Bitwise Index, yang Menjejaki 10 Cryptocurrency, Bergabung dengan Talian untuk Crypto ETF

iklan Phemex

Bitwise Asset Management, yang merupakan syarikat pengurusan aset crypto yang berpusat di San Francisco telah bergabung dalam barisan depan pintu SEC untuk mendapatkan persetujuan untuk ETF berasaskan kripto. Ini akan menjadi aplikasi ke-15 untuk aplikasi crypto / bitcoin yang menunggu anggapan SEC setelah beberapa siri penolakan dan kelewatan yang dilihat oleh pemohon dari SEC.

Aplikasi pengurusan aset Bitwise kelihatan sebagai penyelesaian

ETF baru akan dipanggil Bitwise HOLD 10 Dana Indeks Cryptocurrency dan permohonan penyata pendaftaran yang berkaitan dengan saham Dana Indeks Cryptocurrency Bitwise HOLD 10 ETF telah diajukan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) tetapi belum dinyatakan berkesan. ETF bertujuan untuk mengesan pulangan Indeks HOLD 10 Bitwise, indeks berwajaran kapitalisasi dari 10 cryptocurrency terbesar, diseimbangkan semula setiap bulan. Pada masa ini indeks terdiri daripada BTC (58.7%), ETH (17.7%), XRP (7.7%), BCH (6.1%), XLM (3.4%), LTC (2.3%), ZEC (1.1%), XMR ( 1.0%), ETC (0.9%).

Indeks menggunakan kapitalisasi pasaran dicairkan selama 5 tahun dan bukannya had pasaran lurus, beberapa kriteria kelayakan termasuk volume perdagangan dan sejarah konsentrasi, harga komposit, bekalan yang beredar, pelbagai sumber data, pengimbangan semula bulanan, dan dasar khusus untuk peristiwa langka seperti garpu keras untuk dilindungi integriti bakulnya.

ETF atau dana yang diperdagangkan pertukaran adalah sekuriti yang dapat dipasarkan yang mengesan sekumpulan aset dan diperdagangkan seperti saham di bursa. Sementara 14 aplikasi lain untuk SEK telah diajukan untuk ETF Bitcoin vanila tulen, menurut CNBC, Bitwise adalah satu-satunya firma yang memohon ETF yang akan mengesan banyak aset digital.

Ketua Penyelidikan Global Bitwise Matt Hougan dipetik mengulas mengenai pengumuman bahawa,

“Penyelidikan kami menunjukkan bahawa sekumpulan pelacakan indeks pelbagai cryptocurrency berkelakuan berbeza daripada satu duit syiling. Oleh itu, kami fikir kedua-dua jenis pendedahan perlu dilihat oleh pelabur ketika mempertimbangkan ruang cryptocurrency yang semakin meningkat. Pandangan kami adalah bahawa kawasan baru ini mempunyai banyak persamaan dengan pengenalan ETF komoditi 10 hingga 15 tahun yang lalu. “

Komennya terus mengatakan bahawa

“Pada masa itu, kami melihat pelancaran ETF komoditi tunggal yang mengesan emas, perak, minyak mentah, dan komoditi lain, serta ETF menjejaki keranjang indeks komoditi yang pelbagai. Kami melihat banyak persamaan di sini. “

Baca juga: Meletup Antusiasme ETF Bitcoin, Bulls Sudah Mendapat Tuduhan

Pengalaman Bitwise dalam menguruskan cryptos menjadikannya sesuai untuk kelulusan ETF

Mempunyai indeks kripto sendiri memberikan Bitwise kelebihan dari segi beberapa kebimbangan yang dikemukakan oleh SEC kepada kenaikan harga ETF dan pengurangan risiko kripto sebagai Sedikit demi sedikit akan melakukan perkara yang sama untuk pelaburan dan dana indeksnya.


Bitwise Asset Management beroperasi melalui dua anak syarikatnya Bitwise Index Services, LLC adalah dan Bitwise Investment Advisors, LLC. Bitwise Index Services mengembangkan indeks cryptocurrency dan melakukan penyelidikan dalam bidang pelaburan cryptocurrency sementara Bitwise Investment Advisors, LLC menaja dana swasta A.S. dan bukan A.S. yang melabur dalam cryptocurrency.  

Bitwise mempunyai pasukan pengurusan yang kuat yang menggabungkan kepakaran perisian modennya dengan pengalaman pengurusan aset selama puluhan tahun – berasal dari firma termasuk Facebook, Wealthfront, BlackRock, NYLife Investments, IndexIQ, US Commodity Funds, Goldman Sachs, JPMorgan, dan ETF.com

Ditubuhkan pada tahun 2017, Bitwise Asset Management adalah pengurus aset cryptocurrency. Bitwise melancarkan dana indeks cryptocurrency pertama, Bitwise HOLD 10 Private Index Fund, pada 22 November 2017. disokong oleh pelabur institusi dan individu terkemuka, termasuk,

Khosla Ventures, Pemangkin Umum, Blockchain Capital, Naval Ravikant, Alison Davis, David Sacks, Elad Gil, Adam Nash, Adam Ludwin, Suna Said, dan Avichal Garg.

Firma itu adalah rakan kongsi kepada individu, penasihat kewangan, pejabat keluarga, pengurus pelaburan, dan institusi dalam menavigasi cryptocurrency.

Oleh kerana barisan untuk Bitcoin / Crypto ETF semakin meningkat dan pasaran kripto semakin matang, ini bukanlah kedudukan yang sangat selesa bagi SEC untuk mengelakkan masalah ini dengan melambatkannya atau mungkin akan menolaknya. Itulah sebabnya banyak penganalisis percaya SEC mungkin mengubah pendiriannya kali ini.

Adakah Bitwise calon yang lebih baik berbanding yang lain untuk mendapatkan lesen SEC untuk crypto ETF? Beritahu kami pandangan anda tentang perkara yang sama.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector