juga menjadi sejuk. Tetapi minat terhadap cryptos terus memicu api. JP Morgan baru-baru ini melancarkan laporan bertajuk “Blockchain dan Cryptocurrencies: Adoption, Performance and Challenges” yang membicarakan sekatan jalan untuk diterima pakai, pasaran bear baru-baru ini, isu skalabilitas, dan perkara standard lain. Tetapi laporan itu mengambil kelainan yang menarik ketika cuba mengira kos perlombongan bitcoin.

Menurut penilaian JPM, syarikat itu membahagikan pelombong menjadi beberapa kategori dan mendakwa bahawa pelombong kos rendah yang menentukan harga. Walaupun ada pengkritik kaedah ini, penilaian JPM kelihatan baik.

Carta

Apa yang berlaku adalah, kos perlombongan sangat sukar untuk dianggarkan tetapi dengan anggapan bahawa jumlah ini betul, bitcoin kini berada di bawah kos perlombongan purata ($ 4,060). Dan apa yang ditunjukkan oleh laporan itu adalah bahawa jika pelombong kos tinggi memilih untuk keluar, maka pelombong kos rendah kemudian akan bersaing satu sama lain, yang dapat menurunkan harga hingga $ 1,260. Sekali lagi, penyataan yang tepat.

Satu-satunya perkara yang gagal diambil kira oleh JP Morgan adalah masalah ekonomi tingkah laku. Dengan pengakuan mereka sendiri, dan termasuk dalam grafik di atas, sebilangan besar pelombong telah beroperasi dengan kerugian untuk sementara waktu sekarang, dan kadar hash terus meningkat walaupun di negara-negara di mana elektrik lebih mahal. Oleh itu, tidak ada banyak alasan untuk menganggap bahawa jika seseorang di Republik Czech, misalnya, telah melombong bitcoin dengan harga $ 8,000 hingga sekarang, dia tiba-tiba akan meninggalkan rig jika harganya turun $ 1,000 atau $ 2,000 lagi. Pasti, ada yang akan dipaksa keluar kerana tidak ada yang dapat beroperasi dengan kerugian selama-lamanya, tetapi sesiapa yang mampu akan berkemungkinan akan bertahan selama mereka boleh.

Fidelity bergerak maju dengan rancangan crypto-nya

Sementara JP Morgan meneruskan kerja rumahnya di bitcoin, Fidelity Investments menyasarkan tarikh pelancaran Mac untuk perkhidmatan hak penjagaan Bitcoinnya, menurut tiga orang yang mengetahui perkara itu, kerana gergasi dana bersama bergerak maju dengan rancangan yang dapat membantu meredakan ketakutan perdagangan cryptocurrency. Syarikat itu, pada bulan Oktober 2018, telah mengumumkan bahawa ia akan menawarkan pelbagai produk crypto yang direka untuk pelabur besar seperti dana lindung nilai.

Memahami sekatan jalan raya crypto

Sekiranya seseorang melalui laporan JP Morgan, crypto masih mempunyai banyak halangan untuk mencapai penggunaan yang meluas. Seseorang tidak boleh gagal untuk bersetuju dengan penilaian mereka bahawa dunia sangat banyak pada masa awal revolusi blockchain dan pastinya memerlukan masa sebelum manfaat sepenuhnya direalisasikan.


Namun, sebagai pelabur, seseorang masih perlu mengambil kira bahawa semua aset crypto berisiko. Fakta mudah adalah bahawa kita berhadapan dengan teknologi yang sangat eksperimental dan dengan itu semuanya boleh menjadi salah. Inilah sebabnya mengapa ia selalu perlu untuk mempelbagaikan portfolio pelaburan anda dan perdagangan aset lain juga.

Salah satu contoh cara teknologi menjadi salah telah dialami semalam di rangkaian NEO ketika rangkaian NEO tersekat secara tidak sengaja. Sekarang, tanpa terlalu teknikal nampaknya beberapa orang yang menjalankan blockchain NEO tidak dikemas kini dengan betul, mungkin disebabkan oleh sambungan yang lemah, dan keseluruhan rangkaian tidak segerak. Walau bagaimanapun, nampaknya semuanya telah diselesaikan sekarang dan kesannya pada harga adalah minimum.

Walaupun NEO adalah salah satu contoh Nascenscy, Ethereum mungkin mengalami sedikit kesukaran kerana kelewatan peningkatan Konstantinopel. Nampaknya “bom kesukaran” yang seharusnya diimbangi oleh peningkatan telah bermula dan hadiah blok telah menurun sebanyak 25%. Di satu pihak, bekalan yang kurang dalam talian dapat meningkatkan harga Ethereum tetapi nampaknya kadar hash menurun pada masa ini. Tidak perlu risau, Vitalik kini duduk bersama beberapa atasan terbaik di kampus Universiti Stanford yang sedang menangani masalah ini. Rakaman sesi adalah di sini.

Carta

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector