Analisis Harga Bitcoin, Ethereum, Ripple untuk minggu 24 September hingga 30 September

iklan Phemex

Google melarang larangan iklan kripto walaupun sebahagiannya. Ripple Craziness Berlanjutan kerana dasar penyenaraian baru Coinbase dapat membuka pintu untuk penyenaraian XRP. Di antara Syarikat, Walmart Tells Suppliers, “Blockchain or Bust”. Mengatasi permintaan Stablecoin Circle Melancarkan Stablecoin (USDC). Di antara berita pengawalseliaan, Pemimpin Crypto Berjumpa dengan Capitol Hill untuk membincangkan masa depan cryptocurrency. Antara Pertukaran, Mt. Pemegang Amanah Gox melaporkan penjualan cryptocurrency bernilai USD 230 Juta sejak Mac 2018. Di peringkat antarabangsa, Zebpay Bursa Cryptocurrency India yang terkenal menjadi malapetaka pertama larangan kripto Regulator India sementara kes di mahkamah puncak terhadap larangan itu dijangka akan didengar minggu ini

Google mengumumkan minggu ini bahawa larangan menyeluruh iklan berkaitan cryptocurrency akan berakhir pada bulan Oktober. Walau bagaimanapun, dasar yang dikemas kini tidak bermaksud iklan percuma untuk semua. Iklan untuk ICO, dompet, dan nasihat perdagangan masih dalam senarai hitam, dan iklan yang diluluskan hanya dapat disiarkan di Amerika Syarikat dan Jepun. Mengikuti petunjuk Facebook, syarikat berkaitan kripto perlu mengisi aplikasi untuk mengiklankan produk atau perkhidmatan mereka.

Harga XRP melonjak ketika pertukaran Bitcoin yang berpangkalan di AS Coinbase bersiap untuk menyenaraikan lebih banyak aset crypto, mengumumkan syarikat itu. Coinbase kini menawarkan Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, dan Litecoin. Dalam blognya, syarikat itu mengumumkan bahawa ia kini sedang menangani masalah pematuhan dan peraturan yang akan membuka jalan untuk mendapatkan lebih banyak aset. Ia mengatakan, “Proses baru dimulai dengan formulir untuk penerbit menyerahkan aset untuk disenaraikan di Coinbase, yang akan kami evaluasi berdasarkan kerangka aset digital kami. Borang permohonan dan rangka kerja aset digital akan dikemas kini secara berkala, dan borang kami akan menunjukkan versi terbaru dari kerangka yang kami sedang menilai. “

XRP juga mempunyai berita lain dalam namanya kerana kejatuhan harga dalam beberapa minggu terakhir dikaitkan dengan penjualan XRP Jed McCaleb. Token digital menyaksikan harganya menurun dengan ketara pada minggu-minggu sebelumnya, dan pengasas bersama syarikat Jed McCaleb “mempercepat” penjualan XRP dalam prosesnya, menjual sebanyak 40,000 token sehari hingga bulan Julai. Dia kemudian menjual hampir 500,000 XRP setiap hari pada bulan Ogos. Sekarang bahawa harga riak telah meningkat dalam beberapa hari terakhir, McCaleb diharapkan dapat mengubah strategi. Namun, dia terus menjual token bernilai $ 150,000 setiap hari. McCaleb tidak membocorkan strateginya selain memberitahu Wall Street Journal bahawa dia “tidak menjual lebih banyak daripada yang telah dia setujui dengan Ripple.”

Minggu ini, Walmart memberitahu rakan kongsi bahawa pembekal produk yang berpangkalan di California perlu bergabung dengan sistem blockchain rangkaian bekalan mereka atau kehilangan perniagaan mereka. Peralihan ke penjejakan produk blockchain akan membantu Walmart mengurangkan skop penarikan balik sekiranya berlaku pencemaran. Wakil Presiden Keselamatan Makanan Walmart Frank Yiannas memberitahu wartawan bahawa Walmart telah mengetuai teknologi blockchain selama dua tahun, jadi syarat itu “tidak semestinya mengejutkan.”

Stablecoins kembali mendapat berita ketika Circle Melancarkan Stablecoin (USDC). Mungkin dalam salah satu tren yang lebih aneh di ruang cryptocurrency, Circle syarikat pembayaran yang berpangkalan di Boston melancarkan stablecoin berpasangan dolar yang disebut USDC. Keluaran ini menyusuli pelancaran pertukaran cryptocurrency Gemini’s stablecoin (GUSD). Walaupun stablecoin ini tidak berada dalam persaingan langsung kerana kemungkinan hanya akan berasal dari setiap pertukaran (Circle = Poloniex), mereka diproyeksikan untuk mengukir beberapa pangsa pasar dari pemimpin stablecoin Tether (USDT).

Lebih daripada lima puluh peserta menyertai perbincangan meja bulat yang dihoskan oleh Wakil Warren Davidson, R-Ohio, pada hari Selasa untuk membincangkan masa depan dunia cryptocurrency. Titik utama yang dibuat adalah bahawa berat ketidakpastian peraturan akan menyekat inovasi kerana syarikat akan takut untuk berlebihan menggunakan sumber daya untuk melakukan pelanggaran undang-undang kerana salah tafsiran undang-undang.

Baca juga: Bitcoin & Crypto Market semua Bersiap untuk Bull Rally, Pakar Menjelaskan Sebabnya

Menurut siaran terbaru di laman web Mt Gox, Mt. Pemegang Amanah Gox, Kobayashi dilaporkan telah menjual $ 230 Juta Bitcoin dan Bitcoin Cash sejak Mac 2018, mendedahkan laporan mengenai Mt. Laman web Gox. Mt. Gox adalah pertukaran Bitcoin paling popular di dunia sebelum diretas pada tahun 2014.

Pengendali pertukaran cryptocurrency terkemuka di India, Zebpay telah menghentikan operasi pertukarannya, mulai 28 September. Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di blognya, Zebpay berkata, “Pada ketika ini, kami tidak dapat mencari cara yang munasabah untuk menjalankan perniagaan pertukaran cryptocurrency. Akibatnya, kami menghentikan aktiviti pertukaran kami. Pada jam 4 petang hari ini (28 September 2018), kami akan membatalkan semua pesanan crypto-to-crypto yang belum dilaksanakan dan mengembalikan koin crypto / token anda ke dompet Zebpay anda. Tidak ada pesanan baru yang akan diterima sehingga diberitahu lebih lanjut. ” Namun, ia menambah: Dompet Zebpay akan terus berfungsi walaupun bursa berhenti dan seseorang bebas memasukkan dan mengeluarkan syiling / token ke dalam dompet mereka.

Sekali lagi dari India, mahkamah puncak mungkin akan mengadakan sidang pada minggu mendatang mengenai larangan Reserve Bank of India terhadap perniagaan crypto. Bercakap mengenai kes tersebut, pengasas dan CEO Koulx Rahul Raj dipetik mengatakan kepada media bahawa “Bergantung pada keputusan putusan tertinggi, akan ada beberapa jenis sentimen atau gerakan lain dalam kerangka peraturan, regulator atau pertukaran atau pengguna akan berada dalam situasi dengan lebih jelas bagaimana ruang ini kelihatan seperti dalam beberapa minggu atau bulan akan datang. “

bitcoinSumber: Coin360.io

Bitcoin (BTC)

Setelah beberapa minggu lalu, BTC mengatakan beberapa jualan kecil minggu ini mengakhiri minggu turun 2%. Harga mencecah titik tinggi USD 6,785.03 dan titik terendah USD 6,381.86 pada minggu ini. Selain daripada outliers BitMEX yang mempunyai jumlah 19.31%, pertukaran yang lebih aktif, dalam jumlah, dengan BTC di pelbagai pasangan minggu ini adalah, Bithumb (3.00%), Binance (2.57%) dan DOBI Trade (2.31%),

Di antara suara yang terkenal, Tomstrat Fund Lee mengatakan bahawa kestabilan Bitcoin pada $ 6,000 tanpa mengira tahap tertinggi adalah optimis. Lee dipetik oleh blooomberg mengatakan “$ 6.000 adalah tahap yang lebih penting daripada yang kita sedar. Awal tahun ini, kami menunjukkan $ 6,000 sebagai titik tolak untuk perlombongan Bitcoin sehingga tahap itu harus bertahan. Kenyataan Bitcoin yang ada di sini adalah berita baik. Saya rasa ada pemangkin pada akhir tahun, jadi saya rasa walaupun di bawah tahap tertinggi, kita rasa kita akan mula terbalik, “

Ethereum (ETH)

Ethereum sekali lagi dilihat bertukar tempat dengan XRP dalam senarai cryptocurrency terbesar oleh marketcap. Walaupun kembali mendapat tempat, XRP berada pada jarak yang mengancam. Harga Ether, di bahagian atas, minggu ini berada pada USD 245.11 dan berada pada paras terendah USD 206.49 menurun hampir dengan rintangan USD 200 Pasaran yang lebih aktif, dalam jumlah, dengan ETH di pelbagai pasangan minggu ini adalah DOBI Trade (5.82%), Binance (4.78%) dan Huobi (4.40%)

Seperti Bitcoin, untuk Ethereum juga Tom Lee dikutip mengatakan CNBC kali ini bahawa empat dari empat kali terakhir ketinggalan dari rakan sejawatnya yang teruk, oleh dua sisihan piawai, ether melihat “pembalikan trend utama.” Lee juga mengatakan bahawa sentimen terhadap ETH adalah terlalu negatif dan bahawa tanda yang berprestasi rendah dari dua rakan sebayanya adalah “tanda capitulasi.”

Riak (XRP)

XRP Ripple masih mengalami kegilaan kali ini dengan jangkaan bahawa perubahan dasar Coinbase dapat membuka pintu bagi XRP di bursa terkenal. Di bahagian atas, minggu ini harga XRP berada pada USD 0,587431 dan ke arah bawah, ia memetik USD 0,441519. Pertukaran yang lebih aktif, dalam jumlah, dengan XRP di pelbagai pasangan minggu ini adalah Bitbank (12.65%), Upbit (12.55%), dan Binance (11.10%)  

Untuk XRP minggu ini, CoinField, pertukaran Bitcoin dan cryptocurrency paling maju di Kanada, mengumumkan bahawa ia sedang mengkaji kemungkinan menjadikan XRP sebagai mata wang asasnya.

Penggerak dan pengocok yang lain

Duit syiling lain yang dibuat ke atas dan bawah minggu ini menurut Coin Market Cap (diakses pada 30 September jam 11:30 malam IST) adalah

Penggerak

  • TOKEN ETERNAL – Menunjukkan kenaikan 714.23%
  • EJOY – Menunjukkan kenaikan 390.55%
  • ONG – Menunjukkan kenaikan 220.57%

Penggoncang

  • Cocierge Coin – Menunjukkan penurunan sebanyak 69.69%
  • Coin2Play – Menunjukkan penurunan sebanyak 57.31%
  • Banyan Network – Menunjukkan penurunan sebanyak 39.07%

Apa pendapat anda mengenai sentimen pasaran crypto minggu depan? Beritahu kami pandangan anda tentang perkara yang sama.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me