Ripple lanceert een ander product om inefficiëntie en hoge kosten bij grensoverschrijdende betalingen aan te pakken

advertentie Phemex

Aangezien de acceptatie van op Ripple gebaseerde oplossingen onder banken en financiële instellingen toeneemt, ontwikkelt en personaliseert Ripple nu producten die oplossingen bieden voor specifieke problemen van bepaalde financiële instellingen of een specifiek voor de regio. De recente toevoeging aan deze lijst is de ‘multi-hop’-functie die een oplossing probeert te bieden voor regio’s in de wereld waar grensoverschrijdende betalingen inefficiënt zijn en worden geplaagd door hoge kosten..

Ripple’s “multi-hop”: een oplossing voor kleinere financiële instellingen om de liquiditeit te vergroten

Ripple, die nu een partner is van alle toonaangevende financiële instellingen over de hele wereld, begrijpt het goed dat inefficiënt beheer van wereldwijde liquiditeit de grootste hindernis is voor grensoverschrijdende betalingen in alle regio’s over de hele wereld. Het realiseert zich ook het feit dat bepaalde regio’s van de wereld, zoals de regio Zuidoost-Azië, grotendeels te weinig worden bediend door correspondentbankieren, waardoor grensoverschrijdende betalingen moeilijk worden ondanks de beste technologieën die Ripple kan bieden. Om deze situatie aan te pakken en het probleem uit te breiden naar gebieden die met dit soort problemen te maken hebben, heeft Ripple een nieuwe productfunctie geïntroduceerd met de naam “multi-hop”. Met deze nieuwe functie kunnen kleinere financiële instellingen nu probleemloze betalingen afwikkelen namens andere financiële instellingen op het netwerk.

De “multi-hop” elimineert ook de noodzaak van een directe één-op-één verbinding (of bilaterale relatie) tussen financiële instellingen om een ​​betaling af te wikkelen. Door multi-hop te gebruiken, kan een betaling worden ontvangen en doorgestuurd zonder een bilaterale relatie tussen de opdrachtgever en de begunstigde instellingen.  

Een gebrek aan een standaardintegratie voor regionale grensoverschrijdende betalingen vereist momenteel dure oplossingen. Buurlanden die afhankelijk zijn van het correspondentbanksysteem, moeten eerst valuta omrekenen in Amerikaanse dollars, vervolgens afrekenen bij meerdere correspondentbanken voordat ze uiteindelijk worden ingewisseld voor de valuta die bij de begunstigde instelling wordt gebruikt. Dit omslachtige proces vereist tal van kosten, waaronder twee sets buitenlandse valuta.

De eerste bank die dit product gebruikt, is de Siam Commercial Bank (SCB), die ondanks dat het een van de grootste banken in de ASEAN of de Zuidoost-Aziatische regio is, te maken heeft met correspondentbankieren met zijn aangrenzende regionale landen. SCB is de oudste en de vierde grootste commerciële bank in termen van totale activa, deposito’s en leningen. De bank begrijpt de veranderende tijden en past de digitalisering toe en is van plan om tegen 2020 haar kantorennetwerk 1.154 kantoren terug te brengen tot 400 kantoren. Ze heeft ook 108 wisselkantoren en 9.142 geldautomatennetwerken.

Het persbericht vermeldt ook de voordelen die multi-hop kan bieden aan SCB en de ASEAN-regio. Het citeert

“Met multi-hop kunnen financiële instellingen rechtstreeks verbinding maken met SCB, dat zich in de hele regio kan afrekenen en uitbetalen zonder meerdere keren valuta te wisselen en zonder hoge kosten. Het resultaat is een naadloze betalingservaring in en uit de ASEAN-regio. Voor kleinere financiële instellingen die voorheen niet de mogelijkheid hadden om betalingen aan ASEAN te doen, zal multi-hop de toegang tot die landen democratiseren en betalingen gemakkelijker maken, ongeacht de betalingsomvang of de liquiditeitspool van hun financiële instelling. “

Lees ook: Ripple Ready om een ​​enorme impact te maken met een langverwachte deining

Multi-hop kan een grote hulp zijn voor het MKB en kan ook bijdragen aan het bereik van Ripple

Aangezien deze nieuwe productfunctie de vergoedingen aanzienlijk verlaagt, de toegang tot landen democratiseert en betalingen eenvoudiger maakt, ongeacht de betalingsomvang of de liquiditeitspool van hun financiële instelling., Zou de mkb-sector de grootste begunstigde van dit product zijn. Momenteel is bij het traditionele bankieren het proces van grensoverschrijdende betalingen omslachtig (zoals uitgelegd in de bovenstaande sectie) en vereist het talrijke vergoedingen, waaronder twee sets van deviezen, waardoor de KMO’s weinig tot geen ondersteuning hebben voor de betalingen met een lage waarde. die kleine tot middelgrote ondernemingen (kmo’s) moeten maken.

Als kmo’s dit product goed kunnen gebruiken in de ASEAN, zal het ook het bereik en de acceptatie van de Ripple vergroten, aangezien kmo’s een ontluikende sector in de ASEAN zijn en naar schatting verantwoordelijk zijn voor 60 procent van de werkgelegenheid in de ontwikkelingslanden, maar dat aantal wordt verondersteld te zijn zo hoog als 70 procent in ASEAN-landen.


Zal de “multi-hop” -functie Ripple helpen klanten te winnen in gebieden zoals de ASEAN? Laat ons uw mening hierover weten.

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector