Dr Doom Memanggil Tunai Bitcoin [BCH] sebagai Shitcoin dalam Perbahasan Dengan Roger Ver

iklan Phemex

Ahli ekonomi Amerika Nouriel Roubini aka Dr Doom baru-baru ini menyatakan penghinaannya terhadap Bitcoin Cash (BCH) dalam a perbahasan dengan penganjur cryptocurrency, Roger Ver. Perbahasan itu adalah sebahagian daripada Forum CC tahun ini – Blockchain dan AI Investment Forum di London di mana Dr Doom secara terbuka mengumumkan bahawa BCH adalah “shitcoin”.

 Dr Doom Vs Roger Ver – Adakah Crypto merupakan Stor yang Berharga atau Tidak?

Topik perbahasan adalah “Adakah cryptocurrency akan gagal atau berjaya?” Roubini bermula dengan menolak pendapat bahawa cryptocurrency sebenarnya adalah mata wang dengan alasan bahawa ia bukan nilai yang stabil dan stabil dan oleh itu, tidak dapat digunakan untuk pembayaran. Bitcoin dan ribuan cryptocurrency lain tidak digunakan untuk menentukan harga barang dan perkhidmatan. Dia juga membincangkan kekurangan skalabiliti Bitcoin. Roger Ver membalas pendapat Roubini dengan mengingatkannya bahawa had pasaran cryptocurrency telah meningkat lebih dari $ 200 bilion hanya dalam 10 tahun. Mengenai maksud Roubini menggunakan crypto untuk pembayaran, Ver memetik contoh Bitcoin Cash, yang, katanya, dapat melakukan lebih dari 100 transaksi sesaat di seluruh dunia secara percuma.

Namun, Roubini tidak yakin. Untuk membuktikan pendapatnya mengenai crypto tidak menjadi simpanan nilai yang stabil, dia menyatakan bahawa Bitcoin berada 60% di bawah puncak, sedangkan Bitcoin Cash Roger Ver berada 95% di bawah puncak tahun ini, dengan lebih jauh mengatakan bahawa aset yang kehilangan 95% dari nilainya hanya dalam masa 12 bulan adalah satu jenaka. Namun, Ver mempunyai analogi untuk membuktikan bahawa bahkan fiat kehilangan nilainya. Dia memetik contoh Yen Jepun, mengatakan bahawa hari ini, 10,000 Yen setara dengan sekitar 90 USD. Namun, tidak lama, satu Yen dapat membeli satu ons perak. Hari ini, sekeping kertas yang bernilai sekitar 90 USD, mempunyai nilai sekitar 20,000 USD pada masa lalu.

Adakah Kripto Berguna dalam Kejutan Geopolitik?

Penyederhana perbahasan kemudian menunjukkan bahawa penggunaan crypto meningkat sekiranya berlaku kemelesetan, memetik contoh krisis hutang kerajaan Yunani. Roubini, seperti yang diharapkan, menolak untuk mengakui hal yang sama. Sebagai gantinya, dia mengatakan bahawa penggunaan cryptocurrency, dan jumlah urus niaga dan pengguna telah runtuh sejak kripto sepanjang masa pada tahun 2017. Ver dengan cepat menunjukkan bahawa Roubini “memilih ceri” datanya. Penggunaan kripto hari ini jauh lebih tinggi daripada setahun sebelum capaian pasaran mencecah ATH 2017.

Dr Doom kemudian memetik contoh kebangkitan internet. Dari tahun 1990 hingga 2000, ia telah mengumpulkan berbilion pengguna dan laman web, dan beberapa aplikasi penting seperti e-mel. Tetapi dengan crypto, itu belum pernah berlaku. Bitcoin hanya mempunyai 50 MM pengguna secara rasmi dan separuh daripadanya mati. Ketika datang ke DApps, DApps yang paling popular adalah Crypto Kitties, Casino Games atau Ponzi Scheme. Ver sekali lagi memetik contoh bagaimana pergerakan wang muncul sebagai kes penggunaan kripto terkuat – berjuta-juta pengguna bertransaksi satu sama lain tanpa halangan.

McAfee Baiklah Dengan Kegiatan Pengganas Berlaku Melalui Pertukarannya

Pada suatu ketika semasa perbahasan, moderator membawakan pertukaran terdesentralisasi baru John McAfee, yang tidak mempunyai syarat KYC. Dia mengatakan bahawa McAfee, pada sesi sebelumnya, ditanya mengenai pendapatnya tentang bagaimana perasaannya jika seorang pengganas ditangkap dan terbukti bahawa mereka telah menggunakan pertukarannya untuk melakukan tindakan pengganas. Oleh itu, McAfee menjawab bahawa dia akan baik-baik saja. Untuk menyokong jawapan McAfee, Ver mengatakan bahawa dolar AS adalah mata wang yang paling banyak digunakan dalam kegiatan pengganas, tetapi itu tidak bermaksud bahawa dunia akan berhenti menggunakan mata wang.

“Shitcoin Anda Runtuh 95% dalam setahun” – Roubini kepada Ver

Perbahasan menyelidiki hak dan salah crypto dengan Roger Ver mengulangi bahawa orang harus dibenarkan untuk mengawal wang mereka dan Roubini menekankan berulang kali bahawa jenis anarki kewangan yang dibincangkan oleh Ver tidak pernah ada dan tidak akan pernah berlaku. Pada satu ketika, Roubini mengalami ledakan di mana dia mengatakan bahawa memerlukan 100 tahun untuk dolar jatuh 95% sedangkan “shitcoin” Roger Ver runtuh dalam setahun. Dia berkata –

“[Perlu] setahun untuk shitcoin anda runtuh 95%. Ia tidak bernilai. “


Roubini yang marah lagi mengatakan bahawa Ver tidak mempercayai pemerintah, tetapi membeli bahan letupan di internet adalah idea kebebasannya. Roubini malah menyerang Ver secara peribadi dengan menyatakan dia telah menghabiskan masa di penjara. Ver menggunakan titik ini untuk keuntungannya dan menunjukkan bahawa Roubini kehilangan hujahnya kerana dia sudah mulai “menyerang orang itu dan bukannya hujah di sini.”

Bitcoin Tidak Terdesentralisasi Tetapi Sistem Kewangan Tradisional – Roubini

Perbahasan beralih ke topik pemusatan dan desentralisasi. Roubini berpendapat bahawa sistem kewangan tradisional terdesentralisasi kerana mempunyai ribuan institusi kewangan dan beratus-ratus bank dan mata wang yang terlibat dalam mengendalikannya, sedangkan Bitcoin berpusat kerana 80% perlombongan berada dalam kawalan beberapa tangan dan 99% pertukaran cryptocurrency berpusat. Oleh itu, Ver mengatakan bahawa desentralisasi bukanlah hujah utama yang memihak kepada cryptocurrency dan satu-satunya tujuannya adalah untuk menjadikan penapisan cryptocurrency tahan.

Perdebatan diakhiri dengan pertanyaan daripada penonton, dan dalam hal ini, Roger Ver, yang menyokong cryptocurrency kerana kebebasan kewangan yang mereka tawarkan kepada pengguna, adalah pemenang yang jelas.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map