Stablecoin Craze stroomt naar het VK, start-up om ‘Crypto Pound’ te ontwikkelen

advertentie Phemex

In de afgelopen maanden zijn er nogal wat stabiele muntlanceringen geweest in de Verenigde Staten, omdat investeerders dit eisen. Een vergelijkbare vraaggolf lijkt te beginnen aan de overkant van de Atlantische Oceaan in het VK, aangezien een in het VK gevestigde start-up nu heeft aangekondigd dat het een stabiele en tokenized versie van het Britse pond gaat ontwikkelen..

LBXPeg: een nieuwe cryptocurrency gekoppeld aan het Britse pond

Een Britse startup heeft plannen aangekondigd om een ​​nieuwe cryptocurrency te lanceren die is gekoppeld aan het Britse pond. De London Block Exchange, die vrij verkrijgbare crypto-transacties uitvoert en een crypto-uitwisseling en kaart bouwt, heeft aangekondigd dat het toestemming heeft gekregen van een niet nader genoemde bankpartner om een ​​nieuwe cryptocurrency te lanceren, die momenteel wordt aangeduid als de LBXPeg, ondersteund door reserves van het Britse pond.

De gelijkwaardige munt van één voor één zal worden bewaard op een rekening bij de externe bank, waardoor munthouders verzekerd zijn van een verzekerde steun van het Britse pond. De CEO van LBX, Benjamin Dives, zei ook dat de reserves ook regelmatig zullen worden gecontroleerd door een vooraanstaand accountantskantoor. Hij voegde ook toe dat hij gelooft dat de LBXPeg de eerste zogenaamde “stablecoin” zal zijn die aan het pond wordt gekoppeld..

Om Benjamin te citeren zoals gecoverd door sommige media:

“We zouden in de komende 10 dagen klaar zijn voor het eerste crypto-pond,” vertelde Dives aan Business Insider.

“ De primaire use-case is een schikking voor OTC-transacties op de Londense markt, vervolgens Commonwealth-beurzen waar ze geen fiatbankieren hebben, en vervolgens effectentokens die dividend willen uitkeren in een crypto-pond. ”

Stablecoins zijn nog steeds een favoriet onder investeerders, handelaren en beurzen

Stablecoins werd vorig jaar populair dankzij de opkomst van Tether, een cryptocurrency die aan de dollar is gekoppeld. Aangezien de prijzen van deze cryptocurrencies zijn gekoppeld aan activa uit de echte wereld, meestal de dollar, spelen ze een belangrijke rol bij het bieden van prijsstabiliteit van een reguliere valuta, maar behouden ze nog steeds hun interoperabiliteit en digitale aard. Daarom is er veel vraag naar onder beleggers, handelaren en beurzen, omdat ze tijdelijke bescherming bieden bij het verminderen van de volatiliteit van cryptocurrencies..

Maar langzaamaan lijken deze een brug te worden tussen de traditionele en digitale financiële wereld, aangezien nieuwe investeerders troost vinden door ze vast te houden en eerst begrip krijgen voordat ze in crypto-investeringen stappen. Met stabiele munten, de populariteit blijft groeien onder de handelaarsgemeenschap, deze nieuwe investeerders die een stukje cryptocurrency willen, dragen ook bij aan de stijgende vraag..

De vraag naar deze stablecoins is zo groot dat volgens een rapport van crypto wallet provider Blockchain zei dat er nu meer dan 50 stablecoin-projecten in ontwikkeling zijn. Het rapport stelt dat 23 stablecoins (40%) live zijn en 34 stablecoins (60%) zich in de pre-lanceringsfase bevinden..

Lees ook: Decentralisatie Ghost begint de stabiele munt van Gemini te achtervolgen binnen enkele dagen na de lancering


Goedkeuring van stabiele munten

Het rapport stelt ook dat de acceptatie van stabiele munten de overtreffende trap is geweest

“De totale marktwaarde van alle stablecoins is $ 3 miljard, of 1,5% van de totale marktwaarde van alle crypto-activa; Tether omvat 93% van de totale marktwaarde van stablecoin ”

Tether (USDT) is de op een na meest actief verhandelde cryptocurrency (~ 60% van het dagelijkse handelsvolume van BTC) en kwam eerder dit jaar ook in de top-10 crypto-activarangschikking op basis van marktwaarde.

Wat betreft notering op beurzen, vermeldt het rapport,

“Stablecoins worden momenteel genoteerd op meer dan 50 verschillende beurzen, waarbij Tether het grootste aantal individuele beursvermeldingen heeft (minimaal 46)”

“Stablecoins hebben succes gehad met het verkrijgen van noteringen op grote beurzen, met acht stablecoins (42% van de live munten) met een of meer Tier-1-beursvermeldingen: Tether (6), TrueUSD (5), SteemDollar (4), NuBits (2) , BitBay (2), Gemini (2), Paxos (2), Numins (1), STASIS (1), HelloGold (1) “

Nu stablecoins in de VS een hoge vlucht nemen, zou een nieuwkomer uit het VK de concurrentie gezonder maken. Het hebben van stablecoins in verschillende valuta’s zal helpen om meer mensen in crypto’s te krijgen, omdat ze een stabiel eigen valuta-token zouden hebben om op te wedden op cryptomarkten.

Zullen we ook enkele stabiele munten uit Azië krijgen? Laat ons uw mening hierover weten.  

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector