Minggu ini di Cryptos: Square menaikkan Jualan Bitcoin Sementara Walmart sifar di stablecoin

iklan Phemex

Sorotan utama

  • Perbincangan Reddit Bitcoin adalah positif
  • Square menjual $ 125 juta BTC pada Q2
  • SEC boleh menggunakan nod kripto
  • Walmart mempatenkan duit syiling yang stabil
  • Skala kelabu menggunakan Coinbase Custody
  • S Korea memulakan zon bebas peraturan

Perbincangan Reddit Bitcoin adalah positif

Minat Bitcoin pasti meningkat dan sejauh ini positif. Dan inilah nombor lain yang menyokongnya. Penyelidik teknologi di Comparitech menganalisis lebih dari 48,000 catatan Reddit dan 7.500 artikel dari pelbagai kedai untuk mengetahui cryptocurrency mana yang dilihat dengan istilah yang paling baik. Kajian ini menyimpulkan bahawa 85.5% topik berkaitan cryptocurrency positif. Penyelidikan ini juga membuktikan bahawa bukan hanya Bitcoin tetapi juga altcoin seperti Cardano, Ether, Litecoin, dan Tron mempunyai 85% hingga 90% sentimen yang baik.

Square menjual $ 125 juta BTC pada Q2

Sentimen positif pada Bitcoin kini dapat dilihat dengan jelas dalam hasil kewangan syarikat yang bekerja dengannya. Menurut pengumuman terbaru Syarikat pembayaran telah menghasilkan $ 125 juta dalam pendapatan Bitcoin (BTC) pada suku kedua 2019 melalui perkhidmatan pembayaran mudah alih Cash App. Menurut pengumuman hasilnya, pendapatan Bitcoin syarikat mendapat sebahagian keuntungan daripada kenaikan harga cryptocurrency nombor satu pada suku tersebut. Hasil daripada kenaikan harga ini, terdapat juga peningkatan jumlah Bitcoin yang sesuai, kata mereka. Ini menghasilkan keuntungan kasar $ 2 juta untuk syarikat itu.

SEC boleh menggunakan nod kripto

Minggu ini menyaksikan lebih banyak berita mengenai keputusan SEC untuk menjalankan node crypto terkemuka. Dokumen yang baru diterbitkan mendedahkan bahawa Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. (SEC) mempunyai rancangan untuk mengupah kontraktor untuk menjalankan nod penuh cryptocurrency khusus untuk agensi kerajaan. Menurut dokumentasi SEC, pengawal selia mahu kontraktor pihak ketiga menjalankan nod untuk Bitcoin Core (BTC), Ripple (XRP) dan Ethereum (ETH) untuk memantau risiko pematuhan.

Walmart mempatenkan duit syiling yang stabil

Selepas Facebook Libra, syarikat gergasi AS yang lain telah melancarkan rancangannya untuk memasuki cryptos. Dan kali ini Walmart. Menurut pemfailan paten baru-baru ini oleh syarikat itu, gergasi Runcit Walmart mungkin sedang berusaha untuk mengeluarkan stablecoin USD Pemfailan, yang diterbitkan oleh Pejabat Paten dan Tanda Dagangan A.S. (USPTO) minggu ini, menggariskan kaedah untuk “menjana satu unit mata wang digital dengan mengikat satu unit mata wang digital ke mata wang biasa,” yang bermaksud stablecoin yang disatukan. Ini juga dapat memberi isi rumah berpendapatan rendah yang menganggap perbankan mahal dengan pilihan untuk “menguruskan kekayaan di institusi yang dapat memenuhi sebahagian besar keperluan kewangan dan produk mereka sehari-hari,” menurut pengarsipan itu..

Skala kelabu menggunakan Coinbase Custody

Reputasi Coinbase sebagai perlindungan yang selamat untuk cryptocurrency telah menarik banyak pelanggan pada masa lalu dan mereka terus melakukannya. Tambahan terbaru dalam senarai ini ialah Grayscale Investments. Menurut laporan baru-baru ini, Grayscale Investments telah menggunakan Coinbase Custody untuk berfungsi sebagai penyedia keselamatan baru untuk pemegangan aset digitalnya. Grayscale mendakwa memiliki jumlah aset yang diuruskan sebanyak $ 2.7 bilion, menurut laporan suku tahunan terbarunya, lebih daripada menggandakan pegangan Q1nya sebanyak $ 1.2 bilion. Skala kelabu menyimpan bitcoin, wang tunai bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Stellar Lumens, XRP dan Zcash. Coinbase Custody juga berhasrat memegang token cakrawala Grayscale (ZEN), sementara menunggu persetujuan peraturan untuk menyokong aset.

Korea Selatan memulakan zon bebas peraturan


Korea Selatan sekali lagi membuktikan bahawa ia serius memikirkan cryptocurrency dan masa depannya di negara ini. Oleh itu, ia telah memutuskan untuk memanfaatkan industri pemula di negara ini dengan menawarkan Zona ‘Bebas-Peraturan’ Sebagian untuk Syarikat Crypto. Menurut berita yang ada, Busan telah diisytiharkan sebagai zon “bebas peraturan” untuk pengembangan blockchain oleh pemerintah nasional Korea Selatan, sebuah langkah yang sudah lama diharapkan tetapi sekarang diformalkan sebagai bagian dari desakan liberalisasi yang lebih besar. Zug, Switzerland dikatakan sebagai salah satu model untuk zon tersebut. Pengumuman itu juga menyatakan bahawa BNK Busan Bank, sebuah institusi tempatan yang tersenarai di Bursa Korea, akan mengawasi pengurusan blockchain kerana berkaitan dengan kewangan dan mungkin sedang mengembangkan stablecoin yang disambungkan ke won.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map