Blackrock, Syarikat ETF Terbesar di Dunia yang Meneroka Cryptocurrency, Yang Mungkin Melonjak Harga

Kuasa pelaburan global mempunyai semua peluru untuk menukar jadual untuk cryptocurrency dan mengambil harganya ke langit

Laporan telah muncul bahawa Blackrock, syarikat pengurusan pelaburan global Amerika yang mempunyai lebih daripada $ 6.3 trilion aset di bawah pengurusan, telah menubuhkan kumpulan yang berfungsi untuk memeriksa cryptocurrency. Dikatakan bahawa kumpulan itu telah dibentuk dari pelbagai bahagian perniagaan untuk meneliti cryptocurrency dan infrastruktur asasnya, blockchain.

Blackrock mempunyai kekuatan untuk mengubah nasib

Syarikat gergasi kewangan yang berpangkalan di New York memegang semua saraf utama pelaburan global dunia: Inilah pengurus aset terbesar di dunia, mengawasi kira-kira $ 6 trilion wang pelanggan. Itu adalah jumlah yang lebih besar daripada KDNK setiap negara di dunia kecuali A.S. dan China, yang menjelaskan keputusan pelaburan BlackRock membuat perubahan yang melancarkan setiap pasaran global utama.

BlackRock produk yang direka dengan baik tidak melibatkan banyak keputusan para pelabur. Ini hampir tidak ada akal untuk menghasilkan wang. Ia adalah penyedia dana pasif yang diperdagangkan dengan pasif terbesar, dengan $ 1.5 trilion dilaburkan dalam keluarga dana iShares- yang berada di bawah Pengurusan Blackrock. Bukan hanya itu, pegangan saham dan bon institusi BlackRock, yang kebanyakannya diuruskan secara aktif, jauh lebih besar daripada Portfolio ETF.

Bukan hanya produk, tetapi setiap pilihan pelaburan yang dibuat oleh 135 pasukan pelaburan syarikat di mana untuk menggunakan wang itu mempengaruhi dan mempengaruhi banyak pelabur lain.

Blackrock telah bersuara di Blockchain dan cryptos sejak tahun lalu

Pada Februari 2018, ketua strategi pelaburan global BlackRock Richard Turnill mengatakan bahawa pelabur hanya perlu mempertimbangkan cryptocurrency seperti bitcoin jika mereka bersedia untuk kehilangan segalanya tetapi BlackRock melihat banyak potensi di dalamnya teknologi lejar diedarkan- blockchain. Untuk memetiknya,

“Kami melihat cryptocurrency berpotensi menjadi lebih banyak digunakan pada masa akan datang apabila pasaran semakin matang. Namun buat masa ini kami percaya bahawa mereka hanya boleh dipertimbangkan oleh mereka yang dapat mengatasi kerugian yang berpotensi, ”

Tahun lalu pada bulan Oktober 2017, Berbicara dengan Business Insider, Richard Turnill mengatakan bahawa cryptocurrency telah mengalami “kenaikan harga yang luar biasa” dalam beberapa bulan kebelakangan ini, mendorongnya untuk menyimpulkan:

“Saya akan mengatakan bahawa cryptocurrency menunjukkan banyak ciri gelembung sekarang.”

Sentimen yang sama digemari oleh Ketua Pegawai Eksekutif BlackRock Larry Fink yang menyatakan bahawa Bitcoin adalah indeks pengubahan wang haram untuk memetiknya,

“Bitcoin menunjukkan kepada anda berapa banyak permintaan untuk pengubahan wang haram di dunia,”

Walaupun pegawai atasan di Blackrock ragu-ragu terhadap cryptocurrency dalam pernyataan mereka, harus diperhatikan bahawa tidak pernah radar mereka kerana seseorang atau yang lain membicarakannya di media. Dan sekarang dengan perubahan masa – penciptaan produk baru, peraturan yang dibuat, dan institusi lain yang menunjukkan minat mereka, BlackRock mungkin melihat cryptocurrency.

Baca juga: Bitcoin (BTC) Menurunkan Keuntungan Walaupun DASH, EOS, & NEO Muncul sebagai Pemenang

Berita Blackrock membuat komuniti kripto teruja

Laporan bahawa Blackrock telah meneroka cryptocurrency telah menggembirakan masyarakat crypto. Sebilangan besar orang menggunakan pegangan twitter mereka mengesyorkan bahawa ia adalah masa yang tepat beli bitcoin.

Blackrock, salah satu pengurus aset terbesar di dunia, telah mencipta pasukan untuk meneroka bagaimana mereka dapat memasuki pasaran crypto.

Jawapan mudah: Beli Bitcoin

– Pompa? (@APompliano) 16 Julai 2018

Bahkan ada yang berkongsi pendapat bahawa jika BlackRock, syarikat ETF terbesar, terlibat, maka SEK tidak akan mempunyai alasan untuk menentang keputusan ETF bitcoin yang akan datang, yang diajukan oleh CBOE.

Perbezaannya adalah masa depan & ETF adalah bahawa ETF harus membeli kecairan pengambilan yang mendasari di pasaran.

Apabila syarikat ETF terbesar di dunia melihat Crypto dan SEC tidak mempunyai alasan sebenar untuk menyekat ETF seterusnya, ia mungkin sedikit menarikhttps://t.co/eFAYwnGdyN

– Ran NeuNer (@cryptomanran) 16 Julai 2018

Sama ada pelabur BlackRock atau tidak, berita penerokaannya juga merupakan berita utama bagi komuniti kripto kerana teknologi zaman baru dapat menarik minat gergasi pelaburan besar ini. Masa depan pasti kelihatan sangat cerah.

Adakah Blackrock akan mengubah pendiriannya terhadap cryptocurrency? Beritahu kami pandangan anda tentang perkara yang sama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me