29% Amerikanen geloven nog steeds dat de Amerikaanse dollar wordt gedekt door goud, zo blijkt uit onderzoek

advertentie Phemex

Een recent onderzoek door ‘s werelds toonaangevende hasjprovider, Genesis Mining, heeft dat gedaan onthuld enkele interessante bevindingen over hoe de gemiddelde Amerikaan over geld en bankieren denkt. De studie is getiteld: “Perceptions of Money and Banking in the United States 2019. “

 Digitaal geld maakt een einde aan de transactionele privacy

Het onderzoek werd uitgevoerd met als doel te bepalen hoe goed de gemiddelde Amerikaanse consument de concepten achter bankieren, fiatgeld en de Federal Reserve inschat. Het onderzoek werd uitgevoerd op 19 september met 1000 respondenten die een reeks van 23 vragen beantwoordden.  

Van de 1000 ondervraagde respondenten gelooft ongeveer 29% van de respondenten nog steeds dat de Amerikaanse dollar wordt gedekt door goud, 4% dacht dat het werd gedekt door olie, 5% zei obligaties, 7% zei niets, 23% zei het niet te weten , en slechts 30% verklaarde nauwkeurig de Amerikaanse regering.

Bron- Genesis Mining Report

In feite gingen de VS op 14 maart 1909 over op een gouden standaard, waardoor zowel goud als zilver het wettige betaalmiddel van de Verenigde Staten werden. Volgens deze norm was de Amerikaanse dollar converteerbaar in 25,8 grains (1,672 gram, 0,05375 troy ounces) goud, iets meer dan $ 18,60 per ounce. Om de ernstige deflatie in 1933 te bestrijden, voerde president Roosevelt vervolgens een wet uit die de gouden standaard opschortte.

Niet alleen dit, wanneer er naar gevraagd wordt “Wie beslist dat er meer dollars worden gedrukt?”, 18% van de respondenten had geen antwoord, 58% geloofde dat het de Federal Reserve was en de op twee na hoogste respons was dat de Amerikaanse regering hiervoor verantwoordelijk is. Ondanks het feit dat traditionele financiën keer op keer niet hebben voldaan aan de verwachtingen van de massa, blijft het geloof in hetzelfde bestaan, mogelijk vanwege het gebrek aan financiële geletterdheid. 

Bron- Genesis Mining Report

Interessant genoeg was 76% van de respondenten tegen het idee dat de Amerikaanse regering papiergeld zou vervangen door geld dat alleen digitaal is.

Dit geeft op zijn beurt weer aan dat Amerikanen nog steeds niet klaar zijn voor volledige transparantie als het om geldzaken gaat. Interessant is dat het perspectief niet beperkt is tot dat van een gemiddelde Amerikaan, zelfs de bankbestuurders lijken dezelfde gevoelens te herhalen.

Bron- Genesis Mining Report


Onlangs zei de hoofdeconoom van de populaire Nederlandse bank ING, Mark Cliffe, dat binnen 5 jaar digitale valuta binnen 5 jaar een volwaardige realiteit zullen zijn. Met landen die naar voren komen om hun eigen centrale digitale valuta te bouwen, zullen consumenten hun anonimiteit verliezen, net als met de gecontroleerde digitale valuta van centrale banken, transacties volledig traceerbaar worden voor autoriteiten.

24% van de respondenten gelooft dat de Fed Amerikaanse goudreserves veiligstelt

24% van de respondenten is van mening dat de Federal Reserve verantwoordelijk is voor het veiligstellen van Amerikaanse goudreserves, terwijl 50% antwoordde dat zij verantwoordelijk zijn voor het toezicht op het Amerikaanse monetaire beleid. 54% van de respondenten is van mening dat de Federal Reserve Banks uitsluitend eigendom zijn van de Amerikaanse overheid.

Bron- Genesis Mining Report

Bovendien is 26% van de respondenten van mening dat banken nodig zijn om 100% van het door klanten gestorte geld bij de bank te houden. Ook is 52% van de respondenten van mening dat banken niet 100% in reserves zouden moeten houden. Terwijl 9% van mening was dat banken te allen tijde 1-10% moesten aanhouden.

Bron- Genesis Mining Report

Met dat gezegd zijnde, draait ons leven om geld en het is verbazingwekkend dat mensen daar nog steeds grote duidelijkheid moeten krijgen over de geldstroom en de interne werking ervan. Het is ook mogelijk dat wanneer dergelijke duidelijkheid wordt verkregen, de ideeën van reguliere acceptatie van cryptocurrencies niet vreemd lijken en bredere acceptatie krijgen..

Het enige dat blinkt is echter geen goud. De negatieve gevoelens rond cryptocurrencies blijven de overhand vanwege het gebruik ervan bij illegale activiteiten en terrorisme en verschillende gevallen van witwaspraktijken. De maand augustus onthulde dat Noord-Korea gebruik maakte van “wijdverspreide en steeds geavanceerdere” cryptocurrency-hacks om ongeveer $ 2 miljard te verzamelen. Het geld werd gebruikt voor de aankoop van massavernietigingswapens.

Zullen digitale valuta’s uiteindelijk door mensen worden geaccepteerd? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder!

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector