Panduan Anda Untuk Titik Komuniti Reddit Baru, Token Ethereum ERC 20 Untuk Kerjasama Dalam Platform

iklan Phemex

Dalam perkembangan yang signifikan, dua subredit dengan keanggotaan gabungan 2.4 juta akan memanfaatkan mata komuniti Reddit yang baru dilancarkan untuk token komuniti mereka sendiri. Berita bahawa Reddit akan menerapkan sistem blockchain point mula diedarkan pada awal April. 

Poin Komuniti Reddit- Token Digital untuk Kerjasama Dalam Platform

Pengumuman oleh Reddit ini adalah penegasan dari blockchain Ethereum dan potensinya untuk diterima pakai.

Ethereum sesuai untuk alasan asas. Ini adalah platform yang fleksibel untuk membangun aplikasi yang terdesentralisasi dan dari mana token dapat dihasilkan dengan mudah yang memungkinkan insentif masyarakat. Platform ini mempunyai standard yang dipanggil ERC-20, yang memudahkan pembuatan token baru.

Token ini mempunyai kualiti Ethereum itu sendiri, hampir mustahil untuk dipalsukan, dan pemiliknya mempunyai kawalan penuh. Terdapat sebilangan platform yang datang untuk meniru model operasi Ethereum, tetapi Ethereum mempunyai pengiktirafan dan kepercayaan nama yang lebih baik kerana menjadi platform pertama seperti itu.

Sistem poin bertujuan untuk memberi insentif kepada penyertaan pengguna dan pembuatan kandungan berkualiti di Reddit. Dua subreddit terkemuka, r / Cryptocurrency, dan r / FortNiteBR melancarkan pelancaran token mereka baru-baru ini sebagai projek utama. Token tersebut masing-masing diberi nama MOON dan BRICK.

BREAKING: Reddit memperkenalkan kira-kira 20 juta pengguna baru kepada cryptocurrency atau token mereka sendiri dalam masa beberapa saat.

Ribuan laman web popular, mungkin beribu-ribu token.

Tidak dapat dielakkan #pengambilan!https://t.co/QPn9TeWdIJ

– CZ Binance ??? (@cz_binance) 14 Mei 2020

R / cryptocurrency adalah komuniti yang besar untuk kandungan dan berita cryptocurrency sementara yang terakhir adalah komuniti untuk permainan elektronik yang popular, Fortnite.

Bagaimana Mata Komuniti Reddit berfungsi?


Reddit membuat pengumuman dalam sebuah tayangan slaid yang terperinci pada 13 Mei 2020. Pembentangan ini bertajuk “Poin Komuniti”, dan mempunyai tema untuk merebut kembali internet dan membina komuniti bebas secara dalam talian.

Konsep-konsep ini terdengar biasa bagi peminat crypto yang ingin membebaskan diri dari sistem monetari terpusat.

Sistem Poin Komuniti akan memastikan bahawa ahli dapat bekerjasama dalam membuat keputusan dan menentukan masa depan mereka sendiri.

Reddit menerangkan Community Points sebagai cara untuk Redditors memiliki sekeping komuniti kegemaran mereka. Token menunjukkan nilai dan mewakili unit pemilikan. Pengguna dapat menggunakannya untuk membeli ciri premium dan meningkat dua kali lipat sebagai ukuran reputasi dalam subreddits.

Anggota komuniti memperoleh ganjaran dengan menghantar catatan dan komen yang berkualiti. Komuniti memutuskan berapa banyak mata yang diterima setiap orang. Penekanan pada kualiti kerana komuniti ini kebanyakannya berorientasi pada berita sosial. Kandungan pakar yang paling relevan, bermaklumat, mesti mendapat keutamaan.

Perniagaan web pengguna yang ada harus mengkaji inisiatif cryptocurrency Reddit berbanding Telegram.

Telegram: $ 1.7B dalam pembiayaan, banyak gembar-gembur, rangkaian baru, tanpa hasil

Reddit: tanpa dana, tanpa gembar-gembur, berdasarkan Ethereum, melancarkan model ekonomi baru kepada berjuta-juta pengguna

– Nick Tomaino (@NTmoney) 14 Mei 2020

Titik-titik ini terdapat pada blockchain Ethereum. Teknologi blockchain terdesentralisasi, yang bermaksud bahawa anda mempunyai kawalan penuh terhadap Mata Komuniti anda. Baik Redditors atau moderator tidak dapat mengambil atau memutuskan apa yang harus dilakukan dengan mata yang anda perolehi.

Apabila pemegang Mata memutuskan untuk menghabiskan token mereka, Mata ini tidak akan pergi ke Reddit. Sebaliknya, mereka “dibakar”, yang bermaksud bahawa potongan Mata orang lain lebih besar, sehingga memberi ganjaran kepada seluruh komuniti.

Ahli dapat memberi dan memindahkan Mata Komuniti kepada ahli lain. Selain itu, seseorang boleh memilih untuk memberi petua atau komen yang hebat, sama seperti anda memberi petua kepada pekerja penghantaran untuk mendapatkan perkhidmatan yang sangat baik.

Untuk memastikan token anda selamat, pemilik Vault dapat menyimpan sandaran kunci peribadi mereka yang disulitkan di Reddit. Walau bagaimanapun, ini tidak wajib dan hanya pilihan bagi orang yang mempunyai kepercayaan yang munasabah, mereka mungkin kehilangan kunci peribadinya. Sebagai alternatif, anda dapat melindungi Vault secara manual dengan menghasilkan Frasa Pemulihan dua belas perkataan yang akan anda simpan di tempat yang selamat.

MOONS mempunyai jadual inflasi yang lengkap. Bekalan mereka akan menurun sebanyak 2.5 peratus sehingga bekalan terakhir yang mencapai 250 juta tercapai. R / Fortnite belum mengeluarkan jadual pelancaran untuk BRICKS.

Cara Mendapatkan Mata Komuniti Reddit Pertama Anda?

Sekiranya anda bukan ahli subreddits masing-masing, langkah pertama adalah dengan jelas mendaftar di platform.

Reddit sama seperti media sosial lain dengan sedikit perbezaan. Sebilangan besar subreddits mempunyai peraturan operasi untuk mengekalkan standard masyarakat dan memastikan interaksi di platform ini agak sopan.

Pastikan anda membiasakan diri dengan peraturan subreddits ini untuk mengelakkan masalah dengan moderator.

Subreddits telah menambah bahagian baru aplikasi mudah alih Reddit yang disebut Vault. Vault pada dasarnya adalah dompet mudah alih Reddit. Ahli boleh membuat dompet cryptocurrency untuk token ERC-20. Token ini berganda sebagai Poin Komuniti di platform. Untuk membuat dompet Vault anda beroperasi, imbas kod QR melalui aplikasi Reddit rasmi.

Reddit melancarkan dompet Ethereum “Vault” aplikasi untuk menguruskan Mata Poin Komuniti anda (token ERC20) yang diperolehi dari subreddits ?

Buat dompet anda dengan melayari halaman peti besi: https://t.co/h0aWjJZ99c pic.twitter.com/L1cd9ghfAu

– miguel.auth.eth? (@miguelmotah) 14 Mei 2020

Setelah anda memiliki dompet Vault yang berfungsi, anda boleh menyumbangkan siaran dan komen berkualiti ke platform ini untuk mendapatkan Mata Komuniti. Seperti setiap dompet cryptocurrency lain, berhati-hati dengan pengendalian kunci peribadi anda. Kehilangan kunci peribadi, sama ada melalui penggodaman atau kecuaian yang disengajakan adalah sama dengan kehilangan mata anda.

Untuk mendapatkan Poin Komuniti, menyumbang kepada subreddits, melalui catatan, komen, dan penyederhanaan. Komuniti r / cryptocurrency mengagihkan mata setiap bulan dan mata yang cukup dapat memberi anda lencana pencapaian.

Anda memiliki Poin Komuniti dengan nama samaran yang bermaksud bahawa seseorang tidak perlu menggunakan nama sebenarnya untuk memperoleh mata atau mengambil bahagian di Reddit. Anggota komuniti akhirnya akan memutuskan peruntukan token. Buat masa ini, Reddit berusaha menjadikan sistem lebih telus sehingga pengguna lain dapat melihat baki jumlah mata anda di sebelah nama anda.

Anda boleh memilih untuk menimbun Mata Komuniti anda dan menyimpannya hingga jumlah yang banyak. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakannya untuk mengakses ciri eksklusif seperti lencana, emoji tersuai, dan GIF dalam komen.

Selain itu, Poin Komuniti boleh membolehkan anda mendapatkan keahlian khas di Subreddit itu di mana anda mendapat ciri premium.

Status Semasa – Mata Komuniti Reddit ada dalam Beta

Terutama, Titik Komuniti Reddit adalah masih di Beta. Keadaan ini bermaksud bahawa titik masih belum digunakan di rangkaian utama Ethereum (mainnet). Mereka masih berada di salah satu rangkaian ujian Ethereum yang disebut Rinkeby.

Ciri peti besi / token baru Reddit kini terdapat di testnet Ethereum Rinkeby.

Ini bermaksud bahawa testnet Ethereum kini mempunyai lebih banyak pengguna daripada Bitcoin Lightning Network.

– Anthony Sassano | sassal.eth (@ sassal0x) 15 Mei 2020

Pada masa ini, MOON dan BRICK tidak dapat secara langsung mewakili nilai wang, yang merupakan pertukaran langsung untuk fiat. Reddit merancang untuk memindahkan token ke Ethereum mainnet pada akhir tahun ini, bersama dengan baki pengguna.

Ethereum menggunakan “gas” untuk transaksi. Gas adalah nilai yuran atau harga yang anda perlukan untuk menyelesaikan transaksi atau melaksanakan kontrak pintar di blockchain Ethereum. Oleh kerana ramai pengguna Reddit tidak mempunyai gas, Reddit akan menanggung kos gas, buat masa ini. Pada waktunya, Reddit berharap dapat mendapatkan penyelesaian penskalaan dan gas yang lebih baik ketika sistem mengambil wap.

Reddit & Blockchain- Perkongsian yang Dibuat di Syurga!

Reddit bereksperimen dengan cryptocurrency boleh menjadi besar bagi Ethereum. Raksasa media sosial mempunyai lebih dari 400 juta pengguna dan mendapat sebahagian kecil daripada jumlah ini yang menggunakan Ethereum sangat besar.

Kedua subreddit mempunyai keahlian yang mengagumkan, tetapi masih banyak lagi yang dapat meniru sistem “Titik Komuniti” sekiranya susun atur pertama ini terbukti berjaya. Sekiranya model ini bertahan, ada sebab untuk mempercayai bahawa Ethereum dan tokennya akan diperkenalkan di seluruh pangkalan pengguna Reddit.

Berjuta-juta orang dapat memperoleh pengenalan pertama mereka kepada Ethereum dan cryptocurrency secara meluas. Adopsi selalu menjadi matlamat pengasas Ethereum, Vitalik Buterin. Perkembangan ini juga boleh meningkat untuk harga ETH, yang telah lama ketinggalan jauh di belakang Bitcoin.

Masih ada beberapa masalah yang perlu diselesaikan. Sebagai contoh, adakah ahli dengan Mata Komuniti yang lebih tinggi mempunyai hak suara yang lebih tinggi pada subreddit masing-masing? Langkah sedemikian pasti menimbulkan kontroversi.

Keindahannya adalah bahawa masyarakat masih akan mempunyai suara dalam melaksanakan sistem poin. Redditor dan moderator lain akan memerhatikan perkembangan seperti itu dengan teliti untuk mengetahui sejauh mana kelancaran pelancaran seterusnya.

Untuk Membungkusnya

Ringkasnya, sistem ini boleh menjadi jalan hidup bagi blockchain Ethereum. Ethereum memerlukan penggunaan besar-besaran agar potensinya dapat direalisasikan sepenuhnya. Fakta bahawa Reddit mempunyai beratus-ratus juta pengguna sangat baik untuk diterima pakai. Akan menarik untuk melihat bagaimana projek ini mempengaruhi kekayaan rangkaian dan nilai ETH.

Beritahu kami dalam komen di bawah apa pendapat anda mengenai integrasi terbaru Reddit dengan Ethereum Blockchain?

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector