Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Menghapus FUD Sekitar “XRP Dumping” dalam Temu Bual dengan Pomp

iklan Phemex

Pengasas bersama & Rakan kongsi di Morgan Creek Digital Anthony Pompliano, aka Pomp baru-baru ini ditemu ramah Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Brad Garlinghouse. Dalam temu ramah itu, Garlinghouse menjelaskan penjualan XRP bulanan dan membersihkan FUD di sekitarnya. 

Mengapa Ripple Menjual Berjuta-juta dalam XRP Setiap Bulan

Dalam wawancara itu, satu babak didedikasikan sepenuhnya untuk penjualan XRP bulanan, dan Pomp memulakan sesi dengan bertanya kepada Garlinghouse tentang bagaimana dia melihat penjualan XRP. Garlinghouse memulai dengan mengatakan bahawa orang-orang lupa akan fakta bahawa mereka (Ripple) adalah “pihak yang paling berminat dalam kejayaan dan kesihatan ekosistem XRP” kerana mereka memiliki banyak XRP. Dia selanjutnya mengatakan bahawa apa pun yang mereka lakukan tidak baik untuk ekosistem XRP, oleh itu, tidak baik bagi mereka, sehingga membenarkan bahawa penjualan XRP tidak berbahaya bagi ekosistem XRP.

Dia kemudian mendedahkan perincian mekanisme akaun escrow XRP. Menurut Garlinghouse, dua tahun yang lalu, salah satu kebimbangan terbesar di pasar XRP adalah kerana sejak Ripple memiliki banyak XRP, apa yang akan terjadi jika Ripple memutuskan untuk menjualnya. Untuk mengatasi masalah ini, Ripple mengunci XRPnya dalam 55 kontrak dalam escrow yang ditandatangani secara kriptografi di Lejar XRP. Escrow dibuka sekali sebulan selama 55 bulan, yang bermaksud satu escrow dibuka setiap bulan selama 55 bulan. Terdapat 1 bilion XRP di setiap akaun, yang bermaksud ada 55 bilion XRP pada saat Ripple membuat escrows.

Pomp kemudian bertanya tentang apa yang terjadi pada XRP ketika mereka dibebaskan? Mengenai ini, Garlinghouse bertindak balas

“Kami dapat melakukan apa sahaja yang kami mahukan dengannya.”

Garlinghouse mengulas lebih lanjut mengenai bagaimana pelepasan XRP telah digunakan sejauh ini –

“Kami menggunakan sebahagiannya untuk tawaran … kami menjual beberapa program …”

Garlinghouse menjelaskan dua cara penjualan XRP – melalui perdagangan di kaunter dan secara terprogram. Dalam perdagangan OTC, kebanyakan spekulator kripto seperti dana lindung nilai crypto yang menghampiri Ripple. Ripple telah berusaha untuk melibatkan pasaran dengan cara yang membina dengan menjual XRP melalui perdagangan OTC dan secara terprogram pada 10 titik asas aktiviti pasaran harian. Kesalahan yang mereka buat adalah mereka dihitung berdasarkan data yang diberikan oleh CoinMarketCap, sebuah laman web yang reputasinya menderita untuk melaporkan jumlah palsu. Garlinghouse dan Pomp sama-sama bersetuju bahawa CryptoCompare Top Tier (CCTT) jauh lebih dipercayai dan boleh dipercayai untuk memahami jumlah sebenar kecairan XRP.

Apa yang disiratkan oleh Garlinghouse adalah niat mereka dengan penjualan XRP bukan untuk memanipulasi harganya, tetapi mereka telah salah menghitung jumlah yang akan dijual dengan memperhitungkan data yang salah. Garlinghouse selanjutnya mengatakan bahawa mereka tidak ada kaitan dengan 99.9% perdagangan XRP. Menurut laporan yang diterbitkan oleh Ripple, ia menjual XRP bernilai $ 170 juta pada Q1 2019 dan $ 250 MM pada Q2 2019.

Apa yang Berlaku dengan XRP yang Tidak Terjual?

Menurut Garlinghouse, sebahagian besar XRP kembali ke escrow baru. Dia berkata –


“80% daripadanya kembali.”

Pomp bertanya kepada Ketua Pegawai Eksekutif Ripple tentang apa yang mereka perlukan wang yang dihasilkan dari penjualan XRP. Mengenai hal ini, Garlinghouse menjawab bahawa mereka melabur semula di syarikat itu, dan dia memberikan contoh Moneygram yang baru-baru ini dilakukan Ripple dengan kerjasama strategik dengan Moneygram dan melabur $ 30 juta dalam saham biasa syarikat.

Sekatan Jual pada Pemegang XRP

Titik menarik yang disentuh oleh Pomp adalah perjanjian penjualan terhad kepada mereka yang membeli XRP melalui perdagangan OTC. Untuk ini, Garlinghouse berkata, “Kadang-kadang ya.” Dia menambah bahawa dengan perjanjian penjualan terhad ini, apa yang dilakukan Ripple lebih sihat daripada persekitaran ETH dan Bitcoin kerana tidak ada sekatan yang menghentikan paus membuang token.

Pomp berusaha untuk mengetahui apa sekatan penjualan berdasarkan pelanggan atau asas yang lebih umum, tetapi Garlinghouse enggan menjawabnya. Dia berkata-

“Kami sudah 10 atau 100 kali lebih telus daripada orang lain dalam komuniti crypto dan kami mempunyai kebijaksanaan untuk melakukannya. Saya rasa anda hanya meminta saya lebih telus. Saya rasa saya akan lulus. “

Garlinghouse hanya menjelaskan bahawa mereka berusaha melakukan perkara-perkara pintar dan strategik untuk memanfaatkan neraca mereka dan menjadi pemangkin perkembangan dalam ekosistem. Pomp mengakui bahawa orang yang cuba mengetahui semua maklumat ini terlalu banyak. Ia seperti mengatakan bahawa Ripple harus membuka kontrak mereka.

Adakah terdapat Tawaran Potongan untuk pelanggan OTC?

Ketika ditanya mengenai potongan harga penjualan OTC, Pomp cuba meneka apakah diskaun itu sekitar 50%. Garlinghouse segera membetulkannya dengan mengatakan bahawa ia lebih kurang 5%. Alasannya di sebalik angka potongan ini adalah bahawa dia menganggap XRP sebagai mata wang. Dia berkata –

“Adakah anda akan menjual satu dolar dengan harga 50 sen?”

Adakah anda fikir bahawa pendedahan Garlinghouse akan membantu mengukuhkan kepercayaan di sekitar Ripple dan XRP dalam komuniti crypto? Beri tahu kami pendapat anda mengenai jawapan CEO Ripple dalam komen di bawah!

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector