Facebook gaat ‘All-in op Crypto’, Weegschaal implementeert functies van Ethereum, XRP en Stablecoins

advertentie Phemex

Facebook onthulde dat het een whitepaper is en de bijbehorende missies voor zijn nieuwe cryptocurrency, Libra. Weegschaal wordt niet alleen ontworpen als betaalmiddel, maar ook als een compleet Blockchain-platform. Ran Neuner, een Crypto-reporter, getweet,

Lees gewoon de Weegschaal-dingen. Facebook ging gewoon all-in op Crypto.

Het Blockchain-team, onder leiding van David Marcus, heeft zich gefocust op bijna alle toepassingen en knelpunten van bestaande blockchain-projecten. Uiteindelijk hebben ze een allegaartje aan cryptocurrencies gecreëerd; die het nut en de functionaliteit van veel bestaande cryptocurrencies uitdaagt. Mark Zuckerberg, de CEO en medeoprichter van Facebook dat is genoteerd,

Facebook komt samen met 27 organisaties over de hele wereld om de non-profit Libra Association op te richten en een nieuwe valuta genaamd Libra te creëren.

Weegschaal Vs. Ethereum en slimme contractplatforms

De non-profitorganisatie, Libra Association, is vergelijkbaar met verschillende ontwikkelingsteams achter bestaande cryptocurrencies zoals de Ethereum Foundation, Litecoin Foundation en Stellar Organization. De vereniging is verantwoordelijk voor het implementeren en vrijgeven van updates of wijzigingen op de blockchain. David Marcus, de leider van Blockchain Team op Facebook, getweet,

Wat we presenteren is nog maar het begin en er valt nog veel te verbeteren. We wilden het eerder delen en met je samenwerken, in plaats van te wachten op ‘perfectie’.

De WhitePaper onthulde ook dat het blockchain-platform programma’s zou uitvoeren die zijn gecompileerd in een nieuwe programmeertaal, Move. Dit lijkt opmerkelijk veel op Ethereum en de degelijkheid van de programmeertaal. De programma’s die bovenop deze blockchains draaien, zijn in wezen slimme contracten genoemd. Daarom lijkt de visie het hulpprogramma van Ethereum, Tron en EOS op een schaalbare blockchain te bevatten.

Weegschaal Vs. XRP

Er zijn twee soorten blockchain-gebaseerde grootboeken op basis van hun validatietaken. De validerende knooppunten in Bitcoin of Ethereum zijn zonder toestemming, terwijl ze in XRP- en JPM-munten ‘toestemming’ hebben. In de eerste staat de blockchain open voor het publiek voor inspectie, mining of uitzetten en het ontwikkelen van slimme contracten erop. Terwijl in het laatste geval toestemming vereist is om lid te worden van het netwerk.

Er zijn argumenten voor en tegen beide protocollen; Facebook heeft de ‘toestemming’ benadering gekozen. Bovendien heeft dit ook andere leiders in de financiële dienstverlening, zoals VISA, MasterCard en PayPal, in staat gesteld zich bij de beweging aan te sluiten. Andreas Antonopolous merkte op in een tweet,

Hoewel de Weegschaal van Facebook niet concurreert met open, openbare, toestemmingsloze, grenzeloze, neutrale, censuurbestendige blockchains, zal het * concurreren met zowel retailbanken als centrale banken. Dit wordt leuk om te zien.


Weegschaal Vs. Stabiele munten

Volatiliteit is sinds het begin de belangrijkste zorg rond Bitcoin en cryptocurrencies. Wereldleiders en economen hebben ze vaak een instrument van speculatie genoemd, en niets anders. Weegschaal nam ook hier de hoge weg, door een stablecoin te implementeren die wordt ondersteund door een allegaartje aan activa.

Tot nu toe is de markt voornamelijk getuige geweest van aan US dollar gekoppelde stablecoins met instellingen die aan andere op FIAT gebaseerde stablecoins werkten. Niettemin, zoals Peter Schiff opmerkte, zijn alle FIAT-valuta’s uiteindelijk gedoemd, het team heeft het ondersteund door een pakket activa (stabiele valuta’s en staatsobligaties). David Marcus streeft ernaar de valuta minstens honderd jaar levensvatbaar te maken.

Weegschaal versus Bitcoin

Deze vergelijking had bovenaan de lijst moeten staan. Alle bovenstaande functies en kenmerken die Facebook op Libra heeft geïmplementeerd, zijn bedoeld om de financiële dienstverlening te transformeren. Zuckerberg merkte ook op,

Dit is vooral belangrijk voor mensen die geen toegang hebben tot traditionele banken of financiële diensten … We streven ernaar het voor iedereen gemakkelijk te maken om geld te verzenden en te ontvangen, net zoals u onze apps gebruikt om direct berichten en foto’s te delen.

Weegschaal kan worden gebruikt als betaalmiddel en ook als waardeopslag vanwege zijn stabiliteit. Bovendien is het onafhankelijk van gecentraliseerde besturing, in dit geval gedistribueerde gecentraliseerde besturing. Daarom repliceert het het idee achter Bitcoin en heeft het geprobeerd een geïmproviseerde versie ervan uit te brengen.

Weegschaal ‘airdrop’ of lancering zal ergens in 2020 plaatsvinden. Bovendien kunnen we tot die tijd verschillende organisaties die aan Move en Libra werken de blockchain integreren volgens hun gebruik.

Denk je dat de ‘ultieme blockchain-versie’ van Facebook Bitcoin en Ethereum zal onttronen? Deel uw mening met ons. 

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector