Analisis Harga Bitcoin, Ethereum, Ripple untuk Minggu 08 Oktober hingga 14 Oktober

iklan Phemex

Kesaksian Nouriel Roubini kepada Senat AS menerima kritikan dari industri kripto sementara Peter Van Valkenburgh mendakwa Bitcoin revolusioner. Charles Hoskinson dan IOHK berpisah dari Cardano Foundation yang terlalu berpusat dan ketidakcekapan yayasan. Sebagai pertukaran, Coinbase menutup dana yang dimulakan untuk pelabur institusi, kini akan memberi tumpuan kepada pelabur runcit. Bitfinex menjawab desas-desus kebankrapan dalam talian. Majoriti saham Bithumb ke konsorsium yang berpusat di Singapura. Circle Financial melabur dalam SeedInvest.

Topik terpanas minggu ini adalah ketika Jawatankuasa Perbankan, Perumahan, dan Urusan Bandar bertemu dalam sesi terbuka untuk membincangkan keadaan dan masa depan Cryptocurrency dan Blockchain Ecosystem pada 11 Oktober 2018. Sebagai sebahagian daripada perbicaraan, Senat mendengarkan perspektif skeptikal Nouriel Roubini, Profesor Ekonomi dan Perniagaan Antarabangsa New York University Stern School of Business dan perspektif positif dari Peter Van Valkenburgh, Pengarah Pusat Coin Penyelidikan, cuba membuat kesimpulan mengenai yang terbaik dan terburuk dari dunia blockchain dan cryptocurrency. Dalam keterangannya, Dr. Nouriel Roubini menyebut ruang cryptocurrency sebagai “ibu dari semua penipuan”. Dia seterusnya mendakwa bahawa cryptocurrency tidak boleh diskalakan, penuh dengan penipuan, dan tidak digunakan oleh sesiapa sahaja melainkan penjenayah. Sementara Dr. Roubini menumpahkan racun dengan komennya, Peter Van Valkenburgh mendakwa bahawa Bitcoin revolusioner. Dia menyatakan bahawa bitcoin tidak sempurna, tetapi tidak ada yang dihantar melalui e-mel pada tahun 1972 ketika pertama kali diperkenalkan ke dunia, menyiratkan bitcoin masih pada masa awalnya dan masih mempunyai banyak ruang untuk berkembang, dengan syarat diberi peluang.

Dalam konflik lain, Charles Hoskinson, pencipta Cardano, dalam sebuah video terang menjelaskan perjuangan yang dia lalui dengan Cardano Foundation dan pengerusinya, Michael Parsons. Dia juga menyebutkan masalah yang dihadapi oleh IOHK dan Emurgo dengan yayasan tersebut dan dengan itu cara terbaik untuk maju adalah melepaskan diri dari Cardano Foundation. Menurut Hoskinson, Sementara Emurgo dan IOHK tetap menjalankan tugas mereka, menurut Hoskinson, Cardano Foundation gagal melaksanakan tugasnya. Dalam video tersebut, Hoskinson menunjukkan bahawa komuniti Cardano tampil untuk mengatakan bahawa Cardano Foundation tidak menjalankan tugasnya yang belum dilaksanakan oleh dewan “atas tanggungjawab dan tugas utamanya.”

Dalam beberapa berita berdasarkan pertukaran, Coinbase, anak poster industri Cryptocurrency Amerika, menurunkan dana indeksnya yang ditujukan untuk pelabur kaya kerana mengalihkan fokusnya ke produk runcit baru. Sebab di sebalik itu, seseorang yang mengetahui perkara itu, mengatakan produk dana indeks gagal menarik jumlah pelanggan yang diperlukan, mengumpulkan dana lebih sedikit daripada yang diharapkan syarikat. Seperti yang dilaporkan oleh media, Coinbase mengalihkan fokusnya ke fitur baru yang dijuluki “Coinbase Bundle,” yang memungkinkan pengguna membeli dengan satu klik sekumpulan syiling yang tersenarai di bursa mereka. Produk yang bertujuan untuk runcit membolehkan pengguna melabur sebanyak $ 25 dalam bakul duit syiling.

Oleh kerana Bitfinex dituduh sebagai bankrap oleh pengguna media sosial tertentu, pertukaran tersebut mengeluarkan pemberitahuan rasmi yang bertajuk

“Respons kepada Khabar angin Dalam Talian Terkini” keluar dengan jelas mengenai masalah ini. Bitfinex dengan tegas membantah semua tuntutan yang tidak berasas itu dan membidik pengkritik yang “cepat menjerit kebangkrutan, nampaknya dengan sedikit pemahaman tentang apa maksud konsep ini dan apa yang mereka bicarakan secara umum”.

Bagi Bithumb, BK Global Consortium membayar 400 juta won ($ 353 juta) untuk saham majoriti di bursa tersebut, setelah sebelumnya memegang posisi minoriti dalam syarikat tersebut. Di bawah perjanjian baru, yang para pegawai berharap dapat diselesaikan pada bulan mendatang, pemimpin BK, pakar bedah plastik dan pelabur Kim Byung-gun, akan beralih dari saham kelima terbesar ke pemegang saham utama. Sebelumnya, saham majoriti dipegang oleh BTC Korea Holdings, ekuiti bertukar tangan untuk jumlah yang jauh lebih rendah daripada yang muncul dalam penilaian Februari sekitar $ 880 juta.

Berita pelaburan lain minggu ini adalah dari Circle startup blockchain peer-to-peer yang disokong oleh Goldman Sachs, yang memperoleh platform crowdfunding ekuiti terbesar dan Broker-Dealer SeedInvest yang berdaftar. Dengan pengambilalihan ini, Circle akan memberikan dorongan besar ke arah ruang token keselamatan, dan pemerolehan ini akan membolehkan syarikat permulaan mengumpulkan modal melalui platform yang dikawal selia, mengakses portfolio pelabur runcit yang pelbagai melalui Circle Invest, dan mendapatkan kecairan pasaran sekunder melalui aset digital Circle tukar Poloniex.

bitcoinSumber: Coin360.io

Bitcoin (BTC)

Kestabilan Bitcoin berterusan minggu ini dan turun sekitar 3.65% minggu ini. Kelemahan yang dilaporkan masih berada di zon stabil. Harga mencecah titik tinggi USD 6,675.06 dan titik terendah USD 6,236.47 pada minggu ini. Selain daripada outliers BitMEX yang mempunyai jumlah 15.08%, pertukaran yang lebih aktif, dalam jumlah, dengan BTC di pelbagai pasangan minggu ini adalah, Bithumb (4,38%), ZB.com (2,99%), Binance (2,43%) )

Di antara suara yang menonjol, Roubini memanggil Bitcoin dan cryptos sebagai ibu dari semua penipuan sementara Peter Van Valkenburgh mendakwa bahawa Bitcoin revolusioner.


Ethereum (ETH)

Ethereum sekali lagi dilihat bertukar tempat dengan XRP dalam senarai cryptocurrency terbesar oleh marketcap. Walaupun kembali mendapat tempat, XRP berada pada jarak yang mengancam. Harga Ether, di bahagian atas, minggu ini berada pada USD 245.11 dan berada pada paras terendah USD 206.49 yang merosot hampir dengan rintangan USD 200. Pasaran yang lebih aktif, dalam jumlah, dengan ETH pada pelbagai pasangan minggu ini adalah DOBI Trade (5,82%), Binance (4,78%) dan Huobi (4,40%)

Seperti Bitcoin, untuk Ethereum juga Tom Lee dikutip mengatakan CNBC kali ini bahawa empat dari empat kali terakhir ketinggalan dari rakan sejawatnya yang teruk, oleh dua sisihan piawai, ether melihat “pembalikan trend utama.” Lee juga mengatakan bahawa sentimen terhadap ETH adalah terlalu negatif dan bahawa tanda yang berprestasi rendah dari dua rakan sebayanya adalah “tanda capitulasi.”

Riak (XRP)

XRP Ripple masih mengalami kegilaan kali ini dengan jangkaan bahawa perubahan dasar Coinbase dapat membuka pintu bagi XRP di bursa terkenal. Di bahagian atas, minggu ini harga XRP berada pada USD 0,587431 dan ke arah bawah, ia memetik USD 0,441519. Pertukaran yang lebih aktif, dalam jumlah, dengan XRP di pelbagai pasangan minggu ini adalah Bitbank (12.65%), Upbit (12.55%), dan Binance (11.10%)  

Untuk XRP minggu ini, CoinField, pertukaran Bitcoin dan cryptocurrency paling maju di Kanada, mengumumkan bahawa ia sedang mengkaji kemungkinan menjadikan XRP sebagai mata wang asasnya.

Penggerak dan pengocok yang lain

Duit syiling lain yang dibuat ke atas dan bawah minggu ini menurut Coin Market Cap (diakses pada 30 September jam 11:30 malam IST) adalah

Penggerak

  • TOKEN ETERNAL – Menunjukkan kenaikan 714.23%
  • EJOY – Menunjukkan kenaikan 390.55%
  • ONG – Menunjukkan kenaikan 220.57%

Penggoncang

  • Cocierge Coin – Menunjukkan penurunan sebanyak 69.69%
  • Coin2Play – Menunjukkan penurunan sebanyak 57.31%
  • Banyan Network – Menunjukkan penurunan sebanyak 39.07%

Apa pendapat anda mengenai sentimen pasaran crypto minggu depan? Beritahu kami pandangan anda tentang perkara yang sama.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector