VeChain dalam Permintaan: Pemilik Rumah Belanda menjual Rumahnya secara Eksklusif untuk VET

iklan Phemex

Cryptocurrency telah berusaha mencari kes penggunaan dan telah menjalin kerjasama dengan perniagaan dunia nyata sehingga dapat dilaksanakan dalam perniagaan arus perdana dunia nyata. Nah, Vechain mungkin telah menemui kes penggunaan yang jarang berlaku di mana seorang warga Belanda ingin menjual kediamannya di Belanda, tetapi hanya akan menerima pembayaran untuk kediamannya di token VeChain (VET).

Mengapa token VET sahaja

Seorang warga Belanda bernama Dian van Heijningen dilaporkan ingin menjual kediamannya di Rotterdam-Kralingen, Belanda. Harga di mana pemilik menjual dengan harga 31,516,323,03 token VeChain (VET). Pada masa ini, nilai token VET ini adalah sekitar $ 474,000, menurut data CryptoCompare. Perincian yang dikeluarkan oleh pemilik menggunakan pemegang twitter.

Sesuatu yang sama sekali berbeza, rumah saya dijual. Tidak dibayar dengan Crypto By the way.

Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk membayar dengan $ VET ?

Rotterdam

106m2

Pangsapuri loteng dengan sauna!

Harga: € 390.000 #untuk jualan #huistekoop #rotterdam #crypto #vechain #bitcoin #ethereum pic.twitter.com/rh8XComVdI

– VenDian (@GoConnectar) 20 Ogos 2018


Terutama, Heijningen adalah orang pertama di seluruh Belanda yang telah menempatkan rumahnya, loteng seluas 106 meter persegi, yang dijual sebagai ganti token VeChain. Walaupun terdapat laporan mengenai warga Belanda dan orang-orang di negara lain menjual kediaman mereka untuk Bitcoin (BTC), ini mungkin kali pertama pemilik rumah menginginkan token VeChain untuk harta tanah.

Sekiranya laporan dipercayai pemilik rumah mengatakan bahawa dia menerima token dalam VET kerana dia yakin nilai token VET akan meningkat dalam jangka panjang kerana platform berasaskan blockchain yang menyokong Vechain akan membolehkan perniagaan merekam transaksi yang tidak dapat diubah. Heijningen memberitahu saluran berita tempatan AD.NL bahawa token VET mungkin tidak bernilai “buat masa ini”, bagaimanapun, dia yakin nilai mata wang digital akhirnya akan meningkat dengan ketara. Mengulas mengenai potensi faedah platform VeChain, pemilik rumah Belanda itu mengatakan,

“Pereka di belakang VeChain telah membangun platform di mana perniagaan dan pemerintah dapat merekam [transaksi yang] tidak dapat dirusak. VeChain menggunakan inovasi blockchain untuk membina penyelesaian untuk pelbagai sektor, dari industri automobil hingga pasar minuman alkohol. “

Token VET adalah cryptocurrency asli dari platform kontrak pintar berasaskan blockchain VeChain, yang bertujuan menjadikan proses pengurusan rantaian bekalan lebih berkesan.

Sekilas profil Twitter Heijningen menunjukkan bahawa dia mempunyai minat yang tulen terhadap VeChain, kerana dia kerap meng-tweet kemas kini mengenai platform aset digital.

Baca juga: Harga VeChain [VEN] Meletup 40% dan Pengesanan Vaksin dan Pertukaran Syiling Memberi Booster Doze

Vechain mendapat daya tarikan

Terus menerangkan mengenai kemungkinan kes penggunaan VeChain, warganegara Belanda itu mengatakan pengeluar kenderaan boleh memantau pembacaan odometer dengan tepat menggunakan sistem blockchain VeChain yang telus. Menurut Heijningen, pemerintah China juga telah banyak berinvestasi dalam rangkaian blockchain milik VeChain. Dia menambahkan bahawa China bekerjasama dengan pemerintah negara-negara lain untuk mengembangkan “sistem pengesahan berbasis VeChain … untuk mengesahkan apakah vaksinasi itu asli atau tidak.”

Orang Belanda juga mendakwa bahawa sistem seperti itu telah dibuat. Sekiranya benar, maka mungkin sangat bermanfaat kerana terdapat banyak laporan yang disahkan mengenai vaksin palsu dan berpotensi mematikan yang diedarkan di China oleh beberapa syarikat farmaseutikal terbesar.

Bukan hanya Heijningen, pelabur modal teroka terkemuka Jim Breyer, yang terkenal dengan pelaburannya yang berjaya di Facebook dan Etsy, telah menyatakan minatnya terhadap VeChain. Juga menurut CryptoGlobe yang melaporkan pada bulan Mei bahawa PricewaterhouseCoopers (PwC), firma perkhidmatan profesional kedua terbesar di dunia, mengumumkan bahawa anak syarikatnya di Hong Kong dan Singapura “masing-masing memperoleh kepentingan pemilikan kecil dalam VeChain”, blockchain-as- syarikat perkhidmatan (diperbadankan di Singapura) yang memberi tumpuan kepada pengurusan rantaian bekalan, kontrak pintar, dan perkhidmatan kewangan.

Ini adalah bagaimana Yayasan VeChain mengumumkan berita di Twitter dengan memetik sebahagian daripada siaran akhbar dari PwC Hong Kong: PwC HK kini dalam perbincangan dengan VeChain untuk memberikan perkhidmatan berdasarkan kepercayaan di platform VeChain. Ini memerlukan penggunaan Token VeChain untuk mengakses dan melakukan transaksi di platform. ”

Terima kasih @RaymundChao dan eksekutif PwC yang lain atas inovasi anda.

#PwCHK & #PwCSG mengumumkan hubungan perniagaan bersama dengan @Vechainofficial. : https://t.co/SX6LrHXz9y #PwC #Blockchain pic.twitter.com/eLq9sBGGpk

– PwC China / Hong Kong (@PwC_China) 4 Mei 2018

Walaupun Vechain telah memperluas kes penggunaannya melalui perkongsian baru-baru ini dengan kerajaan China untuk mengetahui kebolehlacuran vaksin dan dengan NTT untuk Program Rakan Terbuka 5Gnya, ia pasti mendapat daya tarikan dan membuat bukan hanya Heijningen tetapi banyak orang percaya bahawa itu adalah duit syiling peningkatan dalam jangka masa panjang.

Adakah anda fikir Vechain sebenarnya boleh menjadi duit syiling yang akan naik pada masa akan datang? Beritahu kami pandangan anda tentang perkara yang sama.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector