Decentralisatie Ghost begint de stabiele munt van Gemini te achtervolgen binnen enkele dagen na de lancering

advertentie Phemex

Terwijl de wereld zich verheugde op het moment dat ze een niet-controversiële, geregistreerde stabiele munt hadden om te verbergen wanneer de cryptomarkten vluchtig worden, heeft de munt tot controverse geleid. Volgens het laatste rapport van blockchain-onderzoeker Alex Lebed, dat hij schreef voor technische publicatie Good Audience, kan Gemini zijn aan USD gekoppelde cryptocurrency op elk moment bevriezen zoals het wil, waardoor problemen van decentralisatie opnieuw aan de oppervlakte komen..

“Bewaarder” heeft een voorziening om elk account te bevriezen

Alex Lebed heeft in zijn laatste onderzoek een codebeoordeling uitgevoerd van het Gemini-dollar smart contract, en wat hij ontdekte was verbazingwekkend. Volgens Lebed bevat GUSD een bepaling waardoor de “bewaarder” – namelijk Gemini – elk account kan blokkeren. Lebed – die, in volledige openheid, ook is verbonden aan een afzonderlijk stabiel muntenproject – merkt verder op dat GUSD een ERC20Proxy-contract gebruikt dat Gemini, als bewaarder, de mogelijkheid geeft om het contract eenmaal per 48 uur te upgraden, waardoor het onder een groot aantal van andere dingen de macht om alle tokens tegelijkertijd niet-overdraagbaar te maken.

Volgens de onderzoeksformuleringen van Lebed analyseerde hij de code op

Tweelingen

De code is 1028 regels lang en begint de code in twijfel te trekken terwijl hij de algemene voorwaarden van het contract leest.

Tweelingen

“Dus de gebruiker gebruikt het ERC20Proxy-contract dat een ERC20-interface biedt, d.w.z. standaardfuncties balans, totaal aanbod, enz. Die het erc20Impl-object aanroepen voor daadwerkelijke implementatie. Bijvoorbeeld:

“Waar komt dit object erc20Impl vandaan? Hier moeten we letten op het tweede deel van de ERC20Proxy-aangifte: ERC20ImplUpgradeable. Dit object heeft een daadwerkelijke implementatie van de ERC20-interface. Waarom heet het … Upgradable?

Omdat contract ERC20ImplUpgradeable CustodianUpgradeable is. “

Tweelingen


Als hij dieper in de code gaat, ontdekt hij dat de bewaarder de enige modificator van de code is.

Tijdens het lezen van het contract wijst hij erop dat het standaard tijdslot ook is ingesteld op 172800 seconden 172800/60/60 = 48 uur is.

Het zou niet verbaasd moeten zijn dat Gemini een voorziening heeft opgenomen om het mogelijk te maken fondsen te bevriezen, aangezien Cameron en Tyler Winklevoss GUSD herhaaldelijk hebben aangeprezen als de eerste ‘vertrouwde en gereguleerde digitale vertegenwoordiging van de Amerikaanse dollar’, zowel in de officiële aankondiging als in de daaropvolgende media. verschijningen.

Maar de gemeenschap zal het niet goed vinden als de stabiele munt wordt gecontroleerd door Gemini.

Gerelateerd: Winklevoss’s NYDFS-gelicentieerde stabiele munt “ Gemini Dollar ” kan aan Notorious Tether trekken

Decentralisatieproblemen in de crypto-industrie

Ripple en XRP voeren een lange strijd om te bewijzen dat de munten en het grootboek gedecentraliseerd zijn. Omdat Ripple een bepaald aantal knooppunten in het grootboek heeft die transacties goedkeuren en omdat het bedrijf veel van XRP bezit, wordt Ripple altijd onder de loep genomen om het grootboek en de munten te controleren. Op deze grond wordt de munt ook bedreigd als beveiliging door het SEC-A-punt dat de prijs van de munt niet laat stijgen, ondanks dat het een van de munten is met een duidelijk gebruiksscenario..

Een andere munt die ook wordt onderzocht voor centralisatie is EOS. Het project heeft meer dan eens een ongebruikelijke benadering gekozen om de blockchain te monitoren. Het had 27 blokproducenten aangesteld die het recht hadden om transacties te beëindigen. Dit werd als een gecentraliseerde aanpak beschouwd omdat alle 27 block producers elkaar kenden en op elk moment fout konden spelen. Een voorbeeld hiervan was toen Op 22 juni van dit jaar het bedrijf een bericht zei

“Emergency Measure of Protection Order”, vrijgegeven door het EOS Core Arbitration Forum (ECAF), 27 blokproducenten die het protocol handhaafden, kregen de opdracht om alle transacties met onmiddellijke ingang te beëindigen. Interessant genoeg legde het ECAF de reden voor het bevel niet uit, maar verklaarde dat de “logica en redenering voor dit bevel op een later tijdstip zullen worden gepubliceerd”.

De interim-noodarbitrator van het ECAF, Sam Sapoznick, heeft de verklaring ondertekend:

“Hierbij wordt bevolen dat de EOS Block Producers weigeren transacties voor de volgende rekeningen en sleutels voor onbepaalde tijd te verwerken. (Tot nadere officiële kennisgeving en instructie van het ECAF.) “

Leden van de cryptocurrency-industrie, enthousiastelingen en waarnemers uit de industrie zijn geen grote fans van centralisatie, omdat het de essentie van blockchain en gedecentraliseerde wereld wegneemt. Net als Ripple en EOS zou ook Gemini met een voorzichtig oog worden bekeken. We zullen moeten wachten op een verklaring van Gemini om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Daarop zou de toekomst op de GUSD liggen. Anders zouden we weer een controversiële stabiele munt op de markt hebben.

Zal Gemini zijn standpunt verduidelijken over het centralisatiekwestie waarmee zijn onlangs gelanceerde stabiele munt is ontsierd? Laat ons uw mening hierover weten.

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector