Redactioneel: Wie wint SEC of Ripple, een diepgaande evaluatie van SEC’s Ripple-rechtszaak

advertentie Phemex

De Security and Exchange Commission (SEC) heeft op 23 december formeel een rechtszaak aangespannen tegen Ripple voor een verkoop van $ 1,3 miljard van een niet-geregistreerd effect. Wat onderscheidt deze beveiligingszaak van soortgelijke andere, zoals die van Block. One en Telegram in de crypto-ruimte is het feit dat SEC de oprichter Chris Larsen en CEO Brad Garlinghouse formeel in hun hoedanigheid heeft genoemd.

De belangrijkste reden hiervoor wordt toegeschreven aan de openbare verkoop van $ 1,3 miljard XRP, waarvan bijna $ 700 miljoen terugkwam in de particuliere handen van de oprichter en COO, een ander bizar en nog nooit eerder gezien fenomeen bij een van de fondsenwervende evenementen..

De rechtszaak is al begonnen zijn tol te eisen van de marktblootstelling van Ripple en de prijs van het XRP-token, dat sinds de aankondiging in een vrije val zit en van meer dan $ 0,50 naar $ 0,25 daalt. Met een onzekere toekomst voor de boeg, vreest Ripple zijn overmakingsmarkt te verliezen die het in de loop der jaren heeft opgericht met honderden nationale en particuliere banken en belangrijke strategische partners..

Tot nu toe ondersteunde Fidelity OSL, de in Chicago gevestigde Beaxy-uitwisseling en een van de oudste crypto-uitwisselingen Bitstamp heeft alle XRP-handelsdiensten opgeschort, terwijl Bitwise zijn XRP-fondsen heeft geliquideerd en 21Shares ook XRP van zijn ETP heeft verwijderd vanwege beveiligingsproblemen. Afgezien van deze platforms hebben Jump Trading, de geheimzinnige hoogfrequente handelaar in Chicago, en Galaxy Digital van Mike Novogratz ook zijn klanten laten weten dat ze niet langer XRP-markten zouden maken..

SEC-rechtszaak: belangrijkste afhaalrestaurants en feiten

De SEC-rechtszaak is 71 pagina’s lang met gedetailleerde informatie over waarom XRP kwalificeert als een beveiliging en hoe zowel Larsen als Garlinhouse zich al in 2012 bewust waren van het feit, maar er niet naar handelden en doorgingen met het aanbod zonder het te registreren bij de betrokken autoriteiten. De SEC-rechtszaak stelt beide leidinggevenden van Ripple aansprakelijk voor de schending van federale veiligheidswetten, wat betekent dat ze geen aanspraak kunnen maken op onwetendheid of de schuld bij iemand anders kunnen leggen.

hier tussen de regels door lezen (zoals je moet met deze dingen) en ohhhhh jongen, dit is een wilde klacht RIP ⚰️ https://t.co/yRBfqTZx2s

– Katherine Wu (@katherineykwu) 22 december 2020

De rechtszaak beschuldigt Larsen en Garlinghouse van hulp & abet en beweerde dat mensen die XRP creëerden dezelfde mensen waren die Ripple creëerden, daarbij verwijzend naar de verklaring van een van hun woordvoerders. Een belangrijke verklaring, aangezien Ripple nogal wat heeft uitgegeven aan civiele rechtszaken tegen degenen die hetzelfde hebben beweerd.

Zoals Cryptographer-1 – een gerespecteerde en bekende Ripple-woordvoerder – in een recente tweet (op Twitter) zei: “De mensen die XRP hebben gemaakt, zijn vrijwel hetzelfde als de mensen die Ripple hebben gemaakt en zij hebben onder andere ook Ripple gemaakt. dingen, verspreid XRP. “

Verder stelde de rechtszaak vast dat XRP inderdaad niet-geregistreerde beveiliging is, wat een bekend feit was bij de makers van het token vóór zijn marktdebuut. De rechtszaak las,

De Juridische Memo’s waarschuwden dat er enig risico bestond dat XRP zou worden beschouwd als een “beleggingscontract” (en dus veiligheid) onder de federale effectenwetten, afhankelijk van verschillende factoren. Deze omvatten onder meer hoe Ripple XRP promootte en op de markt bracht aan potentiële kopers, de motivatie van dergelijke kopers en de andere activiteiten van Ripple met betrekking tot XRP..


SEC beweert dat Ripple de prijs en liquiditeit op de XRP-markt beheerde

Een traditionele activaklasse wordt gedreven door de vraag-aanbodhiërarchie, maar XRP zonder eigen use-case werd grotendeels door Ripple gepompt en op de markt gedumpt om de prijs drijvend te houden. De rechtszaak beweerde dat zowel Larsen als Garlinghouse zich overgaven aan activiteiten om het token te promoten door middel van speculaties en positieve media-outreach.

Dit gedeelte over Ripple’s effectief "open markt operaties" via "primaire dealers" om de prijs van XRP te controleren en te ondersteunen om investeerders te beschermen, is gewoon geweldig. Het is letterlijk gelijk aan een cbank-duikbescherming / vertrouwensoperatie. pic.twitter.com/zvAYno3TDO

– Izabella Kaminska (@izakaminska) 23 december 2020

De rechtszaak opgemerkt,

  • Tijdens het Aanbod heeft Ripple – zoals Garlinghouse en Larsen verschillende keren aangaven – aanzienlijke inspanningen geleverd om de XRP-handelsmarkten te bewaken, te beheren en te beïnvloeden, inclusief de handelsprijs en het volume van XRP..

  • Zoals beschreven in Sectie II, omvatten deze inspanningen: (1) het gebruik van algoritmen om het bedrag en de prijs van de XRP-verkopen van gedaagden op de markt te timen; (2) het betalen van prikkels aan bepaalde market makers – waarvan sommige Ripple ingingen om de marktverkopen te bewerkstelligen – als de verkopen bepaalde handelsvolumeniveaus op XRP bereikten; en (3) het betalen van handelsplatforms voor digitale activa om XRP-handel mogelijk te maken.

Negeerden Chris Larsen en Brad Garlinghouse rode vlaggen?

De gedetailleerde rechtszaak bevestigt verder de intenties van de twee Ripple-managers om te profiteren van XRP-markten, ondanks talloze rode vlaggen die door werknemers zijn opgeworpen voor en na de openbare aanbieding van XRP. In de rechtszaak werd een incident uit 2015 aangehaald, waarbij Ripple de fondsuitgever had gewaarschuwd dat XRP als zekerheid kan worden beschouwd. De rechtszaak werd verder opgemerkt

Gedaagden beloofden aanzienlijke inspanningen te ondernemen om waarde te creëren voor XRP en beloofden aanzienlijke inspanningen te ondernemen om een ​​openbare markt voor XRP-investeerders te ontwikkelen en in stand te houden om XRP door te verkopen

Ripple en Garlinghouse verzekerde investeerders Ripple zou de handelsmarkten voor XRP beschermen

Ripple en Garlinghouse moedigden ook redelijke investeerders aan om de aankoop te bekijken

van XRP als iets waarvan ze zouden kunnen profiteren door aanhoudend prijsstijgingen van XRP aan te prijzen.

De rechtszaak werd gisteren ingediend, maar de SEC bereidde zich vanaf begin 2019 voor

De rechtszaak van SEC tegen Ripple ziet er behoorlijk sterk uit met belangrijke feiten en verklaringen die verifiëren dat XRP niet alleen beveiliging is, maar beide beklaagden waren zich terdege bewust van het feit tijdens de verkoop van het token en zelfs voordat de openbare verkoop begon. Het onthulde ook een interessant feit dat SEC een tolovereenkomst met Ripple ondertekende vanaf 1 april 2019, die werd verlengd tot 24 december 2020.

Een tolovereenkomst is een pact tussen twee partijen SEC & Ripple gaat in dit geval akkoord met de verjaringstermijn. Dit feit maakt duidelijk dat, hoewel SEC de rechtszaak pas gisteren heeft aangespannen, ze in ieder geval al in april 2019 aan de zaak hebben gewerkt. De tolovereenkomst die door de rechtszaak werd gevolgd, betekent ook dat alle onderhandelingen en schikkingsovereenkomsten zijn mislukt..

Een ander ding om hier op te merken is dat de rechtszaak alleen is voor de niet-geregistreerde verkoop van de beveiliging en geen strafrechtelijke vervolging, wat betekent dat beide leidinggevenden van Ripple geen gevangenisstraf zullen krijgen. Als straf kunnen ze echter worden gedwongen

  • permanent afstand nemen van het aanbieden van XRP
  • al hun winsten en winsten opgeven (ongeveer $ 600 miljoen samen)
  • een permanent verbod op elke vorm van aanbieding van digitale activa
  • civielrechtelijke sancties

Gevolgtrekking

De rechtszaak onthult veel details over de zaak die de SEC sinds begin 2019 aan het opbouwen is en gezien de bewijsverklaringen van de SEC, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat Ripple enige kans maakt om de rechtszaak te winnen. Wat nog belangrijker is, is dat de twee leidinggevenden mogelijk te maken krijgen met civiele rechtszaken en dat de zaak zich verder ontvouwt in de rechtbank.

Het is echter vrijwel zeker dat XRP beveiliging is, en zowel de leidinggevenden die primair verantwoordelijk waren voor het toezicht op de functionaris van Ripple waren zich hiervan bewust en bleven XRP dumpen voor persoonlijk gewin..

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map