Metrik Utama Mencadangkan Ethereum Selanjutnya dalam Rally Bullish

iklan Phemex

Bitcoin sejak seminggu yang lalu telah menembusi rintangan utama $ 15,000 dan pada masa ini berada pada kedudukan melebihi $ 20k sepanjang tahun 2017. Pada masa yang sama, altcoin mengalami penderitaan yang teruk kerana orang-orang memindahkan dana ke bitcoin dalam lonjakan kenaikan yang berterusan. Walau bagaimanapun, cryptocurrency kedua terbesar oleh cap pasaran Ether (ETH) mendapat momentum yang serupa dengan Bitcoin dan metrik utama dalam rantaian menunjukkan bahawa mata wang digital kedua terbesar mungkin sesuai untuk menyaksikan kenaikan harga yang serupa pada akhir tahun 2020.

ETH telah bergerak antara julat harga antara $ 330- $ 350 untuk sebulan yang lalu dan akhirnya berjaya menaikkan momentum Bitcoin yang kini bernilai $ 458. ETH telah berjaya memperoleh sekitar $ 100 USD sejak seminggu yang lalu di mana harganya meningkat dari paras terendah mingguan $ 371.31 kepada $ 465.68.

Jumlah alamat ETH yang menghantar dana ke pertukaran telah menurun sebanyak 53% sejak 1 September, yang merupakan tanda kenaikkan harga kerana para pedagang cenderung untuk memindahkan wang dari bursa ketika menjangkakan pergerakan kenaikan harga. Mari kita lihat beberapa metrik utama dalam rantaian yang menunjukkan kemungkinan kenaikkan harga hampir serupa dengan Bitcoin dalam masa terdekat.

Pertumbuhan Pengguna

Rangkaian Ethereum melihat lonjakan dari segi alamat aktif yang menunjukkan lebih banyak pedagang bergabung dengan blockchain dengan harapan kenaikan harga seterusnya untuk ETH. Jumlah alamat yang meningkat pada bulan November sesuai dengan kenaikan harga.

Carta BitcoinSumber: Glassnode

Bilangan dompet ETH yang memegang sekurang-kurangnya 0,01 token ETH telah mencapai puncak tertinggi sepanjang masa pada tahun 2020 mencapai 10,116,076.

Carta EthereumSumber: Glassnode

Selain itu, perbandingan jumlah pemindahan antara bitcoin dan eter dalam beberapa bulan terakhir menunjukkan corak yang serupa, menunjukkan bahawa urus niaga dalam rantaian pada kedua-dua blockchain adalah serupa.

Carta EthereumSumber: Glassnode

Kesesakan Rangkaian Rendah dan Transaksi Kejatuhan / Bayaran Penambang


Ethereum sejak sekian lama mengalami kenaikan kos gas untuk transaksi dan juga penambang. Masalahnya berleluasa di rangkaian kerana defiensi yang semakin meningkat menyebabkan kesesakan yang menyebabkan kenaikan harga perlombongan dan transaksi. Walau bagaimanapun, bayaran mulai turun pada akhir bulan September dan sejak itu kosnya jauh lebih rendah.

Kenaikan yuran transaksi dan penambang seringkali menyebabkan aktiviti rantai rendah dan menjadikan rangkaian tidak dapat digunakan dalam kes tertentu. Oleh itu, cukup melegakan bahawa rangkaian Ethereum berjaya mengendalikannya.

Carta EtehreumSumber: Glassnode

Pasangan Dagangan ETH / BTC Mencapai Tahap Sokongan Utama Dalam Tahun

Bitcoin adalah duit syiling raja yang telah diketahui mendominasi kenaikan harga dalam kebanyakan kes dan altcoin lain mengikutinya termasuk ETH dan rali semasa dipercayai diilhamkan oleh pencetus harga Bitcoin. Faktor lain yang sangat memberangsangkan yang menyokong ETH adalah kenyataan bahawa pasangan ETH / BTC telah mencapai tahap sokongan utama 0.029 setelah usia.

BitcoinCarta oleh Pandangan Perdagangan

Beberapa metrik utama rantai lain untuk ETH yang kelihatan bullish pada masa ini telah disenaraikan di bawah,

Ethereum mengenai metrik chanSumber: Coinmarketcap

Pengumuman ETH 2.0

ETH 2.0 dianggap sebagai peningkatan paling ketara untuk rangkaian Ethereum kerana ia merangkumi peralihan Ethereum dari konsensus perlombongan berasaskan Proof-of-work ke arah konsensus perlombongan berasaskan bukti. Vitalik Buterin, pengasas bersama Ethereum telah menyatakan bahawa rangkaian baru akan sangat fokus pada penskalaan dan memperluas kapasiti pemprosesan transaksi rangkaian dengan margin yang signifikan.

Rangkaian baru juga membawa perkhidmatan taruhan ke mainent di mana pengguna dapat mengunci 32 ETH di rangkaian dan mengharapkan kadar pulangan setinggi 15%. Banyak penganalisis percaya bahawa perkhidmatan pemerolehan baru akan melemahkan sisi penjualan ETH kerana lebih banyak peniaga lebih suka mengambil bahagian daripada menjual yang menyebabkan kekurangan bekalan ETH.

Pengumuman pelancaran ETH 2.0 dapat menyokong harga ETH dan meningkatkan momentum kenaikkannya. Tarikh pelancaran rangkaian ETH 2.0 telah ditangguhkan hingga 1 Disember dan memerlukan sejumlah 16,384 deposit 32 ETH masing-masing berjumlah 524,288 ETH bernilai kira-kira 200 juta. Buterin sudah menghantar 3.200 ETH bernilai lebih dari $ 1.4 juta ke alamat ETH 2.0 dan dijangkakan bahawa rangkaian akan mencapai jumlah transaksi yang diinginkan pada tarikh pelancaran.

Kesimpulannya

Metrik utama dalam rantai bersama dengan pengumuman tarikh pelancaran rangkaian ETH 2.0, Ethereum sama seperti Bitcoin untuk melepasi harga sepanjang masa pada tahun 2017. Sekiranya Bitcoin berjaya terus mengukuhkan keuntungannya, tidak banyak tidak ada rintangan untuk koin raja dalam perjalanan ke ATH, dan ETH akan mendapat keuntungan bukan hanya dari metrik on-chain tetapi juga kenaikan harga koin raja.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector